Asociatia Casa Bunicilor - Sibiu
Facilitati
60 de locuri de cazare
Unitatea beneficiaza de 23 camere spatioase cu 1, 2 sau 3 paturi, dotate cu baie proprie, acces la internet, televizor - cablu TV în camere si telefon. De asemenea sunt puse la dispozitia seniorilor spatii comune, adecvate activitatilor în aer liber, cabinete destinate asistentei medicale sau spatii verzi unde bunicii se pot plimba sau se pot relaxa.
Salon cu fotolii, biblioteca si TV
O încapere dotata cu fotolii, biblioteca si TV este definita ca spatiu de relaxare. Aici vârstnicii manânca, petrec timp împreuna sau joaca diferite jocuri de societate.
Locuinta Bunicilor este formata din doua corpuri independente, unul dintre acestea fiind amenajat si organizat pentru cazurile unde persoanele vârstnice nu se mai pot deplasa sau au nevoie de îngrijire permanenta.
Personalul nostru calificat se va ocupa medicatie, tratamente, îngrijire personala, deplasare, curatenie sau alte activitati.
3 medici, 7 asistente si 13 infirmiere se asigura în permanenta ca varstnicii sa nu duca lipsa de nimic sau sa îi asiste în problemele zilnice.
Fiind persoane în vârsta care au nevoie de o alimentatie corecta si sanatoasa, principala preocupare a personalului caminului de batrâni este de a le oferi frecvent acestora un meniu diversificat si în concordanta cu starea acestora de sanatate, servirea mesei fiind la intervale regulate sau flexibile de timp. De asemenea de luat în calcul este si faptul ca planul alimentar pe care bunicii îl primesc este facut dupa indicatiile unui medic, care este în masura sa recomande hrana în functie de vârsta si starea de sanatate a seniorului.
Zilnic sunt oferite trei mese principale si doua gustari, iar unde este cazul se asigura hrana dietetica sau supliment, conform indicatiilor medicului. Persoanele care nu pot sa se hraneasca singure primesc ajutor din partea personalului caminului de batrâni fie în camera fie n spasiul comun de servire a mesei.
Caminul de batrâni “Casa Bunicilor” este amplasat astfel încât beneficiarii serviciilor sa aiba acces la mijloacelor de transport în comun. De asemenea unitatea respecta toate normele în vigoare privind igienizarea, curatenia sau depozitarea si incinerarea deseurilor. Igienizarea obiectelor personale si a lenjeriei de pat sunt asigurate de catre unitate, lenjeria fiind schimbata o data la doua zile sau de câte ori este nevoie.
Personalul caminului “Casa Bunicilor” ofera îngrijire atenta tuturor persoanelor care locuiesc în camin, atât celor independenti, cât si celor cu nevoi speciale sau monitorizare permanenta. Echipa este pregatita pentru a asista la activitatile rezidentilor, consiliere sociala, psihologica sau spirituala, îngrijire speciala pentru persoanele bolnave sau cu dizabilitati.
3 medici, 7 asistente si 13 infirmiere se asigura de bunastarea, supravegherea si îngrijirea rezidentilor caminului prin consultatii, tratamente sau interventii de urgenta.
Control medical periodic
Vârstnicii cazati în caminul nostru beneficiaza de o atenta supraveghere medicala, acestia având parte de controale medicale periodice pentru întretinerea starii de sanatate.
Consult psihologic
Orice situatie sau apasare poate sa fie cu greu perceputa de vârstnici. Drept urmare medicul nostru psiholog are grija ca toate aceste situatii sa fie discutate si tratate cu maxim profesionalism.
Kinetoterapeut
Se ofera servicii speciale de kinetoterapie pentru cresterea fortei si a rezistentei musculare, dar si a mobilitatii articulare, prin exercitii specifice, pentru cresterea calitatii vietii rezidentului caminului de batrâni.
Salon cu fotolii, biblioteca si TV
O încapere dotata cu fotolii, biblioteca si TV este definita ca spatiu de relaxare. Aici vârstnicii manânca, petrec timp împreuna sau joaca diferite jocuri de societate.