Beans & Dots - Cafenea, Bucuresti
Shop

Bucura-te de extraordinarul gust al cafelelor The Barn în capsule 100% biodegradabile.
Pâna de curând când te gândeai la capsule te gândeai ca vei bea o cafea average, pe care o vei prepara usor, dar cu un impact negativ masiv asupra mediului.Din fericire în ultimii ani aceasta paradigma a început sa se schimbe, iar noi suntem unii dintre actorii si promotorii acestei schimbari.
Ne bucuram sa va puteam oferi aceeasi cafea exceptionala cu care v-ati obisnuit acum în capsule sustenabile, 100% biodegradabile, facute din aschii de lemn reciclat. Aceste capsule se dizolva complet în natura si nu contin micro-plastic.
Toate cafelele pe care le vei gasi în capsulele noastre sunt 100% Single Origin Coffees si light roasted.Ca toate cafelele noastre, si cafelele pe care le gasesti în capsule sunt sezoniere.
Recomandam sa folositi capsulele numai pentru shot-uri espresso sau ristretto.
Capsulele pot fi folosite pe toate aparate recente Nespresso.Urmatoarele aparate nu sunt compatibile cu capsulele noastre: Nespresso Essenza, Nescafe Dolce Gusto, Tchibo Caffissimo, Nespresso Vertuo, Tassimo, Le Cube.

Volcan Azul Laurina Low Caf.
para posata. ciocolata.
Origine:West Valley, Costa RicaTip prajire:Filter / Espresso
Producator:Alejo Castro Kahle
Altitudine:1400 – 1500 m
Varietate:Laurina
Procesare:Washed
Laurina: soi natural cu continut scazut de cofeinaVolcan Azul este situat la marginea vulcanului Poás, unde cafeaua a fost plantata pe sol fertil înca de la mijlocul secolului al XIX-lea. Alejo Castro Kahle este un cultivator pasionat de cafea care si-a stabilit un obiectiv din a produce unele dintre cele mai bune cafele din lume. Laurina spalata are note aromate de pere, macadamia si vanilie. Senzatia în gura este neteda.
În ceascaCafeaua Laurina contine în mod natural mai putin de jumatate din cofeina unei boabe obisnuite de arabica. Fara a face compromisuri asupra corpului sau aromei, aceasta este o modalitate naturala care va permite fie sa beti mai multa cafea într-o zi, fie celor care sunt sensibili la cofeina au sansa de a se bucura de cafea.
Ferma Valea de Vest este regiunea de productie istorica din Costa Rica. Majoritatea cafelelor sale sunt cultivate la umbra protectoare si sunt produse pe argila fertila. Peisajul vailor este structurat de trei vulcani si o depresiune tectonica blânda. Acest teren privilegiat de pe coasta Pacificului are anotimpuri uscate si umede bine definite.
Volcan Azul este situata pe marginile vulcanului Poás. De 5 generatii, producatorii au continuat sa produca cafea cu obiectivul de a atinge excelenta si calitatea superioara. Descendentii familiilor fondatorilor achizitioneaza padure tropicala naturala pentru a proteja si conserva mediul înconjurator si pentru a reduce contaminarea aerului si încalzirea globala. Este modul lor de a contribui la un viitor mai bun pentru generatiile viitoare.

Finca Gascón
acadea de lamâie. zahar brun.
Origine:Antigua, Guatemala
Tip prajire:Filtru
Altitudine:1800 m
Varietate:Caturra
Procesare:Red Honey
De când a preluat Finca Gascon de la tatal sau, Felipe Contreras a facut furori cu abordarea sa dedicata calitatii, experimentarii si durabilitatii. La mosie, cafeaua creste la umbra printre paduri dese, iar productia este certificata organic. Acest lot de miere rosie ne-a atras atentia cu profunzimea sa uimitoare de aroma si aciditatea suculenta.
În ceascaCu fructe suculente si dulceata eleganta, Finca Gascon ofera o gama larga de arome definite. Notele de lamâie, merisor si rodie sunt delicios echilibrate. Pe masura ce se raceste, aroma de durata a ciocolatei negre este dulce si structurata.
FermaÎnconjurat de vulcani si natura protejata, orasul uluitor Antigua a fost cândva capitala coloniala a Guatemalei si acum este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Între 1700 si 2100 de metri, Finca Gascon se aseaza pe un sol bogat în substante nutritive si minerale. La aceste altitudini, ciresele se maturizeaza încet, profitând la maximum de acest terroir uimitor. Pe 40 de hectare sunt cultivate doar 17 hectare.
Cu o gama larga de soiuri plantate pe teren, Felipe este capabil sa experimenteze cu metode de procesare pentru a dezvalui cea mai buna aroma posibila. Felipe Contreras este unul dintre putinii producatori care prajesc si cafeaua pe care o cultiva. Suntem încântati sa facem parte din calatoria lui!
Procesul
Acest teren de la Finca Gascon a fost prelucrat în stil Red Honey. Având nivelurile de zahar masurate cu meticulozitate pe masura ce ciresele se coc, Felipe este capabil sa recolteze si sa selecteze cirese în punctul de maturitate perfecta. Odata cules, pielea exterioara este îndepartata, dar stratul de mucilagiu fructat ramâne.
Pe masura ce boabele se usuca, mucilagiul ajuta la impactul asupra profunzimii si complexitatii, dar este necesara o atentie deosebita pentru a evita supra-fermentarea sau dezvoltarea mucegaiului. Acest stil de procesare uscata utilizeaza mult mai putina apa decât procesarea spalata des întâlnita în Guatemala si este o dovada a eforturilor lui Felipe de a reduce impactul asupra mediului la Finca Gascon.