Best Dental-clinica stomatologie - Bucuresti

Estetica dentara

...
Fatete dentare veneers

Fatetele dentare sunt lucrari subtiri de portelan, folosite pentru a recrea aspectul natural al dintilor, oferind in acelasi timp puterea si rezistenta smaltului dintilor naturali.

Ce tipuri de probleme rezolva fatetele Veneers?

– dinti care sunt ciobiti sau sparti; – dinti care au spatii intre ei (pentru a inchide spatiul); – dinti care sunt inegali (ca lungime sau grosime) sau cu forme neregulate; – dinti care sunt decolorati, fie din cauza tratamentelor de canal, petelor de tetraciclina sau a altor cauze;

 

 

Cum pot beneficia de fatetele Veneers?

Prima parte a oricarei vizite la medicul dentist o reprezinta consultatia, unde medicul afla de la dumneavoastra care sunt nevoile dumneavoastra, iar in functie de acestea, va face un plan de tratament care sa se ridice la nivelul asteptarilor dumneavoastra, dar care sa fie in primul rand cel mai bun din punct de vedere medical. Tot in prima sedinta, medicul ia un mujal (amprenta) al dintilor dumneavoastra.

Mulajul este trimis la un laborator de tehnica dentara iar acolo, din ceara, se va face o simulare a viitoarelor dumneavoastra fatete si a viitorului dumneavoastra zambet.

In a doua sedinta, daca pacientul este multumit de cum va arata noul zambet, medicul va incepe sa pregateasca dintii. Sub anestezie locala, medicul va slefui din fata dintilor, atat cat va considera ca este necesar pentru ca fatetele sa fie la acelasi nivel cu restul dintilor de pe arcada. La finalul sedintei se ia din nou o amprenta, de data aceasta definitiva, pentru a se putea confectiona fatetele.

In timpul in care sunt confectionate fatetele, medicul va va face niste dinti provizorii din acrilat, astfel incat sa va puteti desfasura activitatile in mod normal.

In urmatoarea intalnire medicul va cimenta fatetete, iar dumneavoastra veti avea un nou zambet, sanatos si stralucitor.

 

Cat timp voi beneficia de fatetele Veneers?

Intre 5 si 10 ani, depinzand insa de modul dvs. de viata. Pentru ca fatetele sa dureze cat mai mult, trebuie sa urmati un program de igiena orala si vizite regulate la medicul dentist. De asemenea, trebuie sa aveti grija la modul cum consumati alimentele. Trebuie sa va autodisciplinati in ceea ce priveste felul cum mancati: exclus sa mai muscati din fructe sau alimente tari, totul trebuie taiat in bucati.

...
Gutiere Bruxism - Gutiere Albire

Bruxismul are loc atunci cand, constient sau nu, strangem foarte puternic din dinti sau ii frecam unii de altii.

Care sunt cauzele bruxismului?

Oamenii pot strange din dinti fara sa fie constienti de acest lucru, atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii. Bruxismul de noapte, cel din timpul somnului, creeaza problemele cele mai mari, pentru ca este foarte greu de controlat.

Cauzele nu sunt aceleasi la toate persoanele, insa stresul de zi cu zi este factorul declansator comun tuturor. Gravitatea bruxismului este data de imbinarea mai multor factori: – nivelul de stres; – forta cu care se actioneaza asupra dintilor; – alinierea dintilor; – dieta; – capacitatea de relaxare; – obiceiurile de dormit;

 

 

Care sunt simptomele bruxismului?

– strangand puternic din dinti se exercita presiune la nivelul muschilor, tesuturilor si altor structuri din jurul maxilarului, factori ce cauzeaza probleme la nivelul articulatiei temporomandibulare (ATM); – abrazarea puternica (tocirea) a dintilor de jos si zgomotul puternic efectuat in timpul noptii; – anxietate, stres, tensiune; – dureri la nivelul urechilor (deoarece structurile articulatiei temporomandibulare sunt foarte aproape de canalul urechii); – dureri in timpul masticatiei; – durere de cap; – sensibilitate la cald, rece, dulce; – insomnie; – dureri la nivelul gatului;

 

Cum se trateaza bruxismul?

In primul rand se incearca relaxarea la nivelul fetei si a muschilor maxilarului, constientizarea obiceiului pe timpul zilei si controlarea lui. Pentru bruxismul de noapte insa, trebuie folosite niste gutiere de bruxism, confectionate dintr-un material plastic, moale sau mai dur, ce impiedica dintii sa mai intre in contact. Dintii nu se vor mai abraza, gutierele preluand acest proces.

In functie de sfatul medicului, pacientul trebuie sa revina la control dupa 30-60-90 de zile pentru a masura abraziunea gutierelor si pentru a vedea cand trebuie schimbate. In cazul in care gutierele se tocesc foarte repede, medicul va va recomanda si un miorelaxant pentru ca usor-usor sa invatati sa fiti mai relaxat si sa scapati de acest obicei.

...
Albire dentara

Albirea dentara este o procedura comuna in stomatologia generala, dar mai ales in estetica dentara, prin faptul ca reda culoarea naturala a dintilor, sau, dupa preferinte, schimba cu pana la 5-7 nuante culoarea dintilor naturali.

Procedurile de albire profesionala in cabinet schimba culoarea dintilor cu pana la 5-7 nuante. Cel mai adesea solutia folosita contine un ingredient activ, peroxid de carbamida in concentratie 10-22%, ceea ce ajuta la eliminarea nu doar a petelor de suprafata, ci si a celor de adancime.

 

Sunt un bun candidat pentru albirea dentara?

Orice persoana care isi doreste sa aiba un zambet mai alb si mai stralucitor poate beneficia de albirea dentara. Medicul dentist va evalua sanatatea orala si va recomanda metoda de albire si cantitatea de peroxid folosita poentru fiecare pacient in parte.

 

 

Caror persoane le este contraindicata albirea dentara?

Albirea dentara nu este recomandata persoanelor care au obturatii fizionomice (plombe) sau coroane dentare pe dintii din fata, deoarece vor exista diferente de culoare vizibile intre dintii albiti si coroanele dentare si obturatiile fizionomice (care nu isi mai schimba culoarea).

Dintii care sunt galbeni raspund cel mai bine la tratamentul de albire. Dintii maro, gri, cei cu dungi sau pete de tetraciclina sau prea mult fluor nu se vor albi uniform. Persoanele cu boli parodontale sau dinti deosebit de sensibili pot evita tratamentul de albire profesionala, deoarece atat in timpul lui, cat si dupa, vor simti durere.

 

Cat de sigura este albirea dentara? Imi afecteaza dintii?

Astazi, procedeul de albire dentara in cabinet, sub stricta observatie a medicului dentist este foarte sigura. Medicul adapteaza concentratia gelului de albit, puterea laserului sau a lampii, timpul necesar albirii in functie de rezultatul dorit de pacient.

 

Ce trebuie sa fac dupa tratamentul de albire?

Datorita faptului ca substanta de albire actioneaza inca si culoarea se va stabiliza dupa 24-48h, este recomandat ca in acest interval de timp pacientul sa respecte cateva indicatii: – sa nu fumeze; – sa nu consume alimente colorate ( sfecla rosie, morcov, sosuri colorate); – sa evite consumul de cafea, bauturi acidulate sau colorate (cafea, ceaiuri etc), sau macar sa le bea cu ajutorul unui pai;

 

Cat dureaza tratamentul si ce presupune?

Procedeul de albire facut de un medic specialist in estetica dentara nu poate avea loc inainte de a se face o igienizare completa a intregii guri (vezi profilaxia). In general, intregul proces are loc in doua etape. In prima sedinta se face profilaxia, urmand ca in cea de-a doua intalnire sa sa faca albirea propriu zisa, nu dureaza mai mult de 60-90 minute. Medicul sigileaza gingia cu un material special (o diga) pentru a nu fi afectata, iar dupa aceea aplica gelul de albire, se pun ochelarii de protectie pacientului si se porneste laserul/lampa.

Din cand in cand se opreste laserul/lampa si medicul verifica nuanta la care s-a ajuns. In 60-90 de minute va puteti bucura de zambetul alb stralucitor mult dorit.