Olteanu Camelia - Nutritie si Boli metabolice Bucuresti
Specialitati si servicii medicale
Doriti sa slabiti sigur si sanatos? Nimic mai simplu, apelati la un consultant specializat in nutritie si dietetica.
In cadrul primei sedinte pacientul este cantarit pe un cantar special care arata kilogramele, continutul masei grase, a apei si a masei musculare. Vor fi notate dimensiunile, in centimetri, din talie, abdomen, sold, picior. Cu ajutorul unei formule matematice se calculeaza greutatea ideala, din punct de vedere medical, in functie de inaltime, varsta, sex si se stabileste care este obiectivul dorit ( greutatea tinta ).
Pacientul este chestionat in legatura cu stilul de viata: obiceiuri alimentare ( alimente preferate, cantitati consumate, periodicitatea meselor ), apa consumata, timpul alocat miscarii, somnului.
In urma evaluarii si a discutiilor se stabileste o dieta personalizata, structurata pe 3 mese principale si 2 gustari, diferita pentru cele 7 zile ale saptamanii. Se stabilesc, de comun acord cu pacientul, orele de masa, ce se vor incadra intr-o marja de ± 30 minute.
Dieta se va respecta timp de 2 saptamani, dupa care va avea loc o noua evaluare a pacientului in care se urmareste cat a scazut greutatea, dimensiunile in centimetri, masa grasa si cat au crescut procentele de apa si de masa musculara.
Se trece la stabilirea urmatoarei diete pentru inca 2 saptamani.
In cadrul sedintelor se va pune accentul pe importanta respectarii unor reguli de alimentatie sanatoasa, a diferentierii intre alimentele benefice si cele periculoase precum si a modului de preparare corecta a alimentelor.
Pacientii vor invata sa-si cunoasca organismul, sa-si accelereze metabolismul si sa aiba un stil de viata cat mai sanatos pentru toata viata, fiind monitorizati, motivati si sprijiniti pe toata durata colaborarii cu nutritionistul.
Sedintele se continua pana la atingerea obiectivului dorit.
In cadrul cabinetului se acorda si consultanta privind nutritia in diferite afectiuni, stabilindu-se diete pentru probleme cardiovasculare, guta, diabet, hepatite, ciroza, ulcer, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemii, etc.
Pentru restaurante, gradinite, firme de catering se intocmesc si se avizeaza meniuri echilibrate din punct de vedere al continutului in proteine, glucide, lipide, vitamine, minerale si fibre.
La sediul firmelor doritoare se face evaluarea personalului din punct de vedere al statusului ponderal si nutritional si consiliere pentru imbunatatirea calitatii vietii, schimbarea stilului de viata.
La cerere se acorda sprijin in organizarea conferintelor, dezbaterilor, prezentarii si promovarii de alimente sanatoase.