Care Zone Medical & Urban Spa

Peeling-ul chimic

...
Peeling-ul chimic

Aceasta metoda de tratament poate restabili aspectul tanar al tenului dvs, indepartand hiperpigmentarile datorate expunerii indelungate la soare, ridurile fine, iritatiile sau cicatricile post acnee.

Pielea va arata mai tanara, mai intinsa si mai proaspata ca inainte, chiar daca nu toate imperfectiunile au fost eliminate. Ridurile mai profunde si alte neregularitati vor necesita aplicarea unor alte tratamente sau tehnici.

 

Substantele chimice utilizate sunt: acidul glicolic pentru riduri si iritatii mai superficiale si acidul tricloracetic (TCA) pentru neregularitati mai profunde si discromii. Pentru tratamentele mai agresive este necesara o vacanta medicala, de la cateva zile la cateva saptamani.Mai pot fi utilizate combinatii de acizi slabi daca sunt utilizati singular, dar in combinatie "taria" lor este crescuta.

 

Aceste substante pot fi utilizate in mai multe concentratii, functie de profunzimea peeling-ului pe care dorim sa-l performam. Sunt necesare mai mult de o sedinta pentru a obtine rezultatul dorit.

 

Pielea vindecata dupa un astfel de tratament, va fi in masura sa produca pigment la fel ca si inainte, si nu va fi decolorata. Totusi acesti pacienti sunt sfatuiti sa foloseasca produse cosmetice cu blocante UV sau sa evite expunerea la soare mai multe luni dupa tratament.

 

 

Acelasi tratament poate fi folosit si pentru "atenuarea" aspectului inestetic al vergeturilor.

 

Intrebari Frecvencte Ce este un peeling chimic?Cand poate fi aplicat un peeling chimic? Ce puteti afla la o sedinta de evaluare pentru peeling chimic? Cum se aplica peeling-ul chimic? La ce sa va asteptati dupa aplicarea acestei metode? Este dureros? Cand se vad primele rezultate? Care sunt riscurile acestei proceduri? Care sunt cele mai importante contraindicatii ale peeling-urilor chimice?

Peeling-ul chimic:

  • indeparteaza ridurile superficiale
  • indeparteaza iritatiile superficiale
  • corecteaza problemele de pigmentatie
  • poate fi folosit si pe gat sau alte zone ale corpului
  • sunt uneori utile pretratamente cu Retinoid A sau creme cu AHA
  • este de electie pentru tenurile mai inchise la culoare
  • profunzimea peeling-lui poate fi ajustata
  • sunt necesare mai multe tratamente pentru a obtine si mentine rezultatul dorit.

Nu este nevoie de anestezie pentru acest tip de peeling pentru ca substanta in sine are efect anestezic. Pot fi utilizate sedative usoare inaintea si in cursul tratamentului pentru a ajuta pacientul sa se relaxeze.

Chirurgul va aplica cu grija solutia de peeling pe pielea curatita in prealabil. Va apare o senzatie de piscatura sau arsura pe masura ce solutia este aplicata. Un tratament al intregii fete dureaza in medie 15 min. Doua sau mai multe peeling-uri chimice trebuie sa fie aplicate pentru a obtine rezultatul dorit. Protectia solara este importanta. Doctorul va va indica produse speciale blocante UVA si UVB pentru a fi folosite zilnic.

...
Peeling-ul chimic - Intrebari frecvente

Ce este un peeling chimic?

Peeling-ul chimic reprezinta procedeul prin care se utilizeaza substante chimice ca acid hidroxi acetic, acid tricloracetic sau acidul glicolic pentru a indeparta straturile superficiale si distruse ale pielii si reintinerirea pielii imbatranite.

Cand poate fi aplicat un peeling chimic?

Tratamentul poate fi aplicat oricand exista o leziune care trebuie indepartata. Este mai bine sa se practice in timpul iernii. Limita minima de varsta este 13-14 ani. Limita maxima de varsta nu exista.

Ce puteti afla la o sedinta de evaluare pentru peeling chimic?

Zona injectata devine rosie, calda si dureroasa la palpare, aceste modificari mentinandu-se de la cateva ore la cateva zile, in functie si de materialul genetic al fiecaruia dintre noi. In aceasta perioada nu este indicat sa se administreze antiinflamatoare deoarece acestea pot anihila efectul agentului lipolitic.

Cum se aplica peeling-ul chimic?

 

Pielea este in prealabil tratata cu produse speciale de curatire sau supusa unei microdermabraziuni pentru a indeparta grasimile naturale situate la nivelul pielii. Apoi se aplica in staturi succesive acidul. Timpul de actionare a acidului este fie de dinainte bine stabilit iar la expirarea acestuia acidul se neutralizeaza si se indeparteaza produsul, fie atent monitorizat de doctorul dvs si acesta va hotara cand este nevoie de neutralizarea acestuia.

 

La ce sa va asteptati dupa aplicarea acestei metode?

Senzatia pe care o veti resimti este aceea a unei arsuri solare sau a unei arsuri de vant la nivelul fetei. Pielea este intinsa excesiv si daca se exagereaza mimica fetei se pot produce fisuri cu sangerari. Pielea trebuie lasata sa se vindece natural fara a grabi "cojirea". Daca nu se respecta aceste indicatii pot apare cicatrici severe.

 

Este dureros?

Puteti experimenta o senzatie de caldura si de intindere in functie de profunzimea peeling-ului. Doctorul poate plasa un ventilator in apropierea fetei dvs pentru a reduce aceste senzatii.

Cand se vad primele rezultate?

Veti observa aparitia unui tegument roz care se evidentiaza sub peeling. Este interzis sa se "ajute" procesul vindecarii prin grabirea eliminarii descuamarilor. In cateva saptamani coloratia roz va disparea, functie si de profunzimea peeling-ului.

 

Care sunt riscurile acestei proceduri?

 

Daca aveti herpes oral acesta trebuie tratat cu Acyclovir. Acest produs scade semnificativ riscul imprastierii infectiei virale. Daca aveti o acutizare a bolii in timpul perioadei de vindecare virusul se poate imprastia la nivelul fetei, rezultand cicatrici severe si permanente.Mare atentie la descuamare!

Pentru peeling-uri mai profunde este nevoie de mai multe saptamani pentru o refacere completa.

Hiperpigmentatia (coloratie excesiva a pielii) sau hipopigmentatia ( decolorarea pielii) sunt incidente posibile. Acestea sunt temporare.Infectia apare in cazuri exceptionale; trebuie ingrijite corespunzator eritemul si procesul de descuamare al pielii.Cicatricile pot apare doar in cazul in care nu sunt respectate ingrijirile post peeling.

 

Care sunt cele mai importante contraindicatii ale peeling-urilor chimice?

In cazul expunerii continue si sistematice la soare peeling-ul este contraindicat.Trebuie sa anuntati imediat medicul dvs daca aveti o eruptie herpetica. Herpesul acut, negii, istoric de cicatrici cheloide reprezinta contraindicatii absolute.Administrarea Accutane in ultimul an este de asemenea contraindicatie la aceasta procedura.Sarcina, perioada de alaptare, istoric de boli autoimune, tratamente prin iradiere sau chimioterapie, toate acestea reprezinte situatii in care peeling-ul trebuie evitat.Arsura solara sau de vant, pielea crapata, epilarea recenta cu ceara sau utilizand creme depilatoare sunt de asemenea situatii in care peeling-ul este contraindicat.