I.C.D. APICULTURA - CENTRUL MEDICAL DE APITERAPIE

Specializari

...
Alergologie/ Imunologie

Alergologia este o specialitate medicala desprinsa din cadrul imunologiei clinice, care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor alergice.       Bolile alergice tipice sunt : rinita alergica, conjunctivita alergica, eczema, dermatita de contact, astmul bronsic, alergia alimentara, alergia medicamentoasa, alergia produsa de intepaturi de insecte si anafilaxia.       Imunologia este domeniul stiintei biomedicale, care studiaza imunitatea organismului. Imunologia clinica studiaza structura si functiile sistemului imun, elaboreaza metode de utilizare a cunostintelor imunologice in diagnosticul, tratamentul si profilaxia maladiilor infectioase si bolilor, cauzate de defecte sau reactivitate crescuta a sistemului imun.

...
Otorinolaringologie

Otorinolaringologia este domeniul şstiintei medicale care se ocupa cu cercetarea anatomiei clinice, fiziologiei, etiologiei, patogenezei, patfiziologiei, tabloului clinic, evolutia bolii, diagnosticul, diagnosticul diferential, profilaxiei afectiunilor nasului, sinusurilor paranazale, faringelui, laringelui, urechilor precum si a unora din afectiunile traheei, bronhiilor si a esofagului (stenoze, corpi straini, arsurile, traumele si altele) la baza caruia stau metodele otorinolaringologice de tratament si totodata se ocupa si de elaborarea lor.

...
Terapia Florala Bach

Remediile pe bază de flori, descoperite de medicul galez  Edward Bach, au capacitatea, datorită vibraţiei lor, de a mări vibraţiile noastre omeneşti, restabilind astfel echilibrul emoţional  al fiinţei. Disonanţele şi indispoziţiile sufleteşti slăbesc sistemul imunitar şi vitalitatea, determinând boala fizică. Tot ceea ce nu reprezintă o stare de bine, bucurie şi pace interioară, afectează întrega structură energetică a omului, având consecinţe negative asupra mecanismelor de apărare a organismului, influenţează în mod nefavorabil sistemul neuro-endocrin şi pregătesc terenul pentru instalarea diferitelor afecţiuni fizice şi psihice, în funcţie de predispoziţii. Suferinţa fizică este ultima formă de manifestare a unui dezechilibru profund existent între minte şi trup şi suflet

...
Psihologie

Psihodiagnostic şi evaluare clinică - adulţi- evaluarea stării de sănătate mintală- evaluarea echilibrului emoţional-afectiv- evaluare cognitiv-comportamentalăPsihodiagnostic şi evaluare clinică - copii- evaluarea  psihologică a nivelului de dezvoltare a copilului în raport cu vârsta cronologică- evaluarea stării mentale, a problemelor comportamentale şi emoţionale a copiilor

Intervenţie şi asistenţă psihologică- consultanţă psihologică în situaţii de criză- educaţie pentru un stil de viaţă echilibrat şi armonios 

Logopedie - Terapia tulburărilor de limbaj:- tulburările de pronunţie (dislalii, rinolalii, dizartrii)- tulburările de ritm şi fluenţă (bâlbâiala, tahilalia – vorbirea accelerată, bradilalia – vorbirea foarte lentă etc.)- dislexia (tulburările cititului)- disgrafia (tulburările scrisului)

...
Terapia Yumeiho

YUMEIHO® este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate; cuprinde circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului.Este cunoscuta si sub denumirea de “Metoda de îndreptare a coxalelor, masaj si presopunctura” sau “Masaj special Oriental Saionji”, insa denumirea originala este TERAPIA YUMEIHO®.TERAPIA YUMEIHO® consta in aplicarea metodica a unui ansamblu complex de procedee manuale si exercitii fizice in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute cat si suferinte cronice.Desi este o metoda conceputa pentru a fi aplicata preponderent in scop preventiv se numeste totusi terapie Yumeiho deoarece telul principal al acesteia este tratarea sau diminuarea cauzelor tulburarilor functionale care, in timp, pot genera suferinte cronice. De asemenea Terapia Yumeiho poate fi aplicata si in scopul prevenirii sau incetinirii evolutiei suferintelor deja prezente.Procedeele terapeutice manuale, aplicate in scop profilactic sau corectiv in cadrul terapiei Yumeiho, constau in: tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva; procedee de puncto-terapie (in principiu similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie); tehnici si procedee speciale de masaj; elemente de stretching (intinderi, elongatii); metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului si staticii; exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc.Exercitiile fizice practicate in cadrul terapiei yumeiho constau in: gimnastica speciala numita YUMEIHO TAISO, insotita de tehnici de respiratie, metode de relaxare, etc.

...
Aerosoli cu produse apicole

Terapia cu aerosoli este o modalitate revolutionara de tratare a multor afectiuni, inclusiv boli obstructive ale cailor respiratorii. Aceasta forma de tratament implica introducerea medicamentelor in caile respiratorii inferioare prin intermediul aerosolilor, pentru a se obtine un efect topic sau sistemic.Cel mai mare avantaj al acestei terapii este ca utilizeaza doze mai mici de substante medicamentoase iar efectele adverse sistemice sunt reduse, in tip ce raspunsul la tratament este unul rapid. Efecte deosebite se obţin în tratamentul emfizemului pulmonar, pneumonie, silicoză, tuberculoză pulmonară şi extrapulmonară.Intre afectiunile ce pot beneficia rapid de efectele propolisului se numara faringitele cornice, alergiile rino-sinuzale si rino-sinuzita cronica. Daca la tratamentul cu propolis se asociaza laptisor de matca si miere, eficienta este sporita in tratamentul amigdalitelor, polipilor, otitelor, traheitelor si guturaiului

...
Biorezonanta

Biorezonanţa magnetică reprezinta o metoda de investigare si tratare a întregului organism fără radiaţii şi fără efecte secundare. Prin acesta metoda se pot depista afecţiunile chiar şi în fază incipientă.     Biorezonanţa constă în pătrunderea în organism a undelor magnetice de joasă frecvenţă, care sunt înregistrate şi analizate de un computer la ieşirea din corp.     Aparatul de Biorezonanta poate identifica stările emoţionale, deficienţele de vitamine, de minerale, de aminoacizi esenţiali şi pe cele hormonale, detectează prezenţa agenţilor patogeni (virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi), afecţiuni ale sistemelor: nervos, digestiv, osos, circulator, cardiovascular, respirator şi pe cele ale organelor şi glandelor cu secreţie internă.     Acest tip de tratament poate fi  folosit de catre: adulţi, copii, femei însărcinate, chiar şi de bebeluşi şi de vârstnici. Singura contraindicaţie o prezintă cei care au stimulator cardiac.     Testarea este in general urmată de şedinţe de terapie, in functie de afectiunile observate. Numărul de şedinţe variază însă de la o persoană la alta. Terapia propriu-zisă este însoţită de indicaţii ale specialistului cu privire la stilul de viaţă, la dieta individualizată şi chiar la folosirea remediilor naturale.

...
Homeopatie

Homeopatia este o ramura a medicinei care se ocupa cu tratamentul bolilor prin stimularea capacitatii de vindecare a organismului, intr-un mod oarecum asemanator cu vaccinarea precum si cu prevenirea aparitiei afectiunilor la cei predispusi. Homeopatia poate fi aplicata atat curativ cat si profilactic, adica ea poate fi folosita atat in tratamentul bolilor cat si in prevenirea lor.

...
Terapia cu venin de albine

Terapia cu venin de albine            Veninul de albine este un produs biologic propriu albinei si nu intra în categoria principiilor active transmise de plante asa cum sunt mierea, polenul sau propolisul. El este depozitat într-o vezicula speciala a albinelor si reprezinta un produs de secretie glandulara, care este eliminat pentru protectie în caz de pericol, fiind un act reflex de autoaparare.            Cantitatea de venin pe care o poate elimina la o întepatura o albina cu glanda de venin normal dezvoltata este de circa 0,3 mg venin lichid. In general terapia se recomanda sa se aplice in serii lunare de cate 10-12 sedinte.            Soluţia de venin este preparată din venin de albine pur (Apis Venenum Purum] şi este un preparat homeopatic. Acest preparat se administrează intradermic, chiar între straturile subcutanate sau subcutanat, sub piele, pentru a imita efectul înţepăturii de albine.            Terapia cu venin de albine se practica numai in cabinetele de apipunctura si numai dupa realizarea unui test care depisteaza alergia la venin. Este o metoda de tratament care consta in injectarea unei cantitati de venin aproximativ egala cu cea injectata de o albina in timpul unei intepaturi. Pentru ca procedura sa nu fie dureroasa, medicii folosesc veninul in combinatie cu un anestezic.

...
Acupunctura

Acupunctura este o metoda de prevenire si tratare a bolilor.

Organismul uman are un caracter dual, fiind compus din materie sustinuta de energie. Pentru a mentine starea de sanatate sau pentru a vindeca trebuie actionat atat asupra organismului fizic cat si asupra energiilor acestuia.

Corpul uman este strabatut de 12 meridiane energetice pereche si 2 meridiane energetice individuale. Boala este reprezentarea materiala a unor dezechilibre energetice in organism.Acupunctura consta in implantarea unor ace, in anumite puncte aflate de-a lungul acestor meridiane energetice.Acupunctura reface structura si functia materiei prin restabilirea echilibrului energetic.

Afectiunile tratate cu succes de acupunctura :

  • durerea de orice tip - nevralgii, inclusiv nevralgia de trigemen
  • pareze de orice tip - printre care parezele post accident vascular cerebral, pareze post traumatice, pareze afrigore inclusiv parezele nervului facial
  • alergiile
  • astmul
  • nevrozele
  • disfunctie erectila
  • frigiditate
  • tulburari imunitare

    Acupunctura este un tratament adjuvant in artroze, artrite, discopatii, spondiloza, sindroame neuroalgodistrofice.

    Acupunctura se poate asocia o metoda mai putin cunoscuta, pe care chinezii o numesc moxa. Metoda consta in arderea pe manerul acului de acupunctura plasat in punctul necesar, a unei cantitati bine determinata dintr-o anumita substanta. De multe ori se foloseste pelin (Herba Absinthi), recoltat si conservat in anumite conditii, bine presat si cantarit foarte precis. In acest fel se transmite prin intermediul acului de acupunctura, la nivelul punctului stimulat, unele vibratii energetice foarte asemanatoare vibratiilor energetice naturale ale organismului sanatos. Prin acest transfer se initiaza un fenomen de autoreglare energetica a persoanei tratate.

    Contraindicatiile in acupunctura sunt putine: sarcina - este bine ca sedinta sa nu fie facuta unei femei insarcinata decat daca se exclud anumite zone, rani deschise - se evita sedinta de acupunctura care ar viza zone cu rani deschise, si tumori - se evita zonele de acupunctura care se afla la mica distanta de tumori.

    ...
    Apifito terapie

    Apifito terapie

    Categorii
    Date de contact
    0213173896; 0769077417
    Str. C.A. Rosetti, nr. 31, sector 1,
    Distribuie