Coman Spatii Verzi, Timisoara - Amenajare si intretinere spatii verzi

Arbori

...
ALBIZIA JULIBRISSIN (Arbore de matase)

 

Arbore cu coroana etalata, putin ramificata si ramuri divergente. Frunzele sunt foarte fine si elegante. Florile apar in iulie-august si au culoare roz pal. Formeaza pastai plate (12-13 cm) de culoare bruna. Atinge inaltimi de 8-10 m si diametrul coroanei de 4-6 m, are o crestere moderata si se dezvolta bine in plin soare. Prefera soluri permeabile si fertile. Pe timpul iernii lastarii pot degera, dar se refac in primavara.

...
BETULA PENDULA (Mesteacan)

 

Descriere: arbore rustic, decorativ prin scoarta alba, portul suplu si gratios, frunzisul rarefiat, verde deschis primavara si vara, ce capata un colorit frumos de toamna galben-auriu.

...
CATALPA BIGNONIOIDES

Este un arbore de talie medie. Infloreste abundent primavara. Florile mari, aranjate in panicule arata ca niste buchete albe care acopera copacul. Pastaile de seminte, foarte lungi, sunt de asemenea foarte decorative. Este rezistent la seceta, are crestere rapida si se preteaza la soluri sarace.

...
MALUS SYLVESTRIS (Mar rosu) - ornamental

Denumire populara: mar paduret = arbore din familia rozaceelor. Florile sunt de culoare alba-roz, odorante. Fructele mici, sferic-turtite, cu diametrul de 3-5 cm, au gust acru astringent.

...
TILIA cordata (tei)

H 170-200 cm = 65 lei

Teiul este un arbore înalt, cu o coroan? deas?. Florile se utilizeaza in scopuri medicinale, pt ceai.

...
Acer platanoides drummondii sau artar arlechin

Artar norvegian - Arbore cu coroana ovala si densa, frunze cazatoare de culoare verde cu marginile alb/crem. Are o crestere moderata si se dezvolta bine in plin soare. Nu este pretentios fata de sol.