Denttaglio Clinic - Clinica stomatologica Bucuresti

Tratament endodontic

...
Tratament endodontic

Tratamentul endodontic salveaza dintii distrusi de carii adânci, pe cei care au suferit infectii sau au fost rupti. Acesta este un proces prin care se trateaza si sigileaza interiorul dintelui, pentru a elimina infectiile si a proteja dintii.

Ce este un tratament endodontic (tratament de canal)?
Tratamentul endodontic este denumit si tratament de canal, obturatie de canal, scoaterea nervului sau tratamentul radacinilor dentare. Este o procedura stomatologica ce are ca scop salvarea unui dinte care a fost afectat pâna în interiorul sau, acolo unde se afla zona numita pulpa dentara. Aceasta este compusa din: nervul dintelui, vase de sânge, tesut conjunctiv.

Astfel, atunci când o carie avanseaza si ataca nervul dintelui (pulpa dentara) provoaca infectie si durere. Fara interventia la timp se poate ajunge la pierderea dintelui, din cauza infectiei care iradiaza si afecteaza osul. 

Tratamentul endodontic salveaza dintele de la extractie, indiferent de cât este de grava starea acestuia. În urma procedurii, dintele este la fel de „viu”, iar durata de viata considerabil marita.

Categorii
Date de contact
0733733030; 0733733031
Calea Floreasca, nr. 35, Sector 1
Distribuie