Dr. Aristide Dan-cabinet stomatologie - Bucuresti

Albire dentara profesionala

...
Albire dentara profesionala

De câte ori nu ați fost impresionați de dantura impecabilă, albă și strălucitoare a actorilor de reclame sau cinema? Vi s-a părut imposibil și ați crezut că este un tertip, datorat jocurilor de lumini, regiei sau photoshop-ului. Nu este nicio prefăcătorie! Este real și posibil! Este doar o albire dentara profesională, o procedură estetică, făcută în mod usual de către medicii dentisti.

Ce este o albire dentara?

Procesul de albire dentara este cea mai profundă modalitate de curățare dentară. Atunci când periajul uzual, periajul profesional și detartrajul sunt insuficiente, pentru a îndepărta pigmentația dinților, soluția este o albire dentara.

Culoarea dinților dumneavoastră poate fi, în mod natural, una mai închisă, gălbuie sau maronie, sau putem aduce în discuție o cauză artificială a pigmentării, datorată consumului de cafea, tutun, ceai sau excesului de medicamente(în special, antibiotice).

Ceea ce trebuie să aibă în vedere pacientul este faptul că, prin albire dentara, smalțul dintelui și dentina nu vor fi deteriorate.

Albirea se realizează cu un gel profesional, a cărui substanță activă, din categoria compușilor peroxidici, este peroxidul de hidrogen. Acesta penetrează smalţul şi albește dentina.

Rezultatul, obtinut in urma procedeului de albire dentara, depinde de variați factori: gradul și tipul pigmentării, concentrația agentului de albire și timpul de acțiune al acestuia, frecvența repetării tratamentului.

În ce constă o albire dentara?

Gelul profesional, pe bază de peroxid de hidrogen, curăță smalțul, integritatea acestuia rămânând intactă.

Deoarece substanța organică are în compoziția ei o cantitate semnificativă de apă, după procesul de albire, se poate constata o sensibilizare a dinților, datorită deshidratării. Dar, acest pas nu este iremediabil. Substanța organică a smalțului își va recăpăta, în timp, conținutul de apă.

În perioada de rehidratare a smalțului, două săptămâni, după procedura de albire, nu se recomandă băuturile colorate. Dintele este expus repigmentării.

Cum se face albirea dentara?

Medicul stomatolog vă va izola gingiile cu un baraj protector cauciucat, sau cu un gel, și va aplica gelul, pe bază de peroxid, pe exteriorul dinților. După care va proiecta o lumină specială(laser sau led), aproximativ o oră.

Un medic stomatolog profesionist va obține efectele scontate, dar, chiar și așa, există unele consecințe, independente de profesionalismul medicului, cum ar fi: sensibilitatea dentinară, manifestată prin reacții incomode, la rece sau cald, și iritarea gingiilor.

Dacă aveți o coroană dentară, există riscul ca, în urma albirii, să se evidențieze o culoare neuniformă a dinților.

Consecințele albirii dentare profesionale

Efectul albirii dentare este îndelungat și se poatefi făcută, atât pe dinții din față, cât la nivelul măselelor. Structura dinților, substanța dentară sau smalțul dentar nu suportă nicio modificare sau leziune. Gelul de albire nu afectează în nici un fel dintele dumneavoastră!

Trebuie luată în calcul doar o sensibilizare, o reacție neplăcută la rece sau la cald, mai mare sau mai mică, în funcție de rezistența danturii dumneavoastră. Însă, indiferent, de gradul de sensibilitate, dinții își recapătă vitalitatea, în timp, sau pentru o refacere rapidă puteți folosi gelurile fluorizante.

Va reamintim: integritatea dinților dumneavoastră este garantată! Modalități de albire dentară

În funcție de gradul de pigmentare, de nuanțele de deschidere dorite și de rapiditatea obținerii efectului, medicii stomatologi au la îndemână mai multe modalități de albire dentara. Decizia vă aparține dumneavoastră.

Astfel, puteți alege:

 – albire dentara cu acceleratori de albire

 – albire dentara cu gel profesional aplicat cu gutieră

 – procedeul de albire dentara cu pudră de bicarbonat.

 Acceleratorul de albire presupune aplicarea unui gel, în prezența unei surse de lumină, cu un spectru între 460-490 nm care activează peroxidul de hidrogen.

Albirea cu gel aplicat cu gutieră presupune o amprentă personalizată care se va face de către medicul stomatolog și se va executa în laboratorul de tehnică dentară. Gutierele obținute se păstrează și se folosesc la albirile ulterioare.

Albirea cu pudra de bicarbonat se face în cazul dinților care au pete superficiale, datorate consumului de cafea, ceai, vin roșu, tutun etc. Albirea cu bicarbonat de sodiu se face în cazul în care dinții sunt suficient de albi și nu necesită gel profesional. Pentru siguranța și integritatea danturii dumneavoastră, apelați la medicul stomatolog, pentru acest procedeu.

Dacă dinții dumneavoastră, în mod obișnuit, sunt albi, dar au fost afectați de excesele menționate mai sus, și doriți o refacere a culorii naturale, albirea cu bicarbonat de sodiu este procedeul pe care trebuie să-l optați.

Albirea dentara afectează alte lucrări dentare?

Tratamentul de albire dentară nu afectează alte lucrări dentare. Astfel, plombele, implanturile sau coroanele dentare nu vor fi influențate, în nici un fel, de către procedeul de albire dentară.

Cât de mult se pot albi dinții?

În primul rând, albire dentară va face pacientul care prezintă pe exteriorul dinților pete gălbui sau maronii, cauzate de consumul de sucuri colorate, cafea, ceai, vin roșu, tutun, exces de medicamente sau pacientul care are o dentiție colorată, în mod natural.

Cu cât este mai profundă pigmentarea, de la galben spre maroniu, vinețiu sau cenușiu, cu atât albirea se va produce gradual, în mai multe ședințe stomatologice (de regulă, 3 ședințe). Efectul de albire poate dura 2-3 ani și se poate repeta.

Cum păstrez dinții albi?

Albirea dinților poate persista mult timp. Totul depinde de dumneavoastră. Astfel, se cer evitarea alimentelor și băuturilor, cu conținut mare de coloranți, igiena orală riguroasă, folosirea unei paste dentare, pentru menținerea dinților albi.

Precautii

Medicul stomatolog va decide dacă pacientul poate suporta o albire dentară. Astfel, femeilor însărcinate sau celor care alăptează nu li se recomandă tratamentul de albirea dentara.

De asemenea, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentară nu vor putea suporta o albire dentara.

Copiilor, până în 15 ani, şi persoanelor cu dinţi foarte sensibili, sau persoanelor alergice la peroxid nu li se recomandă procedura de albire dentara.

Albirea dentară profesională va este oferită, în cabinetul nostru, la 400 ron.

 Cuprinde:

  • detartraj
  • periaj profesional
  • fluorizare
  • albirea propriu-zisă:
    • aplicarea barierei gingivale pentru a proteja gingiile
    • aplicarea gelului cu peroxid
    • activarea accelaratorului de albire cu lampa led

Categorii
Date de contact
0722463368; 0735498977; 0314313113
Bd. Alexandru Obregia , nr. 3, bl M2, sc A, ap. 5, parter,
Distribuie