Euromedics Stem Life

Servicii

...
Inainte de colectarea celulelor stem

Inainte de colectarea celulelor stem

Puteti lua legatura cu noi la telefon sau ne puteti vizita la sediul nostru unde ne vom bucura mult sa va oferim o informare completa, pentru a putea raspunde la toate intrebarile dumneavoastra.

Personalul STEM LIFE va sta la dispozitie, informandu-va in mod direct si corect. Cu un singur telefon la companie vom raspunde la toate intrebarile despre serviciile societatii. Alternativ, informarea dumneavoastra se poate face in timpul unei vizite-tur la sediul nostru. Atunci cand luati legatura cu STEM LIFE sa va amintiti sa aveti cu dvs si o lista de intrebari-nelamuriri. In timpul informarii dumneavoastra veti primi un dosar complet cu toate formularele companiei.

 

KIT-UL DE PRELEVARE

Societatea STEM LIFE va ofera tot ceea ce este necesar pentru prelevarea sangelui din cordonul ombilical.

Va vom preda kit-ul de prelevare, intr-un ambalaj special, care contine :

  • Punga speciala de colectare, intr-un ambalaj special
  • Documentele necesare
  • Contractul de baza

Inscrierea dumneavoastra si primirea kit-ului de colectare pot fi puse in aplicare in urmatoarele moduri:

  • Trimiterea datelor dvs prin e-mail.
  • Telefonic,sunandu-ne la telefonul de contact 0800800855.

In situatiile de mai sus kit-ul de prelevare il veti primi prin posta la adresa indicata.

Deasemnea, puteti primi kit-ul de prelevare o data cu vizita dumneavoastra la sediul societatii STEM LIFE.

Pentru obtinerea kit-ului de prelevare, fie prin posta, fie de la sediul nostru, vi se va cere nici un avans de 200 ron+tva. suma ce se va scadea din pretul toatal al contractului.

Deasemenea, in cazul in care, indiferent de motiv, nu se va preleva sangele ombilical in momentul nasterii, aveti posibilitatea de a inapoia kit-ul de prelevare catre STEM LIFE si neutilizat si prin urmare nu veti plati nici o taxa.

EXAMINAREA MAMEI

In conformitate cu organizatiile mondiale competente si cu cerintele U.E, trebuie sa se faca urmatoarele teste din sangele mamei, in timpul celei de-a 9 luni de sarcina sau cel tarziu in ziua nasterii, precum si la 4-6 luni dupa nastere:

  • HIV I & ΙΙ (SIDA)
  • HbsAg -AntiHbc (Hepatita Β)
  • HCV (Hepatita C)
  • HTLV I & II
  • CMV IgG & IgM (Citomegalovirus)
  • TPHA, -- VDRL, RPR (Sifilis)

...
Prelevarea si transferarea KIT-ului

nformati din timp maternitatea aleasa de dumneavostra referitor la decizia de a continua procesul de prelevare a sangelui ombilical cu SC. STEM LIFE S.A.

Kit-ul de prelevare pe care il veti primi de la STEM LIFE va trebui pastrat intr-un loc racoros si umbros, la temperatura camerei, inainte de nasterea copilului dumneavoastra,dar si dupa ce a fost prelevat sangele in maternitate.

Studiati cu atentie si completati documentele care vor trebui sa insoteasca in mod obligatoriu proba de sange pe care o veti trimite la STEM LIFE. Va fi mult mai usor pentru dumneavoastra daca o veti completa dinainte, lasati necompletate doar datele referitoare la copil pentru a fi completate in ziua nasterii.

Sunati la STEM LIFE in cazul in care aveti nelamuriri. Asigurati-va ca ati luat cu dumneavoastra la maternitate kit-ul de colectare si dosarul pe care l-ati primit de la STEM LIFE.

Cand ajungeti la maternitate, in ziua nasterii, predati medicului ginecolog sau moasei dvs kit-ul de prelevare. Dosarul il pastrati dumneavoastra.

Colectarea de sange ombilical se poate face la orice maternitate publica sau privata. Nu are importanta daca nasterea a fost vaginala sau prin operatie cezariana.

Prelevarea o face insusi medicul ginecolog/moasa. Procedura dureaza doar 3 sau 5 minute si se realizeaza in conditii de siguranta absoluta pentru nou-nascut si pentru mama.

Prelevarea se face dupa cum urmeaza:

  • Imediat dupa nasterea bebelusului, medicul ginecolog taie cordonul ombilical si da asistentei nou-nascutul.
  • In timp de placenta se afla inca in mama, ginecologul, dupa ce curata si dezinfecteaza zona, inteapa vena ombilicala cu acul pe care il are in dotare punga de colectare, care se gaseste in kit-ul de prelevare, furnizat de STEM LIFE S.A.
  • Sangele care a ramas in placenta si in cordonul ombilical curge in punga de colectare, in care exista o solutie anti-coagulanta ce impiedica formarea de cheaguri. Dupa recoltarea sangelui in punga de colectare, medicul/moasa scoate acul din cordonul ombilical.
  • Se omogenizeaza bine sangele cu anticoagulantul din punga de prelevare, prin miscari usoare, fara a face spuma .
  • Punga cu sange trebuie pastrata la temperatura camerei, pana in momentul transportarii ei catre laboratoarele special amenajate ale STEM LIFE.

Imediat dupa finalizarea prelevarii de sange ombilical, precum si recoltarea sangelui mamei pentru teste aditionale, medicul va preda parintilor kit-ul de prelevare. Kit-ul trebuie pastrat la temperatura camerei pana in momentul in care va fi preluat de catre firma de curierat a societatii.

Imediat ce parintii primesc de la medic kit-ul de colectare, vor trebui sa:

  • Sa informeze societatea STEM LIFE telefonand la 0800800855.
  • Sa dechida kit-ul de prelevare si sa se asigure ca el contine: punga cu sangele placentar al nou-nascutului, precum si flacoanele cu probele de sange ale mamei.
  • Sa puna toate documentele, care sunt completate integral, in interiorul kit-ului.
  • Sa pastreze kit-ul de prelevare in loc uscat si racoros pana in momentul in care va fi preluat de curier.

Din acel moment STEM LIFE va continua toate actiunile, pentru ca acest kit de prelevare sa fie transferat la laboratorul ei. Prin aceasta modalitate parintii castiga timp si evita costuri suplimentare. Apoi probele sunt preluate de la maternitati si sunt aduse la laboratoarele noastre imediat si in siguranta. Transportul probei nu implica costuri suplimentare pentru parinti.

...
Procesarea probei

Punga cu sangele ombilical colectat este adusa la laboratorul societatii, unde este preluata de personalul nostru specializat, astfel incat valoroasele celule stem sa fie izolate si congelate in cel mai scurt timp posibil.

Imediat dupa primirea probei, datele mamei si ale nou-nascutului sunt inregistrate in calculator. Fiecare transplant primeste un cod unic, care este imprimat sub forma unui cod de bare, astfel incat sa poata fi citit de un aparat special cu laser, cu care se verifica datele probei.

Urmeaza controlul de calitate care cuprinde masurarea numarului de celule, controlul virusologic si microbiologic al probei.

Verificarea volumului si numararea celulelor se realizeaza cu ajutorul unui analizor de hematologie, precum si prin citometrie de flux.

In continuare se face separarea sangelui placentar in cele trei componente: plasma, eritrocitele si celulele stem impreuna cu leucocitele, prin metoda elvetiana SEPAX, acreditata de NETCORD-FACT (SUA). Separarea se face in mod mecanic si automat, astfel incat sa se evite orice reactie chimica sau biologica asupra celulelor stem. Numarul si viabilitatea celulelor stem care au fost izolate, se determina cu analizorul de flux celular. Celulele stem sunt asezate intr-un punga speciala, de capacitate mica, in care se vor si conserva.

Apoi,se face o verificare a sterilitatii sangelui ombilical. Se fac recoltari pentru verificarea eventualei prezente a unor microorganisme (bacterii si ciuperci) in sangele ombilical.

...
Eliberarea certificatului de stocare

Intreaga procedura de laborator si verificarea se realizeaza intr-o saptamana.

Toate datele despre sangele de cordon ombilical recoltat, codul lui unic, numarul de celule stem, precum si toate rezultatele verificarilor facute, sunt prezentate intr-un certificat final, care se preda parintilor, spre informare.

...
Pastrarea probei

Criogenarea celulelor stem se face in mod progresiv si controlat , inaintea plasarii lor finale in azot lichid, unde vor ramane pentru urmatorii 18 de ani.

In punga ce contine celule stem dupa reducerea volumului probei initiale, se adauga o substanta speciala de crioprotectie DMSO. Aceasta substanta, care protejeaza celulele in conditii optime de congelare in azot lichid la -196° C, se adauga cu ajutorul unei pompe speciale.

Apoi, punga cu celule stem este asezata intr-o caseta speciala de protectie din metal si introdusa intr-un aparat de ultima generatie de congelare progresiva care, prin intermediul calculatorului, scade treptat temperatura, cu mare precizie, astfel incat sa nu existe pericol pentru integritatea si viabilitatea celulelor. Dupa ce celule stem ajung treptat la temperatura de -120° C, sunt asezate in recipientele de depozitare, care contin azot lichid, la temperatura finala de -196° C.

La temperatura de -196° C, celulele stem pot fi pastrate mai bine de 20 de ani.

In fiecare recipient de stocare exista rack-uri si cutiute metalice numerotate astfel incat fiecare cutiuta cu punga care ii apartine sa fie plasata intr-un anumit loc, cu propriul numar de identificare. Intreaga procedura este inregistrata intr-un program computerizat, facilitand gasirea fiecarui transplant.

...
Stocare celule stem in Romania

Laboratoarele noastre se afla intr-un spatiu special amenajat de pe Str. Lipscani, nr. 90A, etaj 3, Bucuresti, sector 3, avand in dotare aparatura de ultima generatie;

La sediul societatii se primesc probele din sangele de cordon ombilical, se face izolarea, conservarea si depozitarea celulelor stem pe care le contine;

 

Suntem printe primele banci de celule stem care face depozitare in Romania, astfel incat la nevoie, foarte usor puteti, folosi celulele stem stocate.

...
Celule stem: Nastere Prematura

Suntem langa dvs si in astfel de situatie. Daca nu ati reusit sa incheiati un contract in vederea stocarii de celule stem, reprezentatii societatii noastre se pot deplasa la spitalul/clinica in care va aflati pentru a va pune la dispozitie kit-ul de recoltare.

Categorii
Date de contact
0800.800.855 (Apel gratuit); 021 311 55 92
Str. Lipscani, Nr. 90A, et. 3, Sector 3 ,
Distribuie