Dr. Firuti Irina-Cabinet Homeopatie-Bucuresti
Medicamente homeopate
In homeopatie, medicamentele se numesc “remedii” deoarece metodele de preparare difera de cele ale medicamentelor conventionale. Nu numai plantele sunt surse ale lor, orice substanta care are o actiune asupra organismului poate fi prelucrata pentru a deveni remediu homeopat.
Multe remedii sunt preparate din plante, atit toxice cit si ne-toxice. Dar surse pot fi si mineralele, de la complet benigne, ca clorura de sodiu (cunoscuta popular ca sarea de bucatarie) la otravitoare, ca arsenicul sau pretioase, ca aurul sau platina.
Unele remedii sunt extracte din produse animale (fara insa a le ucide pe acestea) -cum ar fi veninul de serpi, de paianjeni, de albine, lapte de la unele mamifere.
O categorie aparte de remedii sunt extrase din produse patologice ale unor boli (pe un principiu asemanator autovaccinurilor) sau din culturi de agenti patogeni.
Indiferent de sursa, remediile sunt produse naturale si nu de sinteza, ceea ce inseamna ca sunt extrase din sau reproduc substante raspindite in natura. Acesta nu este si cazul medicamentelor obisnuite (numite « allopate »), alcatuite din substante create in laboratoare si care nu au nici un corespondent in mediul inconjurator.