Marlena Scarlat - terapeut Bistrita

Terapii

...
Terapia Polaritatii

Terapia polaritatii este parte integranta a terapiei holistice si cunoaste in ultimul timp o ampla dezvoltare. Ea promoveaza sanatatea obtinuta prin inlaturarea blocajelor utilizind circulatia energiei prin corp.

 

Vindecarea depinde de continuitatea curgerii energiei prin corp

Fondatorul terapiei polaritatii, Rudolph Sthone, a fost un terapeut american care utiliza metodele de tratament naturiste. El era foarte interesat de metodele de vindecare bazate pe misticismul oriental si a calatorit acolo pentru a le studia. A combinat, de asemenea, numeroase tehnici neconventionale cu medicina si practica conventionala. Sthone a ajuns la concluzia ca starea de sanatate este dependenta, in special, de intreruperea curgerii energiei prin corp. Aceasta este similara energiei care curge intre cimpurile electromagnetice. Curgerea energiei se datoreaza tensiunii magnetice intre diferite cimpuri sau poli. Aceasta a fost ideea de baza a terapiei polaritatii.

 

Desi Sthone a publicat in 1947 o carte intitulata Energia, teoria lui nu a cunoscut succes in acea perioada, ci de abia prin anii 1960, cind a inceput sa creasca interesul pentru filozofia si medicina din est, aceasta carte a inceput sa fie cautata.

 

 

Principiile de baza ale terapiei polaritatii

 

Practicantii terapiei polaritatii afirma ca trupul nostru este un cimp magnetic singular. Ei impart corpul in doi poli opusi. Unul dintre acesti poli este capul si partea dreapta a corpului, iar celalalt pol este compusa din picioare si partea stinga a corpului. Partea de mijloc, a coloanei vertebrale, este o zona neutra care contine marea parte a energiei corpului. Conform acestui punct de vedere intregul corp este un electromagnet si energia curge prin el de la un pol la altul. Este o reminiscenta a conceptiei orientale Yin – Yang.

Sthone crede, de asemenea, ca diferite forme ale energiei sint centrate in corpul uman – similare chakrelor.

 

 

Cei cinci centri energetici similari chakrelor

 

Aceasta teorie identifica cinci centri energetici diferiti in care polaritatea se poate dezvolta. Acesti centri sint: centrul aerului, care controleaza respiratia si sistemul circulator. Al doilea centru este cel al pamintului, care controleaza vezica si rectul. Al treilea, regiunea eterica, guverneaza gitul si urechile. A patra sectiune controleaza intestinele si sistemul excretor si centrul apei, al cincilea, controleaza glandele si pelvisul.

 

 

Mentinerea echilibrului energetic induce starea de sanatate

 

Cel mai important aspect al acestei teorii este mentinerea unui echilibru energetic in corp. Toate vindecarile fizice, mentale si emotionale si mentinera unei stari de sanatate depind de acest echilibru. Un alt aspect important este faptul ca existenta blocajelor cimpurilor si curgerii energetice poate deteriora intregul sistem de sanatate.

 

 

Consultatia unui terapeut este deosebit de ampla

 

O consultatie uzuala dureaza aproximativ o ora. Un practician al terapiei polaritatii se va informa detaliat asupra tuturor problemelor pacientului, stabilind profilul psihologic al acestuia, starea lui de stres etc.

Dupa prima vizita terapeutul va incepe sa rezolve problemele corpului. In linii mari terapia consta intr-o presiune bipolara exercitata de degetele miini asupra corpului pacientului.

Terapeutul se va folosi de diverse tipuri de presiune cu ajutor miinilor pentru a lucra cu ajutorul cimpurilor energetice. De obicei se foloseste o usoara atingere pentru a restabili echilibrul energetic in cimpurile neutre. O presiune medie va fi utilizata pentru a corecta curgerea energiei in cimpurile pozitive, iar o presiune intensa se va folosi pentru a indeparta blocajele in cimpurile negative.

 

 

Importanta este compatibilitatea pacient - terapeut

 

Aceste terapii pot produce o serie larga de raspunsuri in corpul pacientului; de la lacrimi sau hohote de ris pina la profunda relaxare. Lucrul cu corpul poate include si terapia cranio-sacrala si drenajul sistemului limfatic.

Este, de asemenea, foarte importata compatibilitatea intre pacient si terapeut deoarece in timpul tratamentului practicianul va transfera o parte din cimpul sau energetic pentru a lucra cu pacientul. Aceasta inseamna, spre exemplu, ca practicianul va utiliza mina sa dreapta pentru a stimula energia pozitiva si mina sa stinga pentru cea negativa.

Terapeutul va invata pacientii diverse exercitii fizice pe care le pot folosi pentru reducerea blocajelor energetice. Dieta poate, de asemenea, functiona ca o parte importanta a terapiei.

 

 

Bolnavii mental nu pot apela la terapia polaritatii

 

Exista citeva precautii care trebuie luate in considerare inainte de a apela la acest tip de terapie. Una dintre acestea se refera la persoanele care sufera de grave boli mentale pentru care terapia polaritatii nu este recomandata. De asemenea, este bine ca dieta prescrisa sa fie verificata de un medic.

Atentie! Teoria polaritatii nu este un diagnostic. Cu alte cuvinte, este esentiala o metoda de autovindecare cu ajutorul careia corpul este stimulat sa creeze propriile lui cai de vindecare.

 

 

Studii suplimentare sint recomandate pentru intelegerea filozofiei vindecarii

 

Teoria polaritatii este in conexiune cu multe alte terapii alternative. Una dintre cele mai importante, din acest punct de vedere, este filozofia holistica folosita in Ayurveda. Poate fi o idee buna sa studiati corespondenta care exista intre diferite filozofii si tehnici de vindecare.

 

...
Terapia Su Jok

În limba coreeana "Su" inseamna mana, iar "Jok" inseamna picior. Aceasta metoda de vindecare a fost descoperita de profesorul sud-coreean Park Jae Woo.

 

Su-jok este o terapie foarte simpla, usoara si eficienta care depinde de tratamentul miinilor si picioarelor, in principal.

 

Conform acesteia, miinile si picioarele noastre sint ca si o telecomanda de televizor, acestea reprezentind o miniatura a intregului nostru corp omenesc.

 

Su-jok poate trata numeroase si complicate afectiuni , cum ar fi:

 

 - afectiuni ale sistemului nervos, nervos-vegetativ, cardiovascular, digestiv, respirator, osos, locomotor, muscular, endocrin , urino-genital;

- afectiuni ale pielii;

- afectiuni ale cavitatii orale, afectiuni otolaringologice;

- disfunctii sexuale;

- disfunctii metabolice;

- alcoolism si dependenta de droguri;

- stress si tensiune

 

 

 

...
Masaj Gua Sha

terapie si masaj Gua Sha

Terapia GuaSha isi dovedeste de mii de ani eficacitatea in ameliorarea si vindecarea unui mare numar de patologii (peste 50 recunoscute oficial) si in tratamente cosmetice.Deblocheaza meridianele, inlatura excesele energetice, stazele, infamatiile, normalizeaza procesele metabolice, vindeca afectiuni ale sistemului locomotor (afectiuni ale coloanei, articulatiilor, ligamentelor), incetineste imbatranirea celulei.Teoria este foarte bine fundamentata iar tehnica este deosebit de simpla: se aplica ulei special, dupa anumite reguli, pe portiuni din traiectul meridianelor afectate (sau pe fata) si se face masaj unidirectional cu o piesa din jad. Rezultatele sunt extraordinare.De peste 3000 de ani, jadul si masajulul cu piese de jad, este folosit in tratamente cosmetice, pentru intinerire si relaxare faciala. Datorita caracteristicilor unice ale jadului, aceasta forma de terapie cosmetica este realizata astazi in cele mai apreciate saloane cosmetice si SPA-uri din lumea intreaga.

 

Guasha pentru tratarea patologiilor

Ca o observatie, petele rosii ce apar pe pielea pacientul nu sunt datorate frecarii piesei de jad cu pielea. Aparentele fac ca roseata sa fie interpretata ca aparand o iritare a pielii. Dimpotriva nu apare iritare a pielii, iar roseata apare doar in zonele afectate de energie perversa, energie stagnata sau blocaje. Aparitia zonelor rosii semnifica deja eliberarea ( in urma manevrelor efectuate) a energiei stagnate si urmata imediat si vizibil de ameliorarea simptomelor cu care  pacientul s-a prezentat la terapeut.

...
EFT - Emotional Freedom Techniques

 

EFT - Emotional Freedom Techniques este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si de sanatate:

· panica / anxietate · frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc) · depresie · furie · dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc)· ADHD · traume, abuzuri (fizice sau emotionale) · sindrom de oboseala cronica, stres · insomnie · probleme de vedere · slabire · dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc) · alergii, lupus, psoriazis · tensiune, diabet, astm · disfunctii sexuale, probleme urinare etc.

Aceasta metoda isi are originea in eforturile psihologului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT - Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT - Emotional Freedom Techniques.

Metoda a fost creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice - reduce terapia de la ani sau luni la minute sau ore. Atunci cand a fost aplicata s-a observat ca are ca efect si imbunatatirea starii fizice.

...
Chi Nei Tsang(CNT)-Masaj terapeutic abdominal

 

Chi Nei Tsang (CNT) – parte din sistemul Universal Tao, reprezinta una dintre cele mai profunde forme de masaj terapeutic din medicina chineza. CNT inseamna lucrul cu energia (Chi) asupra organelor interne (Nei Tsang) pentru insanatosirea si revitalizarea lor.

Masajul CNT este efectuat cu precadere in zona abdomenului. Ombilicul este un loc deosebit de important. In momentul conceptiei, primele celule ale fatului se formeaza in ombilic, iar celelalte parti ale corpului se dezvolta in spirala in jurul lor. Astfel, ombilicul este conectat direct cu fiecare parte a corpului si lucrand asupra ombilicului putem influenta intregul corp.

CNT este extrem de eficient in detoxifierea organismului; el stimuleaza eliminarea toxinelor si reziduurilor, imbunatateste functionarea sistemului circulator si limfatic, intareste sistemul imunitar. Detoxifierea organelor interne la nivel fizic este insotita de vindecare la nivel emotional: majoritatea emotiilor sunt stocate in sistemul digestiv, asteptand sa fie ‘digerate’, iar CNT ne poate fi de mare ajutor in acest sens.

Practicantii CNT ofera tratamente cu efecte durabile, folosind atingeri blande si profunde ale abdomenului pentru a stimula şi ‘educa’ organele interne să functioneze mai eficient si sa ‘gestioneze’ mai bine emotiile neprocesate.

...
TERAPIA CRANIO-SACRALA

 Una dintre cele mai complete şi profunde terapii la ora actuala.

Avantajele terapiei craniosacrale: restabileste sistemul de autovindecare         Esenta terapiei craniosacrale integrate: terapeutul, intrand in rezonanta cu pulsarea ritmica a lichidului cefalorahidian precum si cu tesuturile conjunctive ale sistemului biodinamic, ajuta la armonizarea, autoreglarea, echilibrarea sistemului craniosacral.

        Scopul terapiei este restabilirea  pulsului optim al sistemului craniosacral si prin aceasta restabilirea functionarii optime in sistemul nervos si in celelalte sisteme si organe din corp. Acestea fiind restabilite, echilibrate, sistemul de autovindecarea in corp functioneza optim, normal.

Nimic nu se face cu forţă, se respectă astfel corpul fizic, mental, emoţional, spiritual, precum si Karma şi Legile Universale.

Terapia biodinamica craniosacrala ajută în următoarele cazuri: - dureri de cap, maxilare, migrene, nerv trigemen,

- tratamente post traumatice, dupa accidente - dureri cervicale, toracale, lombare - la noi nascuti in tratamentul traumelor suferite la nastere - autism, dislexie, probleme de concentrare, de invatare , hiperactivitate - probleme auditive sau in vorbire, dereglari de comportament - sclerosis multiplex - dezechilibre ale sistemului nervos, depresii, atacuri de panica - insomnii, oboseli, epuizari - probleme de metabolism, hormonale -tensiune,

- disfunctii motorice, senzoriale - dureri de articulatii, nerv sciatic  si in multe alte cazuri

...
Terapia Elefterie

Terapia Elefterie are ca origine o terapie veche romaneasca, monahala. Intemeietorul ei este preotul arhimandrit Mihai Elefterie, care a fost staretul Manastirii Dervent din jud. Constanta.

Prin metoda numita ''calcatura monahala'', parintele Elefterie, facea de fapt, VERTEBROTERAPIE.

Prin Vertebroterapie se intelege totalitatea interventiilor si procedurilor ce se aplica din exteriorul corpului uman, asupra coloanei vertebrale pentru a o mentine in stare de sanatate, sau pentru a corecta deformatiile de curbura anormale, aparute in urma unor accidente, deficiente de pozitie sau boli.

Interventiile asupra coloanei vertebrale se fac progresiv, incepand cu masajul simplu si terminand cu manipularile vertebrale. Aceste manipulari constau in apasarea cu degetele, cu palma sau cu talpa piciorului pe vertebrele cu probleme. Se utilizeaza miscari de apasare, rasucire, tractiune sau ciocanire, de la caz la caz.

...
TERAPIA COMRA

Terapia coMra se poate aplica la tratarea multor afecţiuni medicale, începând de la dureri, afecţiuni ale articulaţiilor, muşchilor sau pielii până la boli grave. Este recomandată pentru toate grupele de vârstă şi se poate aplica de asemenea la tratarea animalelor sau plantelor.

Aplicaţii

  • Acupunctură
  • Frumuseţe şi cosmetică
  • Medicină
  • Îngrijirea dinţilor
  • Reflexologie
  • Îngrijirea părului
  • Sport
  • Medicină veterinară
  • Botanică

Cu toţii putem beneficia de puterea de vindecare a Terapiei coMra. Fiecare persoana care vrea să-şi asume mai multă responsabilitate faţă de propria sănătate şi cea a familiei şi animalelor sale de companie,poate apela la Terapia coMra. Cea mai mare descoperire medicală a secolului 21 - se adresează tuturor.

Terapia coMra se adresează şi sportivilor, atleţilor, bicicliştilor, gimnaştilor, dansatorilor, alergătorilor, amatorilor de drumeţie sau căţărare şi în general tuturor celor interesaţi să se menţină în formă, să-şi îngrijească sănătatea şi să-şi întărească sistemul imunitar împotriva bolilor.

Terapia cu Radiatii Coerente Multiple poate fi utilizata in fiecare din urmatoarele domenii ale medicinei:

  • Biostimulare somatica
  • Chirurgie
  • Traumatologie
  • Stimularea sangelui
  • Stomatologie
  • Cardiologie
  • Ginecologie
  • Gastroenterologie
  • Urologie si nefrologie
  • Oto-rino-laringologie
  • Proctologie
  • Neurologie
  • Dermatologie
  • Endocrinologie
  • Pediatrie
  • Intarirea sistemului imunitar

...
Colorterapia cu Bioptron

Colorterapia are efect asupra celor 7 chakre principale, care sunt centrii energetici localizati in corpul uman. Fiecare chakra este un vortex de energie. Sunt bateriile noastre colorate: atunci cand sunt complet incarcate, ne aflam in echilibru, suntem sanatosi si ne simtim bine; daca unul dintre acesti centri este gol, intregul nostrum sistem sufera. Colorterapia are drept scop mentinerea “bateriilor  chakra”  incarcate

ROSU - stimuleaza sistemul nervos sensorial, este raspunzatoare de eliminarea rapida a impuritatilor pielii, activeaza functionarea ficatului, stimuleaza formarea hemoglobinei, ajuta impotriva arsurilor cu raze UV si raze X; PORTOCALIU - are efecte asupra sistemului respirator, stimuleaza glanda tiroida, stimuleaza functionarea stomacului, atenueaza starea de greata, este spasmolitic si stimuleaza formarea oaselor si a tesuturilor; GALBEN - are efecte asupra sistemului nervos motor si sensorial, stimuleaza sistemul limfatic, ajuta sistemul digestiv si digestia, ajuta la reglarea activitatii splinei, ajuta impotriva depresiei; VERDE - Regleaza functiile cerebrale, ajuta la formarea muschilor si tesuturilor, are efect antiseptic si dezinfectant, stimuleaza hipofiza; ALBASTRU - Ajuta la calmarea durerilor, activeaza glandele sudoripare, calmeaza, reduce temperatura ridicata si opreste infectiile, stimuleaza epifiza, sporeste vitalitatea si starea generala buna; INDIGO - Are efect de reglare a paratiroidei, calmeaza respiratia, este astringent si septic, intareste sistemul imunitar (are efect pozitiv in formarea fagocitelor), alina durerea si calmeaza; VIOLET - Stimuleaza splina, are efct de calmare asupra activitatii musculare si a sistemului nervos (tranchilizant), ajuta la formarea leucocitelor.

...
AQUA DETOX

Aqua-Detox este o metoda de avangarda in piata tehnologiilor de detoxifiere si regenerare celulara, fiind un sistem de stimulare bio-energetica care ajuta la curatarea organismului de toxine. Rezultatele sunt vizibile imediat si confera maxima siguranta.

Aqua-Detox permite celulelor sa se re-oxigeneze si sa poate elimina toxinele acumulate.In urma tratamentului se pot vedea clar toxinele eliminate.

Poate fi aplicat la orice varsta si nu necesita regimuri speciale. Cui se adreseaza terapia de detoxifierea prin apa ? În cazul unei persoane sănătoase, corpul este incarcat cu 80% ioni negativi şi 20% de ioni pozitivi. Dar, organismul uman este ca un magnet gigantic care atrage şi reţine toxine din apa, aer si hrana (metale grele, grasimi partial oxidate, proteine neasimilate, depozite de colesterol, acid uric, acidului lactic şi o gama larga de produse chimice). Aceste toxine duc la tulburari functionale producand boli, alergii si probleme ale sistemului imunitar, localizandu-se in articulatii, organe si tesuturi. Corpul elimina din toxine cât poate, dar niciodată nu poate elimina toate toxinele. De aceea de multe ori e posibil să vă simţiţi obosit, cu dureri de cap, răceli frecvente sau probleme ale sinusurilor, piele uscată sau respiratie urat mirositoare. Cum se realizeaza detoxifierea prin apa? Tehnologia generatoare de ioni are o vechime de mai multe decenii. Aceasta descoperire importanta face acum posibilă îndepărtarea toxinelor nedorite.Ioni sunt atomi care au câştigat sau pierdut un electron. Aceasta creeaza un câmp magnetic, capabil să atragă şi neutralizeaza particule incarcate + sau - printr-un proces numit osmoza. Osmoza este un termen ştiinţific folosit pentru a descrie miscarea particulelor printr-o membrana celulara de la o concentraţie mai mare la o concentraţie mai mică, prin intermediul apei. Timpul de tratament pentru aduţi este de 30 de minute, iar pentru copiii între 5 şi 15 ani este de maxim 15 minute. In urma acestei proceduri rezultatele pot fi reducerea durerii, edemelor şi alte simptome cauzate de un stil de viaţă nesanatos. Eficacitatea pe termen lung a procesului de detoxifiere depinde de schimbările in stilul de viaţă pe care persoana este dispusa să le faca. Detoxifiere uşoara şi sănătoasa Detoxifierea prin apa ofera corpului tău echilibrul perfect de ioni pozitivi şi negativi (absorbiti prin picioare), stimuland organismul in procesul natural de detoxifiere. Atunci când organismul este în echilibru, celulele vor functiona la o eficienţă optimă. Rezultatul este o nouă vitalitate şi creşterea nivelului de energie fizică şi mentală, îmbunătăţind calitatea vieţii. Cum acumuleaza organismul toxine? Corpul uman foloseste impulsuri electrice emise de creier pentru a functiona. Toate celulele din organism produc Bio-Energie. Cand aceasta energie este la nivel inalt, organismul functioneaza in parametrii normali. Cand ne imbolnavim sau suntem foarte stresati, nivelul bio-energetic scade si astfel celulele nu mai au suficienta putere pentru a elimina toxinele in mod corect. Cum functioneaza detoxifierea prin ionizare? In timpul sedintei, bobina emite un mic flux de curent electric de 1.2-1.8 Amperi in apa calduta, favorizand formarea de hidrogen (H+), sodiu (Na+), cloruri (Cl+) si ioni de hidroxid (OH-). Concentratia ridicata de ioni se ataseaza de toxine neutralizandu-le si permitand corpului sa le elimine mai rapid, prin cele 2000 de cai de comunicare cu organele pe care le prezinta talpa piciorului. Cat de des ar trebui sa fac detoxifieri? Pentru inceput este o detoxifiere la fiecare 5 zile. Dupa 6-10 sedinte, puteti reduce chiar si la o singura sedinta la 2 saptamani. Un tratament complet dureaza 14 sedinte, apoi se poate realiza cate o sedinta pe luna. Cu ce ma poate ajuta AquaDetox pe mine?  Reducerea cantitatii de toxine din corp  Imbunatatirea functiilor ficatului si rinichilor  Intarirea sistemului imunitar  Reducerea starilor de insomnie pana la disparitie  Reducerea inflamatiilor si a vanatailor prin reducerea cheagurilor de sange si fluidizarea circuitului sanguin. De ce se adauga sare la apa din bazin? Apa nu este un foarte bun conductor al electricitatii. In schimb, solutia salina este. Tocmai de aceea se foloseste sarea, ca un potentiator al conductivitatii electricitatii. Exista efecte secundare? Desi nu exista dovezi ale efectelor secundare, pot aparea usoare stari de oboseala, dureri usoare de cap, simptome usoare ale racelii. Te poti electrocuta de la campul creat in apa? In timpul sedintei, bobina emite un mic flux de curent electric de 1.2-1.8 Amperi in apa calduta, deci este foarte sigur. Nu exista riscuri de electrocutare.

...
PRESOTERAPIE

Drenajul limfatic executat cu ajutorul presoterapiei, este ideal pentru tratamentul limfedemelor de diverse etimologii. Eficace in tratamentul primar anticelulitic si in prevenirea edemelor la nivelul membrelor inferioare.

Drenajul limfatic este una dintre cele mai corecte, naturale si placute metode de detoxifiere a organismului, sustinand procesul de slabire.

Categorii
Date de contact
0740030052; 0730509824
Str. Sfanta Vineri, nr. 21, Bl. 102, Et. 1, Ap. 3, int. 3, Bistrita, judetul Neamt
Distribuie