Mobile Vet - Clinica veterinara Non Stop, Bucuresti
Servicii veterinare
La clinica veterinara Mobile Vet dispunem de un salon de internari prevazut cu custi profesionale, unde animalele vor fi cazate si supravegheate pe toata perioada internarii.
De asemenea in cadrul clinicii noastre puteti sa va lasati animalutul in regim de pensiune, acesta fiind hranit si plimbat de 3 ori pe zi de catre personalul Mobile Vet.
Medicii nostri specialisti si celelalte cadrele medicale vor avea grija ca animalutului dumneavoastra sa ii fie administrate la timp tratamentele post operatorii si in functie de afectiunea acestuia, va primi o alimentatie normala sau dietetica corespunzatoare.
In cabinetul veterinar Mobile Vet detinem un laborator clinic medical veterinar digital, care este complet interconectat si integrat – IDEXX VETLAB STATION. Acesta emite un buletin de analize complet prin integrarea si transmiterea rezultatelor pacientului (hematologie, biochimie, electrolitii si gazele din sange, coagulare, urina).
Analizele hematologice se realizeaza cu ajutorul IDEXX LaserCyte Dx Hematology Analyzer, un analizator performant care utilizeaza tehnologia laser flow citometrie. Sistem automat hematologie 5 DIFF cu determinarea a 24 de parametrii:celule albe exprimate procentual si valoare absoluta : limfocite,monocite, neutrofile, eozinofile, bazofile; hematii: numar absolut, Hgb, Hct, MCV,MCH,MCHC,RDW; trombocite: MPV,PCt% PDW; reticulocite valoare absoluta si procentuala Analizorul ofera pentru fiecare categorie de celule informatii despre : • lobularitatea celulara • raport nucleu/citoplasma • volum celular • densitate intercelulara • granulatie celulara specifica
Analizorul ofera o numarare absoluta si procentuala a reticulocitelor , utilizeaza tuburi de analiza cu control propriu per analiza si un sistem fara prepararea probei ceea ce elimina posibila contaminare a acesteia. Volum de proba necesar 95 μl.Timp de efectuare a unei analize complete este de max.8 minute. Aparatul utilizeaza un sistem de operare tip TOUCH –SCREEN.
Analiza urinei se realizeaza cu aparatul IDEXX VETLAB UA Analyser. Avantajele acestui aparat sunt exactitatea si rapiditatea rezultatelor. Parametrii determinati sunt: BLD(sange hemoglobina), PRO(proteine), pH, GLU(glucoza), LEU(leucocite), KET(cetone), BIL(bilirubina), URG(urobilinogen).
Este un analizor compact usor de folosit, specific uzului veterinar. Analiza probei de urina se realizeaza in mai putin de 70 de secunde pentru canide, feline si ecvine.
Hemodializa poate fi o metoda de a salva viata animalelor, in situatiile de insuficienta renala acuta, expuneri la toxine, infectii violente in organism, sau obstructii ale canalul uretral.
Ce este Hemodializa?
Hemodializa este o terapie folosita frecvent in cazuri de insuficienta renala acuta, pentru a elimina toxinele uremice si mentine echilibrul electroltic normal. Hemodializa nu „repara” rinichii bolnavi, insa ajuta la mentinerea organismului sanatos, cat timp rinichii pacinetului se vindeca.
In ce cazuri se apeleaza la Hemodializa?
• Insuficienta renala acuta Indicatiile de utilizare ale dializei in insuficienta renala, includ, atat forma sa acuta, cat si cronica. Uremia acuta este, de departe, cea mai comuna indicatie pentru dializa, la caini si la pisici. Aceasta este luata in considerare atunci cand consecintele clinice ale uremiei acute nu mai pot fi gestionate eficient, cu medicatie. Boli ce pot fi insotite de insuficienta renala: – Leptospiroza – Pielonefrita – Glomerulonefrita – Nefrotoxicitate (spre exemplu: intoxicatii cu Ibuprofen, flori de Crin sau stafide) – Stabilizarea preoperatorie a obstructiei ureterale – Leziune ischemica – Insuficienta renala acuta, produsa de o boala sistemica (spre exemplu pancreatita)
• Insuficienta renala cronica terminala Hemodializa poate fi folosita cu succes pentru tratamentul bolii renale cornice, la pacientii in stadiu terminal, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii.
• Intoxicatii Hemodializa este, de asemenea, folosita in gestionarea expunerilor mari la toxine, dializa grabing eliminarea anumitor toxine din organism. Iata cateva dintre cele mai commune toxine, pentru care s-a folosit cu success hemodializa: – Antigel (etilenglicol) – astfel de intoxicatii trebuie tratate in primele 12 ore de la ingestie – Acetaminofen – Alcool (etanol) – Chimioterapeutice – Acid acetilsalicilic – Aminoglicozidele – Fenobarbital
Animalutul tau prezinta afectiuni renale? Suna-ne pentru urgente! 0768.893.893 / 0728.522.255
Dializa peritoneala – o alternativa a Hemodializei
Dializa peritoneala este, de asemenea, o terapie de inlaturare a unor produsi toxici din organism, in contitiile unor afectiuni acute sau cronice ale rinichilor. Procedura foloseste peritoneul ca membrana de filtrare si este utilizata in special in cazurile in care pacientii sunt mai mici de 10kg, sau foarte in varsta. Clinica Veterinara Mobile Vet se numara printre primele clinici veterinare care sa aiba in dotare un sistem de dializa modern, care sa vina in ajutorul pacientilor cu problem renale. Clinica noastra dispune de de un Sistem de dializa Braun Dialog+ fiabil si sigur, in tratamentul renal ce se bazeaza pe fluxurile de lucru si cerintele practice ale tratamentului de dializa si degreveaza utilizatorul de numeroase etape prin interactiunea echipamentului sau hardware excelent si a componentelor software inteligente.
Animalutul dumneavoastra necesita tratament zilnic? Nu aveti timp suficient pentru a va deplasa cu acesta la o clinica veterinara? Apelati cu incredere la medicii veterinari Mobile Vet pentru tratamente care pot fi administrate acasa. Puteti apela de asemenea la medicii specilisti Mobile Vet atat pentru proceduri clinice de rutina cat si pentru proceduri clinice speciale care vor fi indeplinite la cele mai inalte standarde de dedicare si profesionalism. Prin tratamente si proceduri de rutina ne referim la vidare glande perianale, toaleta auriculara, injectii intravenoase, subcutanate, intramusculare, si altele.
In cadrul clinicii veterinare Mobile Vet am dezvoltat serviciul de consultatii la domiciliu pentru animalele care care au dificultati in a se deplasa, sunt usor iritabile, sufera de o boala cronica sau exista alte dificultati in transportarea lor. Este de asemenea important ca medicul veterinar sa evalueze mediul in care traieste animalul, mai ales cand vine vorba de un acvariu, voliera sau terariu.
Medicii veterinari specializati vor veni la locatia in care se afla animalul dumneavoastra si vor oferi ingrijirea medicala necesara pentru a asigura o stare optima de confort a pacientului
Clinica veterinara Mobile Vet are in dotare un aparat performant de electrochirurgie cu functionare monopolara si bipolara. Acesta are o siguranta prin sistem feed-back si 5 moduri de lucru (Taiere, Mixt, Coagulare, Coagulare usoara, Bipolar).
Este folosit in majoritatea problemelor de natura chirurgicala si anume:
- Chirurgie generala – Extirpare formatiuni patologice, chirurgie digestiva, interventii minore;
- Chirurgie ortopedica – Ortopedie veterinara– Luxatii, remedierea fracturilor;
- Chirurgie uro-genitala –Orhidectomie, ovariohisterectomie, uretrostoma, cezariana;
- Stomatologie – Reconstructii dentare, extractii, detartraj;
- Dermatologie;
- Chirurgie plastica;
- Chirurgie vasculara.
Avem de asemenea in dotare un aparat de detartraj profesional, pregatit sa fie folosit oricand pentru igiena orala corecta si completa a catelului sau pisicii dumneavastra!
Vaccinarile sunt esentiale pentru animalutul dumneavoastra, mai ales daca este in prima perioada de viata. Juniorii au un sistem imunitar slab, de aceea este important ca vaccinarea sa se efectueze la intervale de timp regulate si sa inceapa de la o varsta adecvata. Perioada de incepere a procesului de vaccinare este la varsta de 5-6 saptamani si se finalizeaza in jurul varstei de 12 saptamani.
In urma unei examinari clinice, medicii specialisti de la Mobile Vet va vor informa care este schema de vaccinare necesara animalutului dumneavoastra.
Ecografie Cardiaca – Ecografie abdominala – Electrocardiograma(EKG)
In Clinica Veterinara Mobile Vet lucram cu unele dintre cele mai performante Ecografe veterinare de pe piata si suntem pregatiti sa punem oricand un diagnostic concret animalutului dumneavoastra.
Ecograful veterinar ESAOTE BIOSOUND MyLab 30 VET poate fi descris ca un sistem de diagnostic cu ultrasunete care face parte din categoria echipamentelor foarte performante , configurat de producator, dedicat cabinetelor veterinare care doresc sa investeasca mai mult la inceputul activitatii intr-o configuratie care sa asigure performante superioare in efectuarea unui examen ecografic.
Aplicatii specifice medicinii veterinare: – Ecografia 2D, MOD M, Doppler Color, Doppler continuu si pulsat, ecografia cu substante de contrast – Ecografia 3D – Aplicatii presetate ale producatorului pentru inalta rezolutie a imaginii – Simboluri veterinare de identificare pentru specii si organe – Comentarii predefinite pentru organe – Masuratori predefinite pentru organe – Masuratori pentru diagnosticul varstei gestatiei la animale ( canine, feline, cabaline ) – Masuratori in ecografia cardiaca 2D, MOD M, DOPPLER raportate la suprafata corporala a animalului, specie si masa exprimata in kilograme, a caror rezultate sunt prezentate ca pagini de date. – Masuratori in ecografia Doppler vasculara
Caracteristici tehnice: – Upgradabil prin achizitia de licente si module – Tehnologie incorporate complet digitala – Tehnologie X-view pentru inalta rezolutie a imaginii – Licenta TEI pentru prelucrarea armonica a semnalului ecografic in realizarea unei inalte rezolutii a imaginii – Tehnologie M-View permite compunerea spatiala a imaginilor din unghiuri diferite – Tehnologie TP-View-permite largirea campului visual de scanare fara pierderea rezolutiei – Tehnologie X-Strain – permite studiul velocitatii structurilor longitudinale, radiale, circumferentiale la nivelul endocardului in timpul contractiei si relaxarii muschiului cardiac impreuna cu deformarea locala a inimii – 2 conectori de sonda – Hard disk intern si memory stick pentru stocarea imaginilor ecografice (in forma statica si videoclip) – DVD/CD WRITER incorporat – Tehnologia scanarii electronica liniara, convexa, phased array, – SONDE cu frecventa multipla acoperind banda 2-18 MHZ – Monitor XVGA LCD cu diagonala de 15inch. – Portabil si mobil – Masa de 9 Kg – Alimentare la sursa de 220 V sau acumulator
Microcipare – Inregistrare RECS – Eliberare Pasaport UE
Ce este microciparea?
Microciparea cainelui este un procedeu permanent si neinvaziv de implantare subcutanata a unui microcip, in regiunea cervicala a animalului dumneavoastra de companie. Microciparea reprezinta una dintre conditiile obligatorii pentru a putea calatori in strainatate cu animalul dumneavoastra (este necesara si eliberarea unui pasaport international), dar este utila si in cazul in care patrupedul se pierde. Astfel, microciparea ofera o sansa in plus ca animalul dumneavoastra sa se reintoarca acasa.
Implantarea
Este un procedeu similar cu injectia obisnuita. Se utilizeaza o seringa speciala de unica folosinta si un ac subtire si steril. Aceasta operatiune nu este dureroasa, nu provoaca hemoragii si nu necesita anestezie.
Microcipul
Microcipul este un dispozitiv de dimensiunea unui bob de orez, nu este toxic si nu afecteaza sanatatea animalului. Acesta contine un cod unic ce va fi stocat intr-o baza de date, impreuna cu datele de contact ale stapanului. Dispozitivul detine un sistem antimigrare, astfel el ramane implantat in acealsi loc toata viata. Acest sistem nu necesita baterii, bazandu-se pe unde de joasa frecventa, detectate de un scanner compatibil.
Una dintre cele mai comune afectiuni intalnite la animalele de casa este parazitoza. Parazitii, fie interni sau externi, pot afecta tot organismul prin localizarea lor (stomac, urechi, piele, intestine, plamani, ficat, inima) si prin efectele pe care au asupra intregului sistem.
Dintre parazitii interni, cei mai raspanditi la caini si pisici sunt viermii rotunzi (care popular sunt numiti limbrici), viermii tip bici, viermii plati (cunoscuti si ca tenie), Giardia si cocidiile. Pentru a asigura o stare de optima pentru prietenul dumneavoastra necuvantator, este ideal ca cel putin o data pe an sa se efectueze un examen coproparazitologic. In urma acestei analize, medicii specialisti de la Mobile Vet vor putea diagnostica si trata, daca este cazul, parazitoza animalului dumneavoastra.
Pentru a proteja animalutul dumneavoastra impotriva parazitilor interni este nevoie de efectuarea unei deparazitari la intervale de 3-4 luni.
Parazitii externi sunt foarte des intalniti la animalele de companie. Cei mai comuni paraziti externi sunt puricii, capusele si paduchii. In prezent, procesul de preventie si control al parazitilor externi a devenit mult mai facil. Medicii nostri veterinari vor stabili impreuna cu dumneavoastra un plan de tratament, prevenire sau control in functie de nevoile animalului.
Este foarte important ca patrupedul dumneavoastra sa fie deparazitat extern la 3-4 saptamani in perioadele in care temperaturile depasesc 0 grade.