Montessori British School - Gradinita, Ilfov

Clase Montessori

...
Casa dei Bambini

Maria Montessori credea ca oamenii sunt cei mai capabili sa învete în primii sase ani de viata. Ea s-a referit la aceasta ca perioada mintii absorbante. În acesti ani, copiii, prin simturile lor, au capacitatea de a absorbi o cantitate uimitoare de informatii din mediul înconjurator. Prin acest proces, copiii dobândesc abilitati lingvistice, motorii si cognitive si dobândesc o întelegere a lumii din jurul lor.

Materialele Montessori 

Materialele Montessori din Casa copiilor sunt practice si au controlul erorii, astfel încât copilul sa aiba posibilitatea sa se corecteze singur si sa se autoperfectioneze. Sala de clasa este un mediu frumos, spatios, ordonat, pregatit pentru a satisface nevoile cognitive, sociale, fizice si emotionale ale acestei grupe de vârsta. Clasa este împartite în arii mari de dezvoltare precum Viata practica, Limbaj, Matematica, Senzorial si Stiinta si cultura. Toate ariile conduc spre dezvoltarea independentei, concentrarii, vointei si inteligente

...
NIDO (1.10 - 3.5 ani)

Mediul pregatit

Maria Montessori stia ca în perioada de la nastere pâna la vârsta de 3 ani, creierul copilului se dezvolta mai rapid decât în ??orice alt moment si are loc mai multa învatare decât în ??orice alta etapa de dezvoltare.

În clasa Nido, copilul va creste într-un mediu pasnic, de sustinere si sigur pentru cei mai mici exploratori. În acest spatiu, tendinta naturala a copilului pentru descoperire, curiozitate, explorare si descoperire prinde viata.

 

Materialele Montessori 

Materialele clasei Nido sunt organizate în functie de cele 3 arii principale de învatare: Viata practica, Coodonare mâna-ochi si Limbaj. Activitatile acestei grupe de vârsta dezvolta urmatoarele abilitati:

  • Îmbogatirea vocabularului
  • Dezvoltare motorie fina si grosiera
  • Coordonare mâna-ochi
  • Independenta
  • Gratie si curtoazie
  • Viata sociala
  • Dezvoltare senzoriala

Categorii
Date de contact
0756100116
Str. Rasaritului, nr. 3, Chiajna, judetul Ilfov
Distribuie