PRIMA-VET Clinica veterinara

Radiologie si Ecografie veterinara

...
Radiologie si Ecografie

Radiologie Digitală Radiologia veterinară a devenit o necesitate în ultimii ani, pentru stabilirea cu acuratețe a diagnosticului, evaluarea în dinamică a pacientului, stabilirea tiparului de evoluție a unei afecțiuni și aprecierea răspunsului la tratament.

Sistemele noastre Roentgen-digital de tip CR și specializarea medicilor noștri vă garantează diagnosticul de certitudine pentru o mulțime de afecțiuni, care altfel ar putea scăpa nediagnosticate.

Gama de servicii de imagistică oferită de clinicile noaste cuprind:

  • radiografii convenționale
  • radiografii cu tranzit baritat
  • mielografii
  • cistografii/uretrografii prin urografie intravenoasă sau pe cale retrogradă

Ecografie Simplă Este o metodă de investigație rapidă, nedureroasă și foarte eficientă. Interpretarea rezultatelor se face pe loc. Este folosită pentru a investiga:

  • modificări uro-genitale
  • gestația (după 20 de zile de la implantare)
  • modificări de structură renală
  • modificări de structură hepatică
  • ectopii
  • calculi renali, vezicali, uretrali, etc.

Ecografie Doppler Este o metodă de diagnostic care oferă imagini precise ale vaselor de sânge, a structurii și dimensiunilor acestora, pentru evidențierea și măsurarea fluxului sanguin (direcția, viteza, volumul) din artere sau vene. Cu ajutorul ecografiei Doppler, se pot detecta ușor trombii (cheaguri de sânge), care pot pune în pericol viața animalului dvs.

SERVICII NOI DIN 2017

Rezonanţă Magnetică Nucleară (abreviată RMN sau IRM) – din 2017 Investigaţia prin Rezonanţă Magnetică (RMN) este o procedură de diagnostic imagistic de înaltă performanţă, minim invazivă, atraumatică şi neiradiantă. Se poate realiza cu sau fără substanță de contrast. La animale, această procedură se realizează numai sub anestezie, pentru a putea observa detaliile de finețe ale structurilor anatomice și a posibilelor modificări ale țesuturilor .

Computer Tomograf (CT) – din 2017 Tomografia computerizată este examenul de cea mai mare acuratețe diagnostică utilizat în explorarea afecțiunilor abdominale, mediastinale și pulmonare. Ea urmează după alte explorări prealabile: ecografie, radiografie , etc. Este frecvent utilizată în diagnosticul pozitiv și mai ales în urmărirea periodică a afecțiunilor oncologice (cancere) cu diverse localizări.

Endoscopie – din 2017 Endoscopia este tehnica imagistică utilizată în scop exploratoriu, diagnostic și terapeutic al sistemului gastrointestinal. Examinarea se efectuează cu ajutorul unui endoscop, format dintr-un tub subțire, flexibil, dotat cu o cameră video și o sursă luminoasă la unul dintre capete, pentru a se putea vizualiza interiorul tractului gastrointestinal.

Categorii
Date de contact
021.781.48.14; 0787.869.320; AMBULANTA: 0756.083.344
Bd. Iuliu Maniu, nr. 19F, Sector 6, Bucuresti
Distribuie