PRIMA-VET Clinica veterinara

Analize medicale veterinare

...
Medicina de laborator

Hematologie Hematologia se ocupă cu diagnosticarea, tratarea, identificarea posibilelor complicații și profilaxia bolilor sangvine. Bolile sangvine afectează producerea sângelui și/sau a componentelor acestuia, cum ar fi celulele sangvine (hematii, tromobocite și leucocite), hemoglobina, proteine sangvine (ex. albumine, globuline, TGP, TGO, factori ai coagulării, imunoglobuline, anticorpi, transferina, ceruloplasmina, etc), mecanismele coagularii, etc.

Biochimia sanguină Deși adeseori neglijat, diagnosticul biochimic este una dintre cele mai importante metode de investigație. Căderea părului, matitatea blănii, o simplă vomă sau un apetit capricios pot ascunde disfuncții serioase, fără simptomatologie clinică. Analizele serologice furnizează informaţii asupra aspectului şi funcţionalităţii diferitelor organe şi compartimente ale organismului, cât şi asupra gradului de sănătate şi boală ce afectează organismul în cauză. De asemenea, sunt un marker important pentru stabilirea tratamentului ce trebuie urmat, pentru ca animalul să își revină complet.

Biochimie urinară și analiza sedimentului Urina are o compoziție chimică complexă, care poate suferi modificări în anumite patologii. Analiza completă de urină include determinarea proprietăților fizice (culoare, aspect, greutate specifică, etc.), chimice (pH, leucocite, proteine, glucoză, hematii, bilirubină, etc.), examenul microscopic al sedimentului urinar și examenul bacteriologic al urinei. Analizarea urinei poate da indicii prețioase asupra unor disfuncții fiziologice. Specialiștii noștri vă vor informa asupra modului corect de recoltare al urinei, pentru un rezultat cât mai précis al analizelor.

Citologie-dermatologie O simplă leziune cutanată poate ascunde multe, de la o boală endocrină, până la anumite tipuri de cancer. Este deosebit de important stabilirea corectă a diagnosticului, în vederea stabilirii tratamentului optim. Un diagnostic precoce în urma căruia se poate institui un tratament adecvat fiecărui caz, precum si un tratament corect influențează semnificativ prognosticul.

Examenul citologic și histopatologic Examenele citologic și histopatologic presupun examinarea microscopică, de către medicul anatomo-patolog, a probelor tisulare prelevate în timpul intervențiilor chirurgicale și microchirurgicale. În urma acestor investigații, medicul poate stabili cu acuratețe pașii tratamentului care trebuie urmat, până la vindecarea sau ameliorarea simptomatologiei. Suntem conectați cu specialiști din domeniu, astfel că putem obține o supraexpertiză atunci când este necesar.

Examen coproparazitologic/coprocultură cu antibiogramă, după caz Examenul coproparazitologic este deosebit de important atunci când vine vorba de tratamentul și managementul infestațiilor parazitare la animalele de companie. Cu ajutorul acestuia, putem alege cel mai bun produs pentru a trata o potențială infestație care nu cedează la antiparazitarele clasice. Coprocultura cu antibiogramă, după caz este deosebit de utilă atunci când ne confruntăm cu episoade diareice severe la animale, pentru a putea determina exact etiologia bacteriană și sensibilitatea la antibiotice.

Categorii
Date de contact
021.781.48.14; 0787.869.320; AMBULANTA: 0756.083.344
Bd. Iuliu Maniu, nr. 19F, Sector 6, Bucuresti
Distribuie