Prodent Clinic -clinica stomatologica-Bucuresti

Estetica dentara

...
Albirea dintilor

Albirea profesionala a dintilor este o procedura dentara care ofera rezultate optime de albire, intr-un timp foarte scurt. Disponibila sub supravegherea unui medic dentist, aceasta metoda de albire a dintilor a castigat foarta multa popularitate in ultimii ani, desi este considerata cel mai scump tratament de albire dentara. Albirea dintilor poate fi efectuata doar de catre un medic stomatolog calificat. Este ilegal ca orice altcineva sa ofere aceasta procedura, chiar daca este cosmetician sau medic in alt domeniu. Aceasta procedura stomatologica poate fi externa sau interna. Daca doriti albire externa, atunci gelul va fi plasat pe suprafetele exterioare ale dintilor, dar daca doriti o albire interna, atunci produsul in cauza va fi aplicat in interiorul dintelui. Tratamentul de albire profesionala externa este mult mai comuna, deoarece albirea interna necesita interventie in canalul dintelui.

Albirea profesionala externa a dintilor: Se utilizeaza, in general, metoda cu lampa, care realizeaza procesul de albire prin intermediul peroxidului de hidrogen sau al peroxidului de carbamida. Aceasta tehnica presupune aplicarea peroxidului pe suprafata externa a dintilor, dupa ce gingiile au fost protejate cu ajutorul unei bariere izolatoare. Lampa de albire (cu leduri) ajuta la accelerarea albirii dintilor, astfel ca, intreaga procedura nu dureaza mai mult de 45 de minute, oferind, totodata, rezultate de 3 ori mai satisfacatoare decat metodele normale de albire sau cele efectuate acasa.

Albirea profesionala interna a dintilor: Aceasta metoda este posibila doar daca ati avut sau vreti sa efectuati un tratament de canal. Acest lucru presupune inlocuirea vaselor de sange si a nervilor din interiorul dintelui cu o umplutura de cauciuc. Tratamentul se realizeaza prin gaurirea dintelui si aplicarea produsului de albire in gaura. Medicul dentist va sigila gaura dintelui cu o umplere temporara, lasand gelul de albire in interiorul dintelui. Dupa o saptamana in care pacientul a stat cu produsul de albire in dinte, el trebuie sa se intoarca la dentist pentru a scoate gelul si pentru ca dentistul sa-i definitiveze dintele cu o umplutura de culoare identica cu cea a dintelui.

Riscurile albirii dintilor: Ca orice alta procedura, exista cateva riscuri asociate cu albirea dintilor. Aceste riscuri difera de la individ la individ si trebuie relatate de catre medicul dentist inainte sa aplice tratamentul. Riscul cel mai frecvent este acela de slabire a smaltului dintilor, insa acest lucru se poate intampla doar daca procedura este facuta prea des sau daca medicul nu este calificat.

...
Fatete dentare

Fatearea dentara, una dintre cele mai moderne mijloace de restaurare fixa, este o tehnica minim invaziva de protezare venita sa intampine cu succes solutionarea diferitelor probleme estetice. Fie ca vorbim despre coloratii intrinseci persistente – de tipul fluorozei sau petelor tetraciclinice, traumatisme sau chiar malpozitii dentare, fatetele constituie o varianta de tratament rapida, accesibila si superioara in ceea ce priveste conservarea tesuturilor dentare.

Fatetele dentare se folosesc pentru a transforma dintii stricati, colorati, deteriorati si strambi, in niste dinti albi, drepti si stralucitori. Fatetele dentare sunt, de fapt, niste foi foarte subtiri (cochilii) de culoarea si dimensiunea dintilor, construite din material rezistent si puternic, cum ar fi portelanul, ceramica sau zirconiul, menite sa imbunatateasca aspectul fizic al danturii.

Fatele dentare reprezinta solutia potrivita pentru persoanele care nu sunt multumite de aspectul danturii lor. Prin intermediul fatetelor se pot corecta spatiile inestetice, dimensiunea danturii sau culoarea dintilor. O optiune la care apeleaza din ce in ce mai multi pacienti sunt fatele dentare ceramice (din portelan). Acestea sunt elemente ceramice subtiri care se aplica pe suprafata danturii. Avantajul fatetelor fata de coroane este ca acestea nu presupun ca dintii sa fie slefuiti foarte mult

Ce tip de probleme trateaza fatetele dentare? Exista o multime de probleme pentru care pacientii opteaza pentru tratamentul cu fatete dentare: • Pentru dintii colorati sau patati, unde tratamentul de albire profesionala nu este eficient; • Pentru tratarea dintilor deteriorati, ciopliti sau rupti, din cauza bauturilor carbogazoase si a macinarii excesive; • Pentru ascunderea lacunelor (spatiilor goale) dintre dinti; • Pentru dintii stricati si cariati; fatetele dentare nu trateaza caria sau leziunea dintelui, insa poate fi o solutie mai rapida de a oferi un zambet atragator; • Pentru dintii care sunt putin strambi; fatetele dentare atasate in partea frontala a suprafetei dentare, pot oferi un zambet drept si perfect aliniat, cu un aspect natural.

In ce consta tratamentul si procedura de montare a fatetelor dentare? Prima parte a oricarei proceduri dentare consta in consultarea si examinarea danturii de catre un medic dentist specializat. Acesta trebuie sa explice pacientului procedura medicala si sa-i ofere un ghid precis in legatura cu etapele si costul tratamentului. Inainte de proiectarea fatetelor dentare, stomatologul va avea nevoie sa ia amprenta dintilor care necesita tratament, in vederea modelarii exacte a fatetelor, dupa dimensiunile exacte. Folosind un instrument special, medicul va lua o mica parte din smaltul de pe partea frontala a dintilor, lasand loc fatetelor ce vor fi atasate, astfel incat noua dantura sa aiba aceeasi forma si dimensiune. Timpul fabricarii fatetelor dentare poate dura aproximativ 3 saptamani, dupa care zambetul dumneavoastra va arata impecabil, pentru o perioada de peste 10 ani!

Care sunt avantajele fatetelor dentare? • Ofera un aspect natural al dintilor; • Tesutul gingival tolereaza foarte bine materialele din care sunt facute fatetele dentare; • Fatetele sunt mult mai rezistente la pete decat dintii naturali; • Ofera un aspect alb, stralucitor si ascund o diversitate de defecte ale danturii.