Psiholog Cuore, Cabinet Psihologie Bucuresti

Cuplu si familie

...
Psihoterapie de cuplu

In cadrul cuplurilor lipsa de respect, atitudinile abuzive, lipsa de comunicare reala sau de scopuri si dorinte nerealiste, devin motive de conflict si duc la situatii ce pot culmina cu destramarea cuplului.

Prin incercarea de armonizare a celor doua "stiluri de viata" ce formeaza cuplul, psihoterapia de cuplu aduce in prim-plan principii precum: egalitate, cooperare, respect si grija fata de celalalt.

...
Consiliere familiala

Intr-o familie fiecare membru intra cu un bagaj unic de experiente, fapt ce il face sa aiba o viziune personala asupra vietii si a relatiilor.

Chiar si copilul nascut in acea familie experimenteaza intr-un mod nou, total diferit de al parintilor, intrarea in lume si interrelationarea cu ceilalti.

Astfel, e firesc ca uneori stilul personal sa "se ciocneasca" de al celorlalti membri ai familiei, generandu-se astfel conflicte si dificultati de comunicare si convietuire.

In acel moment va asteptam la consiliere pentru a va oferi sprijinul nostru de specialitate in vederea echilibrarii relatiilor de familie, a calibrarii viziunilor si a castigarii abilitatilor de a va oferi sprijin si respect reciproc.

...
Consiliere parentala

O dificultate cu care se confrunta parintii este legata de tehnicile de educatie necesare copilului sau copiilor prezentului, copii nascuti intr-o era total diferita decat cea in care au copilarit parintii lor, era informatiei, a tehnologiei avansate si a jocurilor pe calculator sau console.

O era a alimentatiei nesigure, generatoare de energie tumultoasa si a drepturilor omului, in care copilul trimite semnale de alarma uneori greu de deslusit cu privire la nevoile sale.

Si in aceasta situatie, ne putem pune cunostintele si specializarea la treaba pentru a deschide usile spre sufletului copilului si a descoperi metodele prin care parintele poate fi alaturi de copilul sau evolutia sa spre o personalitate armonioasa.