TGM Construct - Connstructii si amenajari , Bucuresti

Executie acoperisuri

...
Izolatii acoperisuri

Lucrarile de izolatie la un acoperis sunt esentiale pentru confort si pentru durata de viata a constructiei. Pentru realizarea acestor doua obiective sunt necesare lucrari de hidro si termoizolatie.

  • Hidroizolatia se face peste astereala, pentru a preveni infiltratia apei pluviale sau a celei rezultate din topirea zapezii.
  • Termoizolatia se realizeaza ideal la exterior, sau la interior, intre capriori.
  • ...
    Acoperisuri inteligente

    Acoperisurile inteligente sunt ventilate izolate fonic si termic:

      Acoperisul ventilat
    • Invelitoarea unui acoperis nu este termoizolantă şi nici nu este permeabilă. Izolarea termică a acoperisului poate fi executată în forme variate, în mod clasic cu diferite materiale termoizolante între şi sub căpriori, sau cu panouri termoizolante speciale, care au încorporat şi suportul învelitorii.  In principiu, acoperisurile ar trebui sa fie structuri portante bine aerisite pentru evacuarea vaporilor, prin astereală, falţuri şi rosturi.
    • Tratarea difuziei vaporilor este o sarcină dificilă deoarece, in mod natural, intre straturile acoperisului se formeaza condens din cauza diferentelor de temperatura dintre incaperi (incalzite, cu aer avand continut ridicat de umiditate) si zonele neincalzite ale acoperisului. In timp, umiditatea rezultata distruge acoperisul, structura de sustinere a acestuia, izolatia si placarea interioara.
    • Frecvent intalnite sunt acoperisurile fara aerisire. Acestea au o structura mai simpla, dar nu neaparat mai ieftina pentru ca in acest caz trebuie evitata presiunea vaporilor spre acoperis prin instalarea unei bariere.
    • Acoperisul ventilat permire intrarea aerului umed in structura sa, asigurand posibilitatea iesirii acestuia pe sub invelitoare cu ajutorul canalelor de aerisire. Aceste canale functioneaza pe principiul tirajului cosurilor de fum. La acoperisurile cu inclinatie mare, gurile de intrare se poitioneaza la nivelul streasinii iar cele de iesire la coama. La acoperisurile cu inclinatie mica- sub 10 grade- aerisirea se face pe diagonala, cu efectul vantului.
    • Acoperisul- terasa
    • Sunt structuri constructive supuse intemperiilor, care contribuie la realizarea structurii de rezistenta a clădirilor. Terasele sunt intalnite frecvent la blocuri, fiind in general terase necirculabile. Avantajele construirii unui imobil cu terasa sunt evidente in special in interiorul orasului: tereasa constituie, prin pozitionare, un spatiu intim, care poate fi amenajat intr-o multitudine de feluri. E drept, acoperisul terasa trebuie termoizolat si foarte bine hidroizolat.

    ...
    Structuri Acoperisuri

    Structura de rezistenta a acoperisului poate fi: 

    • Structuri acoperisuri din lemn
    • Structura de rezistenta (sarpanta) realizata din lemn este cea mai intalnita la constructiile civile din Romania, fiind cea mai ieftina solutie. Cu muncitori specializati in acest tip de lucrari, TGM Construct Experience realizeaza: - Sarpante in plan inclinat, in unul sau mai multe planuri. Structura este formata din grinzi cu zabrele, capriori, pane, contravantuiri, cosoroabe, stalpi, popi de sustinere si astereala - Sarpante în plan orizontal, tip terasa. Planseul este format din grinzi cu zabrele asamblate cu placi multicui, sau planseu din grinzi masive din lemn ecarisat sau stratificat lamelar. - Sarpante curbe.
    • Structuri acoperisuri metalice
    • Sarpantele metalice constituie o solutie care prezinta cateva avantaje importante: - timp redus de realizarea structurii (elementele componente sunt realizate intr-un atelier specializat, in santier efectuandu-se numai montajul) - durabilitate mare
    • Structuri acoperisuri din beton armat
    • Sarpanta realizata din beton armat este cea mai durabila solutie, care, ideal, trebuie gandita inca din stadiu de proiect.

    ...
    Invelitori Acoperisuri

    Invelitoarea  este elementul de protectie al unui acoperis- poate fi din: 

    Invelitori din tigla

    Tiglele pot fi fabricate din ceramica sau din beton. Tip solz, olane sau profilate (trase sau presate). Pot fi cu asezare simpla sau dubla. La coame se monteaza piese speciale fixate cu mortar. Olanele se prezinta sub forma de jgheaburi tronconice care se monteaza in doua randuri. Fixarea se face cu ajutorul unor cleme metalice Tiglele ceramice sunt produse realizate prin arderea argilei. Se pot realiza intr-o diversitate de forme si dimensiuni. Prezinta rezistenta mecanica mare, poate suporta greutatea zapezii si a ghetii, rezistenta la foc, la radiatii ultraviolete, asigura o aerisire buna si permite evacuarea vaporilor de apa.Avantaje: asociaza calitatea si frumusetea unei tigle traditionale cu siguranta si fiabilitatea unei tigle moderne; durata lunga de viata; termorezistenta; rezistenta la acizi (ploaie), baze (murdarie), la inghet, la dezghet; asigura o aerisire buna si permite evacuarea vaporilor de apa.Dezavantaje: mai putin rezistente la socuriUtilizare: realizarea de acoperisuri noi sau refacerea celor vechi, cu pastrarea formei arhitectonice initiale.Tiglele din beton sunt produse realizate prin presarea si uscarea formelor obtinute din beton.Avantaje:  rezistenta mecanica mare; sunt impermeabile; productivitate ridicata la montaj datorita suprafetei mari a tiglei; paleta coloristica variata.Dezavantaje: greutate mai mare (structuri de sustinere mai consistente); aspect industrial.

    Invelitori metalice

    - tabla zincata, galvanizata, din aluminiu, cupru etc.- tigla din tablaTiglele din tabla sunt produse obtinute din tabla de otel galvanizata si vopsita.Culori: - rosu (RAL 3011); maro (RAL 8017);  albastru (RAL 5010);  verde (RAL 6005).Avantaje: - durabilitate îndelungata pentru aproape toate conditiile climaterice, - coloristica diferita.Utilizare: - constructia acoperisurilor noi, - renovarea acoperisurilor vechi, - pentru toate tipurile de imobile la care unghiul de înclinatie al acoperisului este de 14° sau mai mult.Accesorii: coama, capac coama, dolie, bordura fronton, burduf etansare, strapungeri, profil inchidere la perete, garnitura etansare coama, garnitura etansare streasina, garnitura etansare dolie, sort de streasina, suruburi autoperforante, opritor zapada.

     

    Invelitori din lemn (sindrila, sita)

    Sindrilele din lemn reprezinta o învelitoare usoara si durabila. Din ce in ce mai rare în peisajul arhitectural actual, invelitoarele din lemn sunt foarte raspandite in strainatate.Ca regula, puteti lua in calcul sindrila ca invelitoare in cazul unui acoperis cu panta mare. Asta deoarece apa se prelinge rapid, iar gheata şi zapada nu se pot depune in cantitati mari, ca sa distruga lemnul.In cazul în care apar deteriorari, inlocuirea sindrilei este foarte simplu de facut. Greutatea unui acoperis cu sindrila este mica, lucru care constituie un avantaj clar pentru constructiile aflate in zone cu risc seismic. Invelitorile din sindrila sunt ecologice si au durabilitate mare chiar daca sunt confectionate din lemn de esenta moale- brad, tei etc.

    Invelitori din membrane bituminoase

    O solutie rapida, mai ieftina dar si mai putin estetica, o constituie aplicarea membranelor bituminoase direct pe astereala. Mai elevate ca aspect sunt sindrila bituminoasa sau placile ondulate bituminoase, care reprezinta tot sisteme de acoperire pe baza de produse bituminoase; poate fi aplicata pe majoritatea suprafetelor, chiar si pe verticala.Avantaje: usurinta la transport; greutate specifica mica; varietate de culori si modele; se pot adapta la orice forma de acoperis

    Invelitori din placi de azbociment

    Sunt destinate cu precadere constructiilor industriale. Datorita usurintei cu care sunt montate si costurilor scazute de achizitionare, placile din azbociment pot fi utilizate cu succes si pentru acoperisurile caselor cu pretentii mai mici la capitolele finisaj si rafinament.

    Invelitori cu ardezie

    Ardezie este o piatra naturala extrem de rezistenta, potrivita unui proiect de casa cu influente traditionale sau clasice. Ardezia este o piatra cu granulatie fina si neporoasa, nu absoarbe apa, nu se pateaza si nu necesita protectie prin lacuire.Rezistenta in timp, la intemperii, la foc si la actiunea directa a soarelui, ardezia se zgarie si se ciobeste usor. Acest lucru este benefic intrucat ardezia se „antichizeaza” devenind spectaculoasa din punct de vedere estetic. Aspectul de nou poate fi capatat relativ usor, zgarieturile putand fi smirgheluite, iar placile tratate cu ulei mineral. Costurile unei invelitori cu ardezie sunt insa ridicate.