Roxana Dumitru - Studio Make-up, Bucuresti

Machiaj de seara

Machiajul reprezinta o forma de imbunatatire a aspectului exterior, de camuflare a imperfectiunilor, de a crea o armonie intre tinuta si restul fizionomiei.

Prin machiaj reusim sa ne jucam cu lumini si umbre pentru a scoate in evidenta trasaturile fetei si nu numai, cu culori pentru a evidentia culoarea ochilor, a parului, a tenului si a tinutei in general.

Femeile apeleaza la machiaj din timpuri indelungate. Atât femeile cat si barbatii de altfel. Însa abia acum, de aproximativ 2 ani incoace, putem spune ca tendintele, trendurile s-au aliniat, lasand sa respire frumusetea si nu un stil impus.

In secolul XVIII se purtau obrajii rozalii si peruci albe, aristocrate, în anii 1920 ne raportam la sprancenele foarte subtiri, cu o evidenta tendinta "trista", cazatoare ca forma, in anii 1960 ne indica directia stilul "Twiggy", cu gene false aplicate sau desenate atât pe pleoapa superioara cât si pe pleoapa inferioara, iar în anii 1980-1990 stilul rock ne impunea culori puternice pentru machiajul ochilor si sprancene salbatice, ca ale Madonnei.

Acum însa stilurile se imbina, fara sa avem impuneri fortate, si putem adapta machiajul la personalitatea noastra, care îsi poate regasi identitatea în orice stil al anilor trecuti, sau poate naste un alt stil personal.

În vremurile din trecut machiajul nu facea diferenta de stil intre un machiaj de seara si unul de zi. Aspectul era unul liniar, adaptat tendintelor perioadei.

Acum, machiajul de seara este, dupa cum am mentionat si mai devreme, adaptat personalitatii fiecaruia, astfel ca machiajul de zi poate fi de la "no make-up", la unul accentuat pentru o persoana mai extravaganta, iar cel de seara idem.

Cum se recunoaste un machiaj de seara de calitate?

În continuare voi vorbi despre machiajul de seara în perceptia persoanelor care apeleaza la serviciile profesionale ale unui make-up artist, pentru a putea explica si arata diferenta intre acesta si un machiaj de zi cu zi, dar totodata si diferenta dintre un machiaj realizat de un profesionist prin comparatie cu greselile des întâlnite, când este realizat de cineva care nu are aceasta specialitate, sau talent.

Voi enumera si descrie in continuare pasii pentru realizarea unui machiaj de seara perfect.

1. Demachierea corecta. Este necesar sa avem un ten îngrijit si echilibrat pentru a putea purta un machiaj mai multe ore, pentru a crea rezistenta bazei de machiaj. Prin aplicarea unui produs neadecvat de întretinere a tenului, cream un dezechilibru intre nevoile interne si externe ale tenului, facand-ul astfel sa reactioneze împotriva produselor folosite, si implicit sa afecteze rezistenta machiajului.

2. Baza de machiaj consta în aplicarea unei baze corectoare de culoare, sau baze de reglare a secretiei de sebum sau transpiratie, apoi a fondului de ten, a corectoarelor de culoare pentru mascarea imperfectiunilor, a rosetii excesive, a petelor pigmemtare, cearcane , concealer-ul, a modelatoarelor si a pudrei de fixare.

Acesta este momentul în care se creaza o baza finala rezistenta pentru machiajul nostru. Când produsele folosite nu sunt adaptate conform cu tipul de ten, pasii realizati nu sunt executati în ordinea corecta, sau produsele folosite nu sunt utilizate adecvat cu intrebuintarea lor, rezultatul poate fi invers decât cel scontat. Produsele aplicate pot intra în reactie unul cu celalalt si se pot "branzii", baza creata poate migra de pe zonele ce au nevoie de acoperire suplimentara, lasând un efect invers fata de ceea ce ne dorim.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0724922509
Bd. Primaverii , Nr. 39, Sector 1 (In incinta Le Boudoir - Boutique de Beaute), Bucuresti
Distribuie