Scoala de Masaj Cristiana - cursuri de masaj, drenaj limfatic Bucuresti

Drenaj limfatic

Utilizeaza tehnici speciale de masaj si se adreseaza circulatiei limfatice de la suprafata corpului.

Datorita caracterului sau (actiune ampla si intensa asupra sistemului nervos vegetativ), efectelor sale (detoxifiere, stimulare imunitara, rol trofic, etc), precum si indicatiilor sale (limfedem primar si secundar, deficiente imunitare, activarea regenerarii tesuturilor, etc) – masajul de drenaj limfatic este un masaj terapeutic si se studiaza în cadrul Modulului 3 – Masaj Terapeutic, el putând fi parcurs si separat.

Acest tip de masaj difera esential de celelalte tipuri de masaj, utilizând ritmuri foarte lente, miscari legate si continue, presiuni usoare si o buna coordonare cu respiratia. Deprinderea drenarii limfatice este indicata initiatilor în masaj. Aplicarea masajului de drenaj limfatic poate fi facuta corect doar de maseurii care reusesc sa–si controleze si sa-si mentina starea de calm.

 

Tesuturile carora se li adreseaza masajul de drenaj limfatic (ganglioni limfatici si vase limfatice din tesutul celular subcutanat) sunt sensibile, friabile si dispun de o reactivitate crescuta – ca atare manevrele intempestive ca ritm, presiune, excesul de cald (si crème cu efect de încalzire) sau de rece – conduc la închiderea vaselor sau la distructii la nivelul acestor tesuturi, un masaj neadecvat putând leza ganglionii limfatici si determina blocaje limfatice temporare sau permanente; raspunsul optim cu intensificarea circulatiei limfatice de pâna la 20 de ori are loc la ritmurile lente (manevre de masaj si unde cerebrale) si presiuni usoare si în suprafata.

Acest timp de masaj, prin specificul lui, se lucreaza fara ulei si se poate aplica eficient si prin hainele moi si extensibile.

Galerie foto
  • ...