Star M 98 - Service auto Bucuresti

Geometrie computerizata

Geometrie Computerizata
Se recomanda ca la momentul schimbarii oricarui element din cadrul sistemului de directie (bieleta, bucsa, pivot, capat de bara etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) sa se efectueze geometria rotilor, pentru corectarea eventualelor deficiente care apar odata cu aceste schimbari.

De asemenea, la înlocuirea anvelopelor se recomanda echilibrarea acestora si efectuarea geometriei rotilor, stiut fiind faptul ca o anvelopa dezechilibrata conduce nu numai la uzura prematura a acesteia dar antreneaza dupa sine si uzura elementelor sistemului de directie si suspensie.

Reglarea geometriei sistemului de directie la puntea fata+spate se realizeaza în conformitate cu valorile prescrise de fabricant.
O dereglare a unuia sau a mai multor unghiuri ale suspensiei are ca rezultate manevrarea imprecisa a autovehiculului, tocirea anvelopelor si incapacitatea automobilului de a merge rectiliniu.

Unghiurile care se regleaza sunt: unghiul de cadere al rotii, unghiul de convergenta si unghiul de înclinare a pivotului fuzetei.

Galerie foto
  • ...