VASS Lawyers - Firma Avocatura Bucuresti

Achizitii publice, PPP & PFI

VASS Lawyers si-a castigat o reputatie deosebita in domeniul achizitiilor publice si parteneriatelor public private, experienta recunoscuta de altfel si pe plan international. Astfel, in perioada 2010 – 2012, casa de avocatura VASS Lawyers a castigat premiul „Firma de Avocatura a Anului in Achizitii Publice” acordat de Corporate Intl Magazine Global Award, ACQ Country Awards, precum si de AvocatNet. De asemenea, casa de avocatură este recomandata de ghidul celor mai buni avocati din lume – Global Law Experts – pentru domeniul achizitii publice in Romania.

Mai mult, in 2013, Legal 500, directorul juridic independent recunoscut la nivel international pentru clasamentele privind cele mai performante case de avocatura din lume, ne-a desemnat ca firma de top in domeniul achizitiilor publice si parteneriate public private din Romania, iar in 2014 ne-a pozitionat pe primul loc in acest clasament. Descrierea oferita de analistii Legal 500 reflectand feedback-ul pietei: „Vass Lawyers’ reputation in the PPP market is certainly growing; the ‘dynamic and exceptional’ team, which is lauded for its ‘vast knowledge and friendly approach’, is fast becoming a major contender on high-profile mandates. It recently advised an international construction company on a tender for a €250m project financed by the EBRD and represented Selina Grup in a highway project. The ‘efficient and highly professional’ Iulia Vass heads the team”.

In perioada 2006-2014, echipa de avocati in achizitii publice si parteneriate public private au consiliat o larga varietate de investitori privati si institutii publice, cu privire la toate aspectele implicate de derularea unor astfel de proiecte. In ceea ce priveste autoritatile contractante, VASS Lawyers a acordat consultanta cu privire la pregatirea unor documentatii de atribuire complexe si derularea procedurilor de atribuire aferente, in timp ce operatorii economici au beneficiat de experienta dobandita in sectorul public pentru adaptarea ofertelor depuse la cerintele din documentatiile de atribuire. In plus, echipa de avocati in achizitii publice a reprezentat cu succes clienti care au contestat diferite proceduri de achizitii publice in fata Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) sau a instantelor judecatoresti competente.

Consultanta achizitii publice – Operatori economici

Serviciile de consultanta in achizitii publice acordate operatorilor economici in ceea ce priveste procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica si de parteneriat public-privat includ, fara a se limita la:

  • Consultanta juridica generala cu privire la interpretarea si aplicarea legislatiei achizitiilor publice si a PPP;
  • Identificarea oportunitatilor de afaceri din SEAP si din Jurnalul Oficial al Uniunii Europene;
  • Analiza documentatiilor de atribuire si identificarea eventualelor incalcari ale legislatiei nationale sau comunitare;
  • Redactarea solicitarilor de clarificari;
  • Formularea contestatiilor si a plangerilor, in conformitate cu legislatia achizitiilor publice si PPP;
  • Asistenta referitoare la pregatirea documentelor de calificare;
  • Consultanta referitoare la intocmirea ofertelor tehnice si financiare;
  • Redactarea acordurilor de asociere si/sau subcontractare, precum si consultanta juridica pentru negocierea, incheierea si executarea acestora;
  • Redactarea eventualelor obiectii la contractele de achizitie publica propuse in cadrul documentatiilor de atribuire;
  • Reprezentare/asistenta pe parcursul sedintelor de deschidere a ofertelor;
  • Consultanta privind modul de utilizare a mijloacelor electronice de achizitii publice;
  • Consultanta juridica pentru negocierea, incheierea si executarea contractelor de achizitie publica si de parteneriat public-privat.

De asemenea, VASS Lawyers colaboreaza cu societati de avocatura cu expertiza in domeniul achizitiilor publice si parteneriatelor public-private din alte state membre UE, pentru a oferi servicii integrate clientilor nostri care participa la proceduri de achizitie publica organizate de autoritati contractante din alte state membre UE.

Consultanta achizitii publice – autoritati contractante

Serviciile de consultanta in achizitii publice acordate autoritatilor contractante in ceea ce priveste atribuirea contractelor de achizitii publice si de parteneriat public-privat includ, fara a se limita la:

  • Consultanta juridica generala cu privire la interpretarea si aplicarea legislatiei achizitiilor publice si a parteneriatelor public-private;
  • Stabilirea procedurii de atribuire a contractelor de achizitii publice si PPP;
  • Redactarea si/sau revizuirea documentatiilor de atribuire in conformitate cu legislatia nationala si comunitara;
  • Redactarea anunturilor de intentie, de participare si/sau de atribuire;
  • Redactarea raspunsurilor la solicitarile de clarificari formulate de potentialii ofertanti;
  • Asistenta pe parcursul sedintelor de deschidere a ofertelor;
  • Consultanta si asistenta pentru verificarea eligibilitatii ofertantilor;
  • Redactarea solicitarilor de clarificari referitoare la ofertele depuse;
  • Asistenta si reprezentare in fata Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si a instantelor judecatoresti cu privire la eventualele contestatii si plangeri;
  • Consultanta juridica pentru negocierea, incheierea si executarea contractelor de achizitie publica si parteneriat public-privat.

Nu in ultimul rand, VASS Lawyers transmite gratuit clientilor sai informari legislative cu privire la noutatile legislative nationale sau comunitare din domeniul achizitiilor publice si PPP. Fii la curent cu toate noutatile in domeniul achizitiilor publice si parteneriatelor public private prin intermediul blogului dedicat achizitiilor publice, www.avocat-achizitii-publice.ro, si a celui dedicat parteneriatelor public-private, www.ppp-romania.eu.

Galerie foto
  • ...