Alegria Vet-cabinet veterinar-Bucuresti

Diagnosticul ecografic

In cadrul clinicii Alegria Vet folosim frecvent examenul ecografic ca metoda de diagnostic in diferite afectiuni hepatice, renale, genitale, cum ar fi hepatosteatoza, congestia hepatica, tumori hepatice sau renale, hidronefroza, colectiile uterine.

Metoda neinvaziva, ecografia are avantajul ca poate fi folosita in mod repetitiv pentru a observa evolutia, spre exemplu a gestatiei, a colectiilor din cavitatea abdominala sau toracica in urma punctiilor sau a tratamentelor instituite.

De asemenea, ecografia reprezinta o metoda importanta de diagnostic folosita in cazul urgentelor, cum ar fi uroperitoneul, hemoperitoneul sau ruptura de diafragma, care necesita o interventie chirurgicala cat mai rapida pentru remedierea traumatismelor.

Ecocardiografia este un alt examen imagistic folosit in cazul pacientilor cu afectiuni cardiorespiratorii.  Acest examen permite vizualizarea in modul B a cordului, oferind informatii despre forma, marimea si legatura spatiala dintre structurile cardiace in timpul unui ciclu cardiac. Ecografia Doppler permite evaluarea caracteristicilor fluxului sangvin, a directiei si a velocitatii, astfel incat permite documentarea si cuantificarea insuficientei valvulare, a stenozei si a sunturilor cardiace.

Decizia de a realiza o ecocardiogarama o luam in urmatoarele situatii:

  • investigarea cauzei si a semnificatiei murmurului cardiac
  • investigarea afectiunilor cardiace subclinice si a efectelor aritmiilor cardiace
  • identificarea afectiunilor miocardice si pericardice
  • investigarea ascitei si a efuziunilor pleurale
  • investigarea febrei recurente cu cauze necunoscute (identificarea leziunilor endocardice vegetative)
Galerie foto
  • ...