WeTranslate - Birou Traduceri Bucuresti

Servicii apostilare si supralegalizare

CE ESTE APOSTILA

Apostila este un certificat eliberat de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în tara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenției. Eliberarea apostilei are drept scop autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

CE ESTE SUPRALEGALIZAREA

Supralegalizarea reprezintă forma de garantare a autenticității semnăturilor și a ștampilelor de pe un act sau de pe traducerea unui act. Supralegalizarea se folosește pe documentele folosite în străinătate, în țările nesemnatare ale Convenției de la Haga și se efectuează la Ministerul Afacerilor Externe. Supralegalizarea previne, astfel, falsificarea documentelor oficiale întocmite de autoritățile unui stat și care produc efecte juridice pe teritoriul altui stat.

CONDIȚII PENTRU APOSTILARE ȘI SUPRALEGALIZARE

Pentru ca un document eliberat de autoritățile din România să poată fi apostilat, acesta trebuie vizat la forul superior emitentului. În cazul traducerilor, pentru a putea fi apostilate sau supralegalizate, acestea trebuie să fie mai întâi legalizate de un Notar Public, apoi aduse în original la autoritățile abilitate.

Galerie foto
  • ...