Cadware Engineering - consultanta solutii software Bucuresti

Realizarea de biblioteci 3D BIM

Venim în întâmpinarea producatorilor de diferite materiale sau echipamente pentru constructii pe care îi putem ajuta cu realizarea bibliotecilor de obiecte 3D personalizate si gata de utilizare în programele Revit sau Inventor pentru a le pune la dispozitia partenerilor. Bibliotecile de obiecte pot fi realizate si pentru companiile care doresc sa-si automatizeze proiectele la care lucreaza si sa-si realizeze aceste biblioteci ca sa devina un standard pentru întreaga companie.

De ce sunt utile bibliotecile si în ce mod ajuta?

Bibliotecile 3D BIM ajuta la promovarea produselor comercializate astfel încât sa fie mai usor de implementat de catre inginerii proiectanti sau arhitecti în proiectele lor. În functie de tipul de proiect modelat, pot fi dinamice si reactualizate în mod automat în functie de celelalte elemente din proiect. Pe baza acestor biblioteci 3D BIM, cei care le utilizeaza pot obtine o lista de cantitati precisa pe fiecare produs.

Un serviciu de realizare a bibliotecilor 3D BIM se refera la procesul de creare, dezvoltare si întretinere a unei colectii de obiecte 3D si componente BIM care pot fi utilizate în modelele BIM. Aceste obiecte 3D si componente BIM pot include elemente precum pereti, usi, ferestre, acoperisuri, mobilier si echipamente.

Realizarea unei biblioteci de obiecte 3D presupune:

  1. Crearea de obiecte 3D si componente BIM conforme cu standardele BIM si care sunt optimizate pentru performanta si precizie.
  2. Verificarea si validarea obiectelor 3D si componentelor BIM pentru a se asigura ca acestea sunt conforme cu standardele BIM, ca sunt precise si complete.
  3. Organizarea si clasificarea obiectelor 3D si componentelor BIM în categorii si subcategorii, astfel încât sa fie usor de accesat si de utilizat.
  4. Întretinerea si actualizarea regulata a bibliotecii de obiecte 3D BIM pentru a se asigura ca acestea sunt actuale si conforme cu standardele BIM.
  5. Accesibilitatea si distribuirea bibliotecii cu obiecte 3D BIM catre utilizatorii autorizati, cum ar fi arhitecti, ingineri si constructori, astfel încât sa poata fi utilizate în proiectele lor.

Serviciul de realizare biblioteci 3D BIM poate include crearea de modele 3D BIM de la zero sau poate include editarea si îmbunatatirea modelelor existente. Un astfel de serviciu poate ajuta la îmbunatatirea colaborarii între diferiti membri ai echipei de proiectare si constructie, precum si la cresterea eficientei proiectului prin utilizarea de modele 3D BIM precise si actualizate.

Bibliotecile BIM pot fi utilizate în diferite etape ale proiectului, cum ar fi proiectarea, constructia si întretinerea cladirilor. De asemenea, pot fi folosite pentru proiecte de orice dimensiune, de la cladiri rezidentiale mici la complexuri comerciale mari.

Familii de obiecte în Revit

Cream familii Revit standardizate si parametrice din desene CAD 2D, PDF-uri cu dimensiuni si specificatii precise. Elementele BIM personalizate pe care le proiectam pot fi adaugate în modelele virtuale de proiectare si constructie.

Serviciul de creare obiecte în Revit include: familii de obiecte BIM pentru arhitectura (de exemplu, usi, ferestre, mobilier), familii de obiecte structurale, familii de obiecte HVAC (tevi, fittinguri, robinete etc.), obiecte BIM pentru elemente electrice (întrerupatoare, prize, transformatoare, tablouri electrice, corpuri de iluminat, dispozitive de alarma la incediu), familii de obiecte pentru instalatiile sanitare (includ diverse componente precum pompe, tevi, corpuri de fixare, obiecte sanitare, etc.), familii de obiecte pentru stingerea incendiilor etc.

Transformarea digitala este un element-cheie în strategia noastra de dezvoltare. Este, de asemenea, de nelipsit pentru a tine pasul cu ritmul schimbarii care impacteaza atât procesele din interiorul companiei, cât si asteptarile pe care clientii le au. Semnam si arhivam electronic contractele comerciale, trecem la cea mai noua versiune de ERP – SAP S4Hana – asadar a fost firesc sa extindem aceasta transformare digitala si catre instrumentele oferite clientilor TeraPlast. Împreuna cu echipa CADWARE Engineering am realizat rapid si usor biblioteca de fisiere BIM pentru canalizari interioare din polipropilena. Astfel, oferim constructorilor, proiectantilor de instalatii si arhitectilor repere BIM Revit de calitate pentru o proiectare rapida, precisa si eficienta a sistemelor TeraPlast. Pe întreg parcursul colaborarii, CADWARE Engineering a dat dovada de profesionalism, expertiza si promptitudine, pentru care le multumim.
Galerie foto
  • ...