Dentalspark-cabinet stomatologic- Bucuresti
Implantologie - Implant dentar
Ce sunt implanturile dentare?
Implantul dentar reprezinta o radacina dentara artificiala, care amplasata in maxilar are rolul de a sustine o coroana dentara, o punte sau chiar o proteza. Realizat din titan, un material biocompatibil (compatibil cu tesuturile organismului), implantul se integreaza perfect in osul inconjurator devenind o parte a corpului.Implanturile dentare constituie o solutie eficienta, sigura si previzibila la problemele consecutive edentatiei.
De ce implant?
In afara de imbunatatirea zambetului, masticatiei si vorbirii, implanturile dentare previn aparitia defectelor de contur facial ca urmare a pierderii de masa osoasa la nivelul osului maxilar. Transmiterea fortelor de incarcare in timpul procesului de masticatie stimuleaza cresterea densitatii osoase. Astfel, implanturile dentare opresc pierderea de masa osoasa si restabilesc structura scheletului facial.
Sunt un candidat pentru implant dentar?
Implanturile dentare sunt cea mai buna optiune pentru pacientii de toate varstele, cu stare de sanatate orala buna, care si-au pierdut unul sau mai multi dinti ca urmare a unui traumatism, bolii parodontale sau din alt motiv. Este important sa existe suficient os maxilar pentru a sustine implantul.Insa, exista anumite entitati patologice care justifica o atentie speciala. Anumite boli cronice, fumatul excesiv, abuzul de alcool, consumul de droguri pot contraindica tratamentul prin implant. Dupa o evaluare atenta a istoricului dumneavoastra medical, medicul chirurg va va alerta despre orice conditie care ar putea afecta tratamentul dumneavoastra. Amintiti-va, varsta nu constituie o contraindicatie!
Am suficient os?
Este important pentru un pacient sa aiba suficient os pentru a sustine implantul. Daca nu aveti suficient os, exista multe moduri sigure si eficiente pentru a corecta deficitul osos. In cadrul cabinetului nostru veti fi evaluat si sfatuit daca este necesara aditia osoasa. Uneori se impune o interventie chirurgicala de ridicare a podelei sinusale (sinus lifting), inainte sau concomitent cu introducerea implantului.
Care sunt beneficiile implanturilor dentare?
Implanturile dentare sunt atat de naturale ca aspect si senzatie, incat ati putea uita vreodata ca ati pierdut un dinte. Poate ca va ascundeti zambetul deoarece va este rusine cu dintii lipsa. Poate ca protezele nu mai au stabilitate. Poate aveti dificultati la mestecat.Implanturile dentare sunt deosebit de utile pentru pacientii care nu mai pot purta proteze mobile. Daca va lipsesc unul sau mai multi dinti si ati dori sa zambiti, sa vorbiti si sa mancati din nou cu incredere si confort, implantul ar putea fi raspunsul.
Exista diferite tipuri de implanturi dentare?
Da, exista multe tipuri de implanturi dentare. Noi inseram implanturi SUPERLINE/IMPLANTIUM, apartinand companiei DENTIUM CO LTD, lider mondial in tehnologia implantului.
De ce IMPLANTIUM?
Avantajele implantelor DENTIUM/IMPLANTIUM:
- Suprafata S.L.A. (sandblasted, large grit, and acid-etched = sablare cu particule mari si gravare cu acid): tehnologia SLA de tratare a suprafetelor utilizata pentru implantele DENTIUM este recunoscuta drept tehnologie etalon pentru o osteointegrare de succes. S-a demonstrat prin numeroase studii, apartinand unor institutii respectabile din intreaga lume, ca tehnologia S.L.A. reduce timpul de vindecare si prelungeste viata produsului, determinand rezultate foarte satisfacatoare la majoritatea cazurilor de implantare.
- Implanturi dentare concepute cu atentie deosebita, dezvoltate si imbunatatite de catre dentisti cu experienta clinica indelungata.
- Tehnologia de ultima generatie implica etape clinice simple, in vederea asigurarii unui risc minim pentru pacienti.
- Integrarea verticala (imbinare perfecta a componentelor protetice apartinand sistemului IMPLANTIUM) garanteaza succesul tratamentului.
- Disponibilitate larga, sistemul fiind prezent in peste 50 de tari.
Care sunt etapele protezarii pe implant?
- Introducerea implantului.
- Osteointegrarea.
- Descoperirea implantului si aplicarea bontului de vindecare.
- Amprentarea campului protetic.
- Realizarea coroanei, puntii sau protezei in colaborare cu laboratorul de tehnica dentara.
Introducerea implantului este urmata de o perioada de vindecare cuprinsa intre 3 si 6 luni, timp in care se realizeaza osteointegrarea acestuia. La sfarsitul perioadei de vindecare urmeaza descoperirea implantului cu aplicarea bontului de vindecare, etapa necesara conformarii gingiei. Durata acesteia este de aproximativ 10 zile.Ultimele doua etape, amprentarea si realizarea lucrarilor protetice sunt identice ca procedeu si timp de executie cu situatia protezarii dintilor naturali (aproximativ 10-15 zile).
? ? ? ?
Exista durere sau disconfort?
Multi pacien?i relateaza ca interventia chirurgicala de inserare a implantului este chiar mai usoara decât extractia dentara. Operatia se practica sub anestezie locala prin infiltratie, cei mai multi pacienti relatand ca in urma procedurii s-au simtit mult mai confortabil decat au anticipat.
Cat timp dureaza implanturile?
Se considera un succes mentinerea pe arcada a unui implant timp de 10 ani, dar in conditii de sanatate generala si igiena orala adecvate, implantul poate dura o viata intreaga.
Care este costul implantului dentar?
La fel ca orice altceva în viata, cea mai buna optiune este de obicei cea mai scumpa. Desi costul initial al unui implant dentar este mai mare, economiile pe parcursul unei vieti pot fi substantiale. Tratamentele prin implanturi realizate in alte tari europene asociaza costuri de circa 4000 euro, in timp ce la noi costul total al acestora, incluzand implantul, coroana, bontul si toate gesturile asociate, nu depaseste 1000 euro pentru fiecare.
OFERTA LIMITATA! +