Filip Veterinarul - Cabinet Veterinar Bucuresti

INGRIJIREA DENTITIEI LA ANIMALELE DE COMPANIE

 

Aproximativ 80% dintre caini si pisici prezinta afectiuni parodontale inca de la varsta de doi ani. Bolile dentare inseamna mult mai mult decat respiratia urat mirositoare.

In mod frecvent se ajunge la probleme de sanatate mult mai grave cum sunt afectiunile hepatice, renale si cardiace. De aceea, medicii veterinari nu numai ca trateaza bolile dentare ci si previn aparitia acestora.

Un pas foarte important in acest sens este incurajarea proprietarilor de a continua acasa ingrijirea orala a animalului. Este foarte important ca proprietarii sa stie ca animalele lor pot duce o viata mult mai lunga si mai sanatoasa atata timp cat se acorda atentie deosebita ingrijirii gurii.

De fapt, unele cercetari chiar au demonstrat faptul ca intretinerea sanatatii gurii poate lungi viata animalelor de companie chiar pana la 5 ani! Asa ca fuga la veterinar si afla detalii despre cum sa obtii pupici frumos mirositor de la prietenul tau pufos!portant in acest sens este incurajarea proprietarilor de a continua acasa ingrijirea orala

Galerie foto
  • ...