Steaua Divina, Clinica Ayurveda, Acupunctura Bucuresti

Acupunctura

Acupunctura este despre YANG si YIN, despre masculin si feminin, despre ceea ce este sus si despre ceea ce este jos, despre ceea ce este in stanga si despre ceea ce este in dreapta, despre activ si pasiv, expus si ascuns, emisiv si receptiv, foc si apa, fierbinte si rece, uscat si umed, dur si moale, usor si greu, luminos si intunecat, cer si pamant, soare si luna. Acupunctura este o poezie. Acupunctura este un poem al vietii in care EL si EA merg impreuna pe calea armoniei, catre din ce in ce mai multa iubire pana la IZVOR.

Originea acupuncturii se pierde in negura timpului. Exista dovezi ce atesta existenta sa, avand o vechime mai mare de cateva mii de ani in China, India, Romania.

In China, acupunctura reprezinta una din cele patru ramuri principale ale medicinii traditionale chineze.

Medicina traditionala chineza este o conceptie asupra lumii,a vietii si a omului, bazata in principal pe traditia TAOISTA, ce ofera o grila originala de citire a corpului uman, permitandu-ne sa tratam o persoana dincolo de simptome, vizand ceea ce este unic la fiecare bolnav, respectiv constitutia si temperamentul sau, psihologia sa si experienta sa de viata.

Medicina traditionala chineza, asemeni Medicinii traditionale indiene Ayurveda, sau in zilele noastre Medicinii cuantice, considera omul fiind un microcosmos, un univers complet la scara mica, astfel incat tot ceea ce exista in marele univers, macrocosmos, exista in micul univers uman, la o scara adecvata, si deasemeni afirma existenta UNITATII INDIVIZIBILE intre tot ceea ce alcatuieste universul, cu alte cuvinte OMNIPREZENTA LUI DUMNEZEU.

Terapia acupuncturala este o aplicatie practica a TAOISMULUI, mai ales prin parcurgerea drumului de la DIVERSITATE catre UNITATE, prin echilibrararea dintre YANG si YIN.

Prin iesirea din UNITATE se ajunge in DUALITATE, si ulterior in DIVERSITATE. YANG si YIN sunt atribute ce descriu DIVERSITATEA. YANG nu poate sa existe fara YIN si YIN nu poate sa existe fara YANG. Fiecare fiinta, fenomen, obiect are un aspect YANG si unul YIN, si, in functie de predominanta, spunem ca este YANG sau YIN. Un acelasi obiect, fenomen sau fiinta poate fi YANG in raport cu un alt obiect, fenomen sau fiinta si totodata poate fi YIN in raport cu un alt obiect, fenomen sau fiinta. Aspectele YANG si YIN nu sunt statice, proportia lor variaza in mod continuu. Cand YANG creste, YIN scade, si, cand YIN creste, YANG scade. Perioadele de maxim YANG corespund miscarii FOC, perioadele de maxim YIN corespund miscarii APA, perioadele de crestere YANG corespund miscarii LEMN, perioadele de crestere YIN corespund miscarii METAL, perioadele de echilibru intre YANG si YIN corespund miscarii pamant, deci aceste miscari LEMN, FOC, PAMaNT, METAL, APA sunt diferite faze procesuale, etape corespunzatoare anumitor proportii in YANG si in YIN prezente in obiecte, fenomene si fiinte. Toate acestea se regasesc atat la nivel microcosmic, de exemplu fiinta umana, cat si la nivel macrocosmic, de exemplu in natura, in tot ceea ce poate fi perceput prin cele cinci simturi fizice. Astfel este posibil ca in fiinta umana sa regasim fenomene din natura de exemplu vantul, frigul, arsita verii.

Prin terapia acupuncturala, acupuncturistul influenteaza energia pacientului realizand o echilibrare a fiziologiei sale. in situatii acute sau urgente sunt tratate mai intai simptomele, dupa care atentia este orientata spre tratarea cauzei care a determinat simptomele. Punctele energetice, din acupunctura, sunt arii ale corpului uman pe unde energia intra sau iese catre organe, tesuturi, celule sau pentru a se deplasa pe trasee specifice.

Terapia acupuncturala include 5 tehnici majore, conform medicinii traditionale chineze. 1. Tehnica folosirii acelor, de diferite marimi. Acele sunt introduse in puncte energetice, care stimuleaza nervii si circulatia energiei, pentru a tonifia sau reduce diferite functii sau structuri umane.

2.Tehnica folosirii ventuzelor. Prin suctiune sunt drenate sau indepartate energiile patogene prin porii corpului. Aceasta tehnica poate fi folosita pentru a tonifia anumite zone ale corpului.

3. Terapia prin sangerare. Este realizata cu ace pentru sangerare sau cu ciocanele cu 5 sau 7 stele, pentru a indeparta energia toxica, stagnarea sangelui, fierbinteala si alti factori patogeni. Acupuncturistul monitorizeaza conditia pacientului pana la aparitia culorii normale a pielii. Aceasta terapie este in special recomandata pentru tratarea dezechilibrelor sistemului nervos, traumelor psihice si bolilor febrile severe.

4. Moxibustia foloseste conuri de plante sau betisoare carora le este dat foc, fiind asezate pe manerele acelor sau tinute la mica distanta de punctele energetice, pentru a introduce caldura si energie in zone adecvate ale corpului uman cu scopul tonifierii, indepartarii frigului sau tratarii stagnarii sangelui.

5. Tehnica folosirii magnetilor aplicati pe punctele energetice pentru a determina un raspuns al campului electromagnetic al trupului. Magnetii sunt aplicati timp de 3-5 zile, o zi sunt indepartati, apoi, sunt din nou reaplicati pe punctele energetice, avand ca scop fenomenele de tonifiere si dispersie. Avantajul acestei tehnici fiind realizarea unui tratament constant, indicat in tulburarile cronice.

Terapia acupuncturala este o modalitate foarte eficienta de a tratata numeroase dezechilibre ale fiintei umane, alaturi de fitoterapie, dietoterapie, armonizarea stilului de viata, si mai ales, de intelegerea si indepartarea cauzelor care au determinat dezechilibrele respective.

Steaua Divina va ofera terapia cu acupunctura lichida:Meridian Plaman, Meridian Intestin Gros, Meridianul Stomac, Meridian Splina- Pancreas, Meridian Inima, Meridian Intestin Subtire, Meridian Vezica Urinara, Meridian Rinichi, Meridianul Ficat, Meridian Stapanul Inimii, Meridian Trei Focare, Meridian Vezica biliara.

In incheiere este important sa reamintesc, rolul determinant, in mentinerea si imbunatatirea rezultatelor obtinute, pe care il are fiinta umana, prin indepartarea cauzelor dezechilibrelor respective, prin cultivarea unui mod de viata sanatos.

Dr. Papp Sigismund Competenta acupunctura Specialitate medicina de famile Centrul de sanatate Steaua Divina Raphael Medica

Galerie foto
  • ...