Instructor auto autorizat TATARU ION

Prezentare Instructor auto

Numele meu este TATARU ION si îmi desfasor activitatea de instructor auto în mod independent, ca persoana fizica autorizata, în domeniul Scoli de conducere (pilotaj). Totodata, detin autorizatia AUTORITATII RUTIERE ROMÂNE – Agentia Bucuresti, Seria A.I.A. Nr. 0005500, prin care sunt abilitat ca instructor auto sa efectuez pregatirea practica a persoanelor în vederea obtinerii permisului de conducere a vehiculelor pentru categoria B.

În calitate de instructor auto precum si în baza unui contract de colaborare încheiat cu una din scolile de soferi din mun. Bucuresti, ofer persoanelor interesate servicii calificate si profesionale de instruire practica auto pentru a se pregati în vederea obtinerii permisului de conducere sau de redobândire a acestuia, pentru reacomodarea cu masina si traficul a celor care detin permis dar n-au mai condus o perioada îndelungata de timp, pentru perfectionarea stilului de conducere cât si de consultanta legislatie rutiera.

Serviciile enumerate mai înainte le pot asigura atât în mun. Bucuresti, locatia de baza, cât si în mun. Giurgiu (pentru cei din jud. Giurgiu).

Spre deosebire de majoritatea instructorilor auto si a scolilor de soferi ofer cursantilor mei posibilitatea de a efectua deplasari inclusiv în afara localitatilor, dându-le astfel ocazia sa se acomodeze cu traficul si modul de conducere si în asemenea situatii.

Pentru sedintele practice folosesc autoturismul personal Renault Fluence (masina aproape noua, cu toate dotarile necesare). Masina îndeplineste toate cerintele legale în domeniu: ITP facut recent, agreare RAR si autorizatie ARR mentionata mai sus.

Scopul meu ca instructor auto este de a instrui viitorii conducatori auto nu numai pentru a reusi la examen în vederea dobândirii permisului auto cât, mai ales, de a-i face sa constientizeze în orice moment responsabilitatile ce le revin când se afla la volan, necesitatea respectarii cu strictete a regulior de circulatie precum si riscurile care pot apare pe timpul deplasarii în trafic, în asa fel încât sa fie pregatiti ca, prin adoptarea unei atitudini corecte, preventive ori defensive, sa poata actiona în directia prevenirii oricarui eveniment rutier.

Îmi propun sa ma diferentiez de alti instructori auto prin seriozitate, pregatire, exigenta, comunicare si colaborare permanenta cu elevii pe care îi îndrum. De asemenea, am în vedere abordarea individuala, personalizata a cursantilor în raport de capacitatea de adaptare, acomodare cât si de personalitatea fiecaruia în parte.

În calitate de instructor auto urmaresc permanent sa fiu la curent cu noutatile în privinta pregatirii cursantilor ( programa scolara, metode didactice de instruire etc ), chestiunile legate de legislatia rutiera si interpretarea dupa lege a unor situatii speciale care pot apare în trafic si, în mod deosebit, cu aspectele privind conducerea preventiva si cea defensiva.

În activitatea de instructor auto (si nunumai), sunt preocupat de modalitatile prin care pot fi prevenite accidentele rutiere sens în care, recent, am urmat un curs de conducere defensiva ( nivel 1 ) la Scoala de conducere defensiva si pilotaj TITI AUR, curs ce îl recomand cu încredere tuturor celor interesati fie începatori, fie soferi cu experienta.

Acord o atentie deosebita relatiei dintre instructorul auto si elev, relatie care trebuie sa se bazeze pe încredere, respect, comunicare si colaborare permanenta care sa permita desfasurarea orelor într-un climat placut si armonios.

Ca instructor auto dispun de experienta si pregatirea necesara realizarii unei instruiri eficiente si competente, astfel încât cursantii mei sa devina buni conducatori auto, gata sa faca fata provocarilor din traficul rutier.

În cei peste 12 ani de când lucrez ca instructor auto mi-au trecut prin mâna sute de elevi,  cei mai multi dintre acestia venind la mine în urma recomandarilor facute de prieteni, fosti cursanti pe care-i pregatisem anterior iar mediile si profesiile din care provin sunt diverse: elevi si studenti cu preponderenta, medici, profesori, angajati ai unor institutii ale statului, persoane din mediul de afaceri, cetateni straini cu resedinta în România etc.

Procentul de promovabilitate din prima încercare pe anul 2014 a fost de 50% si doresc în continuare sa-l îmbunatatesc. Obiectivul meu principal ca instructor auto va fi întotdeauna ca elevii pregatiti de mine sa devina buni conducatori auto în asa fel încat, prin atitudinea adoptata la volan si cunostintele dobandite la orele practice, sa poata preveni evenimentele rutiere.

Uneori am ocazia sa-i reîntâlnesc pe unii dintre fostii cursanti, conducatori auto de acum, cu mii sau zeci de mii de kilometri parcursi, si unul dintre primele lucruri pe care mi le spun zâmbind este : “Stiti, de când am luat pemisul si am început sa conduc, n-am avut nici un accident”.

Evident ca aceste vesti ma bucura cel mai mult si îmi dovedesc, o data în plus, ca orele practice parcurse împreuna si-au atins scopul urmarit.

Eu ma opresc aici si va astept cu încredere sa ma contactati pentru înscriere la cursuri. Tarifele practicate sunt accesibile si competitive.Va informez, de asemenea, ca la scoala de soferi unde lucrez ca instructor auto veti avea la dispozitie toate conditiile necesare unei pregatiri complete si competente, beneficiind si de aportul unui foarte bun profesor de legislatie rutiera, recunoscut pentru probitatea sa profesionala.

Nu va promit ca veti reusi la examen din prima încercare si cred ca nici un instructor auto serios n-ar putea sa promita asa ceva. Va garantez însa ca veti beneficia de o pregatire completa, temeinica, personalizata, care sa va permita cresterea considerabila a sanselor de reusita la primul examen si, cel mai important, de a putea deveni buni conducatori auto.

Galerie foto
  • ...
  • ...