Instructor auto autorizat TATARU ION

Acte necesare

A.  Documente necesare inscrierii la scoala de soferi:– cartea de identitate ori buletinul (copie);– cazierul judiciar (cu mentiunea “Pentru examen auto”);– fisa medicala ( cu avizul medical) si avizul psihologic. Aceste documente se pot obtine si prin intermediul scolii de soferi care tine legatura cu cabinetele medicale avizate;– cerere tip de inscriere la scoala de soferi si fisa de scolarizare – se primesc si se completeaza la scoala de soferi;– contractul de scolarizare – este, de regula, un formular tipizat pus la dispozitie de scoala. Elevul va lua cunostinta de conditiile de scolarizare, obligatiile care-i revin atat lui cat si scolii etc., va completa rubricile cu datele personale si va semna documentul;– in cazul redobandirii permisului de conducere, in plus, Sentinta definitiva, anulare permis de conducere, de la Serviciul Politiei Rutiere.

B.  Pentru programarea la examen in vederea obtinerii permisului de conducere, dosarul personal al solicitantului trebuie sa contina urmatoarele documente:– cerea – tip de inscriere la examen, semnata de solicitant si– fisa de scolarizare. Ambele formulare tipizate se obtin si se completeaza la scoala de soferi;– cazierul judiciar;– copia actului de identitate, a dovezii studiilor si a permisului de conducere unde e cazul;– chitanta care face dovada platii contravalorii permisului de conducere – 68 lei (se achita la CEC sau BCR);– chitanta pentru taxa de examinare – 6 lei (se achita la Trezorerie sau CEC) – valabila pentru primele 3 incercari.

Taxa de reexaminare valabila dupa 3 examene la care ati fost declarat respins – 84 lei.

Taxa de redobandire a permisului – 84 lei.

Dupa fiecare incercare nereusita, indiferent ca ati picat la sala sau la traseu, perioada de asteptare pana la viitoarea examinare este de 16 zile calendaristice.

Este foarte important ca in cele 16 zile cat asteptati pana la urmatorul examen sa va pregatiti recitind cu atentie Codul rutier, sa lucrati la chestionare – insistand mai mult pe problemele care vi se par mai dificile – si sa faceti cateva sedinte practice de conducere in zilele premergatoare examenului.

Odata ce ati fost admisi la sala veti fi programati pentru examenul la traseu care poate fi dat dupa cateva zile, uneori chiar si la o luna dupa sala.

Trebuie precizat ca de la terminarea cursului aveti timp un an de zile sa va prezentati la examene in vederea obtinerii permisului auto. Potrivit Ord. nr.97/2015, din 05 oct. 2015 odata admisi la sala aceasta ramane valabila pana la expirarea termenului de un an de zile insa dupa fiecare respingere la traseu sunteti obligati sa efectuati minim sase ore (trei sedinte) de conducere auto iar scoala de soferi va va elibera o adeverinta pentru a putea face o noua programare la politie pentru traseu.

Galerie foto
  • ...