LITherapy - Centru de tratare a durerilor de spate Bucuresti

Kinetoterapie / Gimnastica Medicala de Recuperare

Atunci când vorbim despre programe de kinetoterapie individuala ne referim la programe personalizate de exercitii ce fac parte din Kinetologia Medicala. Aceasta înseamna, etimologic, Terapie prin Miscare sau Gimnastica Medicala de Recuperare.

Programele de kinetoterapie sunt utilizate pentru recuperarea medicala si constau, pe lânga efectuarea unor exercitii de gimnastica medicala, într-un ansamblu de tehnici si metode aplicate în functie de fiecare persoana si afectiunea pe care o prezinta.

Parte din medicina fizica, kinetoterapia studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care îi asigura omului activitatile motrice normale. Are la baza miscarea efectuata prin programe de recuperare medicala bine structurate, ce au ca scop refacerea unor functii diminuate, mentinerea lor la un anumit nivel, ori cresterea capacitatilor fizice.

 

Programele de kinetoterapie si gimnastica medicala sunt individuale si special concepute avându-se în vedere particularitatile fiecarei persoane (constitutie, vârsta, afectiunea pe care o are, tipul de activitate pe care o desfasoara, stadiul de evolutie a afectiunii, existenta altor afectiuni asociate).

În cadrul acestor programe fiecare pacient beneficiaza individual de îndrumare si supraveghere de specialitate din partea unui Kinetoterapeut cu experienta medicala.

Galerie foto
  • ...
  • ...