Pedor Expert - consultanta si servicii Sanatate si securitate in munca, relatii de munca Bucuresti

Servicii Expertiza accident

Ce este un accident de munca? Acesta poate fi orice eveniment care a dus la vatamarea grava a salariatului in urma unor factori de risc prezenti in sistemul de munca al institutiei respective.

Mai exact, aceste accidente pot cauza diverse leziuni, afectiuni de ordin psihologic, arsuri, intoxicatii, rani provocate de anumite insecte sau animale, precum si multe alte tipuri de vatamare fizica. In cazul in care aceste accidente au consecinte grave, este obligatorie expertiza accidentului, care sa clarifice situatia si sa ajute la prevenirea unor astfel de situatii.

Asadar, firma noastra va ofera servicii de expertiza accident a carei obiective sunt: stabilirea cauzelor care au condus la producerea unui accident de munca, identificarea imprejurarilor in care a survenit acesta si desigur, metodele si solutiile disponibile pentru evitarea accidentului. Mai exact, in functie de natura accidentului, atentia noastra poate sa fie concentrata asupra urmatoarelor aspecte:

  • Daca instalatia/utilajul unde s-a intamplat accidentul functiona in parametri normali
  • Daca victima dispunea de toate masurile de protectie si siguranta prevazute de legislatie in momentul in care a avut loc evenimentul
  • Daca traumatismul fizic sau psihologic s-a produs la locul declarat sau in alta parte
  • Daca factori precum: neatentia, oboseala sau lipsa echipamentului de protectia muncii au contribuit la accident
  • Daca persoana nu detinea autorizatie pentru a opera utilajul/instalatia respectiva
  • Daca utilajele/instalatiile nu respectau limita de greutate, sarcina etc

 

Desigur, expertiza este personalizata in functie de circumstantele specifice fiecarui caz in parte, fiecare detaliu fiind esential in analizarea corecta a unui accident de munca. De asemenea, in functie de gravitatea situatiei, se va decide impreuna cu toate partile abilitate sa decida daca se va declara incapacitate temporara de munca sau daca activitatea personalului angajat se va desfasura in conditii normale.

Cum stim daca a fost sau nu un accident de munca pentru a putea apela la servicii de expertiza tehnica? In afara de faptul ca victima a suferit diverse leziuni, aceasta trebuie sa se fi accidentat in timpul sarcinii de munca. De asemenea, este considerat accident de munca orice eveniment care se produce in incinta institutiei, indiferent ca este vorba despre incaperea unde isi desfasoara activitatea sau incaperile sanitaro-igienice , dar si mijloacele de transport proprii institutiei.

Accidentele pot fi de doua tipuri: cele individuale care implica o singura persoana si cele colective, in urma carora exista mai multe victime accidentate in acelasi loc si in acelasi timp. Indiferent ca sunt accidente care presupun incetarea activitatii de la locul de munca pentru o scurta perioada de timp, accidente grave sau chiar mortale, acestea au nevoie de o cercetare amanuntita si de clarificarea situatiei.

Serviciile noastre sunt oferite de catre  experti capabili sa decida asupra circumstantelor si cauzelor in care au avut loc accidentele. De asemenea, la sfarsitul expertizei va punem la dispozitie un raport intocmit de specialistii nostri cu referire la toate cercetarile efectuate si la rezultatele noastre.  Raspundem solicitarilor dumneavoastra in cel mai scurt timp si va oferim nu doar servicii, ci si consultanta pentru ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Galerie foto
  • ...