Casa cu Flori - Ingrijire batrani Focsani

Facilitati

...
Cazare- spatiu si dotari

Am încercat sa realizam o casa unde oricine, indiferent de starea de sanatate, sa se simta ca acasa. Cazarea se face în camere cu unul, doua sau trei paturi aranjate cu mobilier conform standardelor de igiena, cu saltele care au protectii special create si lenjerie de unica folosinta, paturi mai înalte conform nevoilor batrânilor si carora sa li se poata pune bara de protectie ca sa nu cada din pat (dupa caz si nevoie). Decorarea este realizata astfel încât sa nu aminteasca de atmosfera rece, „ca de spital”. Pe lânga serviciile medicale si de cazare, Casa cu Flori ofera diverse posibilitati de a petrece timpul. Fiecare camera este dotata cu un televizor. De asemeni, pentru cazurile care necesita avem la dispozitie paturi medicale moderne cu telecomanda si saltele anti-escara. Pentru când este prea cald avem aer conditionat.

Zonele comune
Livingul mare este dotat cu un televizor, canapele, scaune si mese astfel încât rezidentii sa poata sa socializeze, sa poata sa joace diverse jocuri de societate, sa citeasca (întrucât avem o biblioteca cu un numar destul de mare de carti), sa asculte muzica, aer conditionat pentru când este prea cald, etc.

Baile sunt astfel concepute fara praguri, astfel încât sa nu existe riscul de împiedicare facilitându-se astfel accesul persoanelor cu deficiente locomotorii. Podeaua este încalzita nu doar ca un element de confort, ci si pentru facilitarea uscarii podelelor, ca un element de siguranta suplimentar. Baile sunt dotate cu sistem de bideu de tip arab la toate wc-urile. De asemenea exista cadre pentru sustinere. Toate produsele de igiena personala sunt de unica folosinta: prosop, bureti impregnati cu gel de dus, aparate de barbierit.

Curtea Casei cu Flori este de aproape 4000 mp în care locatarii se pot plimba prin livada, pot îngriji flori, etc. Peste tot sunt rampe de handicap pentru a face accesul prin casa cât mai usor. Ele sunt completate de 2 rampe de handicap exterioare, facute corespunzator ca panta si alti parametrii.

...
Curatenie si igiena

Unul dintre lucrurile pentru care am primit laude si suntem foarte mândri este igiena generala. Nimeni niciodata nu a simtit mirosuri neplacute cauzate de purtarea de pampers. Nu avem mocheta pe jos si nici covoare (poate în alte locatii veti vedea astfel) pentru ca noi am considerat ca igiena spatiului este foarte importanta mai ales ca avem batrâni si cu nevoie speciale care scapa pe jos mâncare si apa (handicap, demente, Alzheimer, accidente vasculare cerebrale). Nu le avem si din motive de siguranta pentru ca cele mai frecvente accidentari apar daca se împiedica de covoare. La fel paturile, fotoliile, carucioarele cu rotile sunt astfel gândite sau cumparate sa fie îndeplinit acest demers. Husele saltelelor si ale pernelor sunt impermeabile dar nu folosim folie / celofan ci materiale special concepute. Tot pentru igiena folosim lampi UV, aparat de nebulizare, aparat de curatare cu vapori, avem contract DDD.

...
Activitati

Sunt încurajate activitati precum lucrul manual, pictura sau tricotat, precum si miscarea/sportul, în masura în care este posibil acest lucru, iar pentru acestea din urma, la cerere. 

De asemenea, vom organiza activitati cultural-religioase: invitarea unor reprezentanti ai bisericii, care sa abordeze subiecte religioase, care sa raspunda la întrebarile vârstnicilor si care sa ofere servicii religioase specifice. 

Curtea Casei cu Flori este de aproape 4000 mp în care locatarii se pot plimba prin livada, pot îngriji flori, etc. 

Categorii
Date de contact
0774444555
Calea Moldovei, Nr. 17 Focsani, judetul Vrancea
Distribuie