Cvartet Chromatic - muzica evenimente Bucuresti

Componenta cvartet

...
Alexandra Andreescu - vioara I

A studiat vioara la Liceul de Artă din orașul natal, Constanța, la clasa profesorului Ion Pantazi, sub îndrumarea maestrului Modest Iftinchi. A absolvit Universitatea Natională de Muzică din București, secția Interpretare Muzicala, la clasa prof. dr. Ladislau Csendes. În prezent urmează cursurile de masterat în cadrul aceleiaşi universităti, specializarea Estetică Interpretativă, la clasa prof. dr. Ladislau Csendes.

 

Este laureată la mai multe concursuri de interpretare:

 

2000 – Concursul Internațional de Interpretare "George Georgescu" Tulcea – locul II; 2002 – Olimpiada Națională – locul II; 2003 – Concursul

Internațional de Interpretare "George Georgescu" Tulcea – locul II; 2003 – Olimpiada Națională – locul I;

2004 – Concursul Internațional de Interpretare "George Georgescu" Tulcea – locul I;

2006 – Concursul Național de Interpretare "Garabet Avachian" – locul I.

A participat la cursuri de perfecționare cu Sherban Lupu ( SUA ), Gabriel Croitoru (Bucuresti), Nicusor Silaghi (Cluj), Romanian Piano Trio (Bucuresti), Alexandru Tomescu (Bucuresti), Karl Huros (Germania), Cvartetul Belcea (Marea Britanie).

 

 

A susţinut concerte și recitaluri, atât solistice, cât și alături de diverse formații camerale, în Bucuresti (Ateneul Român, Sala "Mihail Jora" a Radiodifuziunii Române, Muzeul "Geoge Enescu"), Constanța, Craiova, Brașov, Sibiu, Sinaia, Hundisburg (Germania).

În prezent este angajata orchestrei Operei Naționale București.

...
Cristiana Cojocaru - vioara II

Absolventă a Universității de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală - secția vioară și a cursurilor de Master cu specializarea Stilistică și Intrerpretare Muzicală. A participat la cursuri internaționale de perfecționare la clasa profesorilor Philippe Koch, Henrik Hochschild, Albrecht Winter, Daniel Draganov si Georges Mallach (muzică de cameră).

 

A susținut recitaluri în țară - Ateneul Roman, Sala Radio, Sala Dalles, Ambasada Ungariei, Clubul Prometheus, Studioul de Teatru Casandra, Casa de Cultură a Ministerului de Interne, Cercul Militar Național - cât și peste hotare - Germania, Franța, Belgia, Austria, Luxemburg.

 

A susținut turnee alături de Orchestra de Cameră Radio și a participat la festivaluri internaționale de orchestră precum Internationale Junge Orchester Akademie și Festival Junger Kunstler Bayreuth. A colaborat cu Filarmonica Muntenia (din Târgoviște), orchestra Megastar (Prima TV) și trupa Smokie.

În prezent este angajata Operei Naționale București.

...
Mihaela Tuță - viola

Este absolventă a Conservatorului "Gh.Dima" Cluj Napoca și a cursurilor de masterat în cadrul aceleași universități - specializarea interpretare muzicală. Susține recitaluri solo și în diverse formule de cameră, iar din 2008 apare frecvent în recitaluri ca membră a cvartetului "Camerata Barocco".

Colaborează cu diverse orchestre din țară - Opera Română Cluj Napoca, Opera Maghiara Cluj Napoca, Opera Brașov, Filarmonica "Ion Dumitrescu" Râmnicu Vâlcea, Filarmonica "George Enescu" București, susținând cu acestea turnee în țară și în afara țării - Germania, Austria, Italia, Franța, Spania etc.

Între anii 2005-2010 este angajată a Filarmonicii de Stat Sibiu, iar în prezent este membră a Orchestrei Romane de Tineret și colaboratoare a Operei Naționale Române.

...
Emeșe Achim - violoncel

Absolventă a Facultății de Muzică din Brasov, secția Interpretare muzicală la clasa prof. Stefan Neagoe și a cursurilor de Masterat, specialzare solistică instrumentală studiind cu prof. univ. Aurel Niculescu. De asemenea în Iulie 2010 a absolvit cursurile Universitătii Crestine "Dimitrie Cantemir", Facultatea de Limbi si Literaturi Străine specializarea Engleză – Spaniolă.

 

Posesoare a numeroase premii naţionale şi internaţionale: Premiul III la Concursul Internațional de interpretare "George Georgescu" Tulcea 1997. Premiul Special al juriului la concursul Internațional de Interpretare Muzica Contemporană Roma - Fiugi 2003. Susține numeroase concerte și recitaluri intrumentale și camerale în țară și în străinătate. Fostă angajată a Operei şi Filarmonicii "Ghe. Dima" din Brasov cu care a participat la numeroase turnee artistice în Austria, Germania, Franţa, Anglia, Luxemburg, Belgia, Olanda, Elveţia, etc. De asemenea, a colaborat cu Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio. În prezent este angajata Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiesti si colaboratoare la Opera Natională Bucuresti.