IMOINVEST SA

Credit ipotecar

...
Achizitie imobiliara

Creditul ipotecar este destinat pentru achizitia de apartamente, case, vile, cabane de agrement sau case de vacanta.

Perioada de rambursare: a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - intre 10 si 25 ani, b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - intre 10 si 15 ani.

Valoarea creditului a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - min. 5000 euro – max. 110.000 euro sau echivalent lei; b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - min. 5000 euro – max. 100.000 euro sau echivalent lei.

Dobanda:variabila,stabilita in functie de bonitatea clientului si are la baza o componenta fixa pe toata durata creditarii si una variabila(EURIBOR,ROBOR,LIBOR 6M)

Contributia imprumutatului a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - minim 15% pentru creditele contractate in lei, minim 25% pentru creditele contractate in euro, si minim 40% pentru creditele contractate in USD, din valoarea tranzactiei, daca venitul clientului luat in calcul e obtinut in lei. b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - minim 20% , deoarece persoanele fizice din aceasta categorie realizeaza venituri in moneda euro, moneda la care se vor si credita. In cazul achizitiilor de teren intravilan destinat constructiei de locuinte contributia proprie e de minim 30%.

Garantii:ipoteca rang I asupra imobilului achizitionat si/sau asupra altor imobile situate intravilan, pe teritoriul Romaniei. Garantia trebuie sa asigure un grad de acoperire a creditului dupa cum urmeaza: a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: -un grad de acoperire de min. 120% aferent creditelor in lei, de min. 135% pentru cele in euro, respectiv de min.170% la cele acordate in USD ; b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective:- un grad de acoperire de min. 135%; Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana ce achizitioneaza terenuri intravilane:- un grad de acoperire de min. 140%. A

vantaje:Clientul poate prezenta un cumul de maxim 3 codebitori ( respectiv garanti sau garanti ipotecari ) rude sau afini de rang I sau II, pentru a se califica la creditul solicitat;Seriozitate, flexibilitate si rapiditate in analiza si aprobare.Asigurarea unui suport de specialitate din partea consilierilor in alegerea celei mai bune solutii in raport cu interesele clientului.

...
Amenajare imobile

Creditul ipotecar este destinat pentru amenajarea/ consolidarea/ extinderea/ modernizarea de apartamente, case, vile, case de vacanta. Perioada de rambursare: maxim 15 ani sau mai scurta (la cererea beneficiarului ).Dobanda:variabila, stabilita in functie de bonitatea clientului si are la baza o componenta fixa pe toata durata creditarii si una variabila (EURIBOR, ROBOR, LIBOR 6M).Perioada de gratie: max 10 luni.Valoarea creditului: conform unui plan de finantare agreat intre finantator – constructor – beneficiar, max 50.000 Euro sau echivalent in lei.Se admit varsaminte in numerar conform devizului si a planului de finantare in cazul executarii lucrarilor in regie proprie. Devizul se evalueaza de catre un expert ANEVAR. Periodic specialistii IMOCREDIT vor verifica respectarea devizelor de lucrari si a planului de finantare agreat la semnarea contractului de credit.Contributia imprumutatului: nu se solicita.Garantii:ipoteca rang I asupra imobilului amenajat /extins /consolidat/modernizat , intravilan, situat pe teritoriul Romaniei. Garantia trebuie sa asigure un grad de acoperire a creditului ( finantat in lei sau euro) de min. 140%. In cazul plasamentelor in USD acest grad trebuie sa fie de min. 170%. Avantaje:Clientul poate prezenta un cumul de maxim 3 codebitori ( respectiv garanti sau garanti ipotecari ) rude sau afini de rang I sau II, pentru a se califica la creditul solicitat;Seriozitate, flexibilitate si rapiditate in analiza si aprobare.Asigurarea unui suport de specialitate din partea consilierilor in alegerea celei mai bune solutii in raport cu interesele clientului.

...
Constructie imobile

Creditul ipotecar este destinat constructiei de case, vile, apartamente, cabane pentru agrement sau case de vacanta. Perioada de rambursare a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - intre 10 si 20 ani, b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - intre 10 si 15 ani. Perioada de gratie: max 12 luni. Dobanda:variabila, stabilita in functie de bonitatea clientului si are la baza o componenta fixa pe toata durata creditarii si una variabila (EURIBOR, ROBOR, LIBOR 6M)Valoarea creditului a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - min. 5.000 euro – max. 110.000 euro sau echivalent lei; b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - min. 5.000 euro – max. 100.000 euro sau echivalent lei. Contributia imprumutatului: min.25 % din valoarea investitiei (in cazul creditelor acordate in lei sau euro); consta, de regula, in contravaloarea terenului sau din disponibil varsat in contul bancar, a carui destinatie este exclusiv investitia, sub responsabilitatea IMOCREDIT. In cazul creditelor contractate in USD contributia clientului trebuie sa fie de min.40%.Garantii: - ipoteca rang I asupra terenului si a altui imobil, pana la intabularea constructiei finantate sau - ipoteca de rang I asupra terenului, notarea in CF a autorizatiei de constructie si a proceselor - verbale de receptie partiala. Gaj asupra lucrarilor efectuate conform autorizatiei de constructie. Garantia trebuie sa asigure un grad de acoperire a creditului ( acordat in lei sau euro) de min. 135 %. In cazul plasamentelor in USD acest grad trebuie sa fie de min. 170%. Gradul de acoperire cu garantii se calculeaza luand in considerare valoarea de piata a terenului/ imobilului rezultat in urma evaluarii. In cazul variantei 2 de garantare, se poate solicita suplimentar, pe durata constructiei, asigurarea complexa a lucrarilor de constructie si in unele cazuri asigurarea riscului de nefinalizare a constructiei. Avantaje:Clientul poate prezenta un cumul de maxim 3 codebitori ( respectiv garanti sau garanti ipotecari ) rude sau afini de rang I sau II, pentru a se califica la creditul solicitat;Seriozitate, flexibilitate si rapiditate in analiza si aprobare.Asigurarea unui suport de specialitate din partea consilierilor in alegerea celei mai bune solutii in raport cu interesele clientului.

...
Dezvoltare Imobiliara

Credit ipotecar  pentru constructia de imobile sau ansambluri rezidentiale/comerciale destinate vanzarii sau inchirierii.Perioada de rambursare: maxim 2 ani, corelata cu durata executiei proiectului de constructie si existenta surselor de rambursare ale imprumutatului.Perioada de gratie: maxim 12 luni si e corelata cu sursele de venit ale imprumutatului , precum si timpul de executie estimat al constructiei.Valoarea creditului: min. 20.000 euro – max. 350.000 euro sau echiv. lei, in functie de valoarea constructiei, capacitatea de garantare si capacitatea de rambursare. Dobanda:variabila,stabilita in functie de bonitatea clientului si are la baza o componenta fixa pe toata durata creditarii si una variabila (EURIBOR, ROBOR, LIBOR 6M).Contributia imprumutatului: min. 30 % din valoarea proiectului; consta in avans platit societatii de constructie de catre clientul imprumutat ( in cazul proiectelor la comanda ) ori indisponibilitati de numerar depuse intr-un cont bancar la dispozitia Imocredit, respectiv teren achizitionat sau constructii edificate.Garantii: 1. ipoteca rang I asupra imobilului extins sau consolidat; ipoteca rang I asupra terenului si/sau a altui imobil – in cazul constructiei - pana la intabularea constructiei finantata din credit; 2. ipoteca asupra terenului si constructiei viitoare si gaj asupra lucrarilor efectuate conform autorizatiei de constructie lucrarilor si materialelor ; Garantia, in cazul creditelor acordate in lei sau euro, trebuie sa asigure un grad de acoperire a creditului de min. 150%. In cazul plasamentelor in USD acesta trebuie sa acopere un min. de 170%. Avantaje:Seriozitate, flexibilitate si rapiditate in analiza si aprobare.Asigurarea unui suport de specialitate din partea consilierilor in alegerea celei mai bune solutii in raport cu interesele clientului.