New Akord Security - Servicii integrate de securitate, Bucuresti

Instalare echipamente de securitate

...
Sisteme control acces si pontaj

Este solutia ideala pentru firmele care doresc controlul angajatilor.

Sistemele de control acces pot fi folosite atât pentru a împiedica patrunderile neautorizate în anumite spatii cât si pentru a tine evidenta persoanelor care au (sau nu) acces în anumite încaperi.

Sistemul de control electronic al accesului consta în utilizarea de catre persoanele agreate de carduri de acces (cartele de proximitate, tag-uri de acces) sau introducerea unui COD PIN prin intermediul unor tastaturi, respectiv autentificarea cu ajutorul cititoarelor de amprenta sau a cititoarelor de iris.

Daca firma Dvs. dispune de un numar mare de angajati si doriti controlul riguros al personalului în anumite zone de acces si/sau evidenta acestora – în format electronic, prin intermediul unui soft specializat – va recomandam introducerea unui sistem electronic de pontaj si control al accesului.

Pentru o buna gestionare a cailor de acces, sistemele de control pe care le oferim reprezinta solutia ideala pentru firmele care doresc controlul personalului angajat. Este recomandata interconectarea la sistemul de control acces cu un sistem de supraveghere video a cailor de acces.

Un sistem de control acces poate fi compus din:

  • Cititor de cartela, card sau tag de proximitate
    Citirea cartelei de proximitate se face prin simpla apropiere a acesteia de cititor. Cititorul si cartela de proximitate nu au timp de viata limitat. Problemele de functionare nu pot interveni teoretic la acest tip de sistem decât prin eventualitatea distrugerii fizice a card-ului (tag-ului) de proximitate sau a cititorului.
  • Tastatura de acces
    Este elementul clasic al unui sistem de securitate, care permite introducerea unui cod PIN (combinatie dintr-un anumit numar de cifre). Se foloseste independent sau în conjunctie cu un cititor de cartela pentru a spori gradul de securitate.
  • Cititor de amprente sau iris
    Prin memorarea si compararea în baza de date a amprentelor sau a irisului utilizatorilor de sistem, acesta poate gestiona accesul persoanelor în zonele controlate.
  • Cititor de cartela magnetica
    În acest caz, citirea cartelei magnetice se face prin trecerea acesteia prin fanta cititorului, respectiv prin fata capului magnetic de citire. Citirea cartelei magnetice presupune un contact fizic între cartela si capul de citire, iar din acest motiv viata cartelei si a capului de citire este limitata. Acest tip de sistem de control al accesului este folosit în general în sistemul hotelier.
  • Yala electromagnetica – electromagnet (magnalock)
    Reprezinta elementul de control pentru blocarea/deblocarea usilor de access.

...
Videointerfonie si / sau interfonie

Sunt sisteme complementare celor de detectie si avertizare împotriva efractiei.

Daca doriti confort si siguranta în ceea ce priveste accesul catre propietatea Dvs., aveti nevoie de un sistem interfon sau videointerfon. În concordanta cu standardele noi de viata si cu o evaluare realista a riscului pe care îl presupune proprietatea, puteti opta pentru a controla accesul în imobil prin unul dintre aceste sisteme. Prin varietatea modelelor si a notei moderne pe care o aduc sistemele de interfonie sau videointerfonie, acestea pot fi integrabile oricarui spatiu, marindu-i astfel confortul si contribuind prin utilitatea lor la siguranta Dvs.

Cu ajutorul unui sistem interfon aflati instantaneu cine va viziteaza, puteti comunica cu persoana aflata în afara proprietatii Dvs., iar prin intermediul unui sistem videointerfon aveti în plus posibilitatea de a viziona persoana care va apeleaza.

Designul atractiv al videointerfonului îl face dorit în orice decor iar imaginea video color redata va ajuta la identificarea persoanei care doreste accesul la proprietatea Dvs.

Sistemele interfon si videointerfon se compun din:

  • Postul de exterior 
    Este cel prin intermediul caruia se creaza comunicarea audio / video cu persoana ce solicita accesul spre proprietatea Dvs. Acesta se instaleaza de obicei în imediata apropiere a usii principale de acces spre imobil. 
    Posturile de exterior pot fi de tip îngropat sau aplicat, prevazute cu unul sau mai multe butoane de acces, respectiv pentru apelarea uneia sau mai multor familii ce locuiesc în acelasi imobil.
  • Carcasa pentru camera video 
    Se foloseste pentru instalarea camerei video la exteriorul obiectivului, pentru asigurarea unor conditii optime de functionare si protejare a camerei video de factorii externi – apa, praf, temperaturi înalte sau scazute, etc.
    Poate fi prevazuta cu sistem de încalzire-racire a camerei si lentilei video.
  • Postul de interior 
    Creaza comunicarea audio/video cu persoana din exteriorul cladirii si se instaleaza în functie de optiunile beneficiarului. Poate fi de tip mobil sau fix, model pentru fixarea pe perete, pentru birou, etc. 
    Poate comunica numai cu postul exterior sau cu alte posturi interioare conectate în acelasi sistem (intercomunicatie). 
    Este prevazut cu un buton pentru actionare a yalei electromagnetice, respectiv pentru deschiderea portii sau a usii principale de acces.
  • Yala electromagnetica
    Se instaleaza la poarta sau usa principala de acces spre imobilul beneficiarului, pentru actionarea deschiderii acesteia de la postul de interior. Poate fi de tip îngropat sau aplicat.

...
Automatizari porti, bariere auto

În fata sistemului de automatizare, seturile de porti culisante si batante sunt egale. Indiferent de natura constructiei portilor, daca sunt confectionate din fier forjat, PVC, lemn sau alte materiale, putem facilita controlul lor cu ajutorul unui sistem de automatizare electronic, astfel încât sa te poti bucura de confortul actionarii acestora de la distanta.

În ceea ce priveste conditionarea accesului cu bariera pentru traficul auto, acesta este destinat accesului în zone si drumuri private, în parcarile rezidentiale ale sediilor de companii sau institutiilor.

Oricare dintre aceste sisteme de automatizare au în componenta echipamente precum: un motor controlat electronic, un panou de comanda interior si/sau exterior, brate, foto-celule si lampa semnalizatoare, putând fi ideal completate de sistemul de acces videointerfon.

Pentru accesarea sistemelor de automatizare se pot folosi telecomenzi individuale, card-uri sau tag-uri de access, telefon mobil, tableta sau laptop.

...
Sisteme Avertizare incendiu

Riscurile producerii unui incendiu trebuie reduse la minimum.

Prin formele sale foarte violente de manifestare, incendiul reprezinta un pericol potential permanent pentru fiinte si pentru valori materiale. Asumarea riscului de incediu este un hazard pentru oricine întelege potentialul pericol. 

Pericolul producerii unui incendiu este omniprezent, pagubele materiale generate de acesta fiind directe si pe termen lung, iar cel mai important aspect este cel legat de protejarea vietii. Astfel, daca din punct de vedere material riscul unui incendiu pare pentru anumite persoane mai usor de asumat, consecintele pierderii de vieti omenesti obliga la o abordare serioasa a acestui risc si tocmai de aceea se impun masuri de prevenire prin montarea unui sistem sigur si eficient de detectie si avertizare a începutului de incendiu.

Daca pentru locuinte particulare este suficienta conectarea detectorilor de incendiu – sau de fum, temperatura, gaz, inundatii –  la centrala de alarma împotriva efractiei, pentru constructiile mari – spatii comerciale, industriale, depozite, cladiri de birouri, banci sau alte spatii aglomerate – este utila folosirea de sisteme dedicate pentru detectia si semnalarea începutului de incendiu.

În functie de modul de detectie, destinatia si suprafata obiectivului în care se implementeaza sistemul de avertizare la incendiu, în componenta acestuia pot fi integrate urmatoarele echipamente:

  • Centrala de incendiu
    Poate fi de tip conventional sau adresabila – se alege si se implementeaza în functie de marimea spatiului ce urmeza a fi protejat.
  • Butoane de declansare a avertizarii începutului de incendiu
    Sunt folosite pentru declansarea manuala a avertizarii începutului de incendiu, respectiv pentru atentionarea persoanelor si a personalului abilitat în scopul evacuarii persoanelor, sesizarea echipelor de interventie abilitate pentru stingerea incendiului.
  • Detectori de fum
    Au rolul de a detecta fumul emis în cadrul arderii diverselor materiale (lemn, hârtie, plastic, etc.) si transmite informatiile centralei de avertizare a incendiului.
  • Detectori de temperatura
    Pot fi instalati individual sau integrati în detectorii de fum si au rolul de a analiza si sesiza cresterea anormala a temperaturii în spatiul supravegheat, respectiv depasirea unui anumit prag de temperatura prestabilit, sau cresterea cu un anumit prag a temperaturii într-o perioada scurta de timp, tip gradient.
  • Detectori de gaz si monoxid de carbon
    Monitorizeaza permanent spatiul supravegheat detectând scurgerile de gaz. Se pot monta pe tavan sau perete, pot detecta numai un anumit tip de gaz sau pot fi combinati (gaz metan, etan, butan, propan si monoxid de carbon).
  • Comunicatoare GSM-GPRS
    Au rolul de a transmite la distanta starea si/sau datele furnizate de catre centrala de alarma antiincendiu, pentru sesizarea persoanelor abilitate;
  • Sirene si indicatoare optice de semnalizare
    Asigura avertizarea locala sonora si semnalizarea luminoasa a începutului de incendiu.
  • Electromagneti si elemente de blocare
    Actioneaza deblocarea cailor de acces pentru evacuarea persoanelor sau deschiderea trapelor de desfumare, la comanda electronica a centralei de incendiu.
  • Acumulatori
    Mentin sistemul antiincendiu în stare de functionare, în cazul deconectarii obiectivului de la sursa principala de alimentare cu energie electrica.

...
Sisteme de alarma antiefractie

nstalarea unui sistem de alarma antiefractie este poate cea mai importanta decizie pe care o poti lua pentru siguranta ta si a familiei, imobilului sau afacerii tale.

În general, spargerile imobilelor (intrarea prin efractie în locuinte, spatii comerciale, institutionale sau industriale) au loc datorita tratarii cu superficialitate a masurilor de securitate, respectiv a masurilor de protectie fizica, mecanica si/sau electronica, infractorul gasind de cele mai multe ori o modalitate facila pentru a-si atinge scopul. 
Îngrijorator este si faptul ca cei mai multi proprietari de imobile, administratori si oameni de afaceri decid sa-si instaleze un sistem electronic de protectie antiefractie numai dupa ce ei însisi sau vecinii lor au fost victimele unei spargeri sau a unei tentative de intrare prin efractie.

Securitatea bunurilor Dvs. se poate realiza cu costuri relativ mici, prin instalarea unor astfel de sisteme electronice de securitate, care pot detecta si semnala patrunderea persoanelor nedorite în spatiul protejat.

Acolo unde se doreste detectarea posibililor intrusi înainte ca acestia sa patrunda în spatiul interior, sunt necesare echipamente de detectie perimetrala de exterior. Avertizarea la patrunderea neautorizata în spatiul protejat se poate face acustic si luminos, prin intermediul sirenelor de avertizare, atât local cât si la distanta, în acest caz sistemul tehnic de alarma fiind completat cu un comunicator digital GSM-GPRS pentru radio comunicatii. Acesta este necesar pentru avertizarea beneficiarului si, totodata, pentru alertarea unei firme specializate de monitorizare si interventie rapida.

În componenta unui sistem electronic de detectie si alarmare împotriva efractiei sunt integrate urmatoarele echipamente:

  • Centrala de alarma
    Este echipamentul de baza al sistemului de alarma antiefractie (care contine placa de baza), ce primeste si analizeaza semnalele de stare transmise de detectorii conectati la aceasta (senzori, detectori optici sau capacitivi IR si/sau MW, bariere IR, contacte magnetice, etc.), analizând si declansând un semnal electric pentru actionarea perifericelor, a sirenelor de avertizare acustica si luminoasa sau pentru a transmite informatii aferente zonelor supravegheate. Centrala memoreaza si afiseaza evenimentul corespunzator zonelor sau cladirilor supravegheate.
  • Tastatura de acces
    Interfata de comunicare de tip tastatura cu display LCD sau LED-uri este utilizata pentru comanda sistemului electronic de alarma antiefractie, pentru armarea si dezarmarea sistemului (pornit/oprit), programarea si vizualizarea informatiilor de stare sau a diverselor automatizari asimilate sistemului.
  • Telecomenzi
    Pot fi utilizate pentru comanda sistemului electronic de alarma antiefractie, respectiv pentru armarea sau dezarmarea acestuia (pornit/oprit), pentru declansarea unui semnal de panica în scopul interventiei la obiectiv a firmei de monitorizare si interventie rapida (tip buton de panica) sau pentru alte functii de actionare a diverselor automatizari asimilate sistemului instalat.
  • Sirene de avertizare
    Pot fi instalate atât în interiorul cât si în exteriorul obiectivului si au rolul de a avertiza local, acustic si luminos, starea de alarma aparuta la obiectivul supravegheat electronic.
  • Acumulatori
    Au rolul de a mentine sistemul electronic în stare de functionare (back-up) în cazul întreruperii accidentale sau intentionate a alimentarii obiectivului cu energie electrica.
  • Contacte magnetice
    Sunt de obicei instalate pentru monitorizarea starii usilor si ferestrelor, respectiv pentru a supraveghea deschiderea si închiderea acestora.
  • Detectori de miscare
    Sunt folositi pentru detectia miscarii la patrunderea în perimetrul supravegheat, pot fi de tip interior sau exterior, cu detectie pasiva IR (infrarosu) si/sau MW (microunde), selectabili cu sau fara imunitate la animale mici.
  • Bariere în infrarosu
    Sunt compuse din doua elemente, un emitator si un receptor si sunt folosite în general la exterior pentru a simula o bariera invizibila de acces în spatiul protejat.
  • Detectori de soc (vibratii)
    Analizeaza si detecteaza unda de soc sau vibratiile produse prin lovirea si/sau perforarea usilor, ferestrelor sau a peretilor despartitori în scopul patrunderii în obiectiv.
  • Detectori de geam spart
    Analizeaza în spectru acustic zgomotul produs de lovirea în scopul spargerii suprafetelor vitrate (spargerea geamului ferestrelor si usilor).
  • Detectori de incendiu
    Pot detecta fumul, temperatura, gazul, monoxidul de carbon, lichide si se aleg în functie de rolul pentru care se instaleaza.
  • Comunicator GSM/GPRS
    Are rolul de a transmite la distanta starea si/sau datele furnizate de catre centrala de alarma, atât catre beneficiar cât si persoanelor abilitate (dispeceratul de monitorizare si interventie rapida).
  • Yala electromagnetica (electromagnet, magnalock)
    Are rolul de a bloca sau debloca electronic accesul în spatiul protejat. Încuietorile pot fi instalate la vedere sau ascuns vederii (model aplicat sau îngropat).
  • Diverse echipamente radio
    Sunt folosite în general în locatiile unde cablarea nu este permisa sau nu mai poate fi executata din considerente estetice, pentru comunicarea fara cabluri de legatura (wireless) a diverselor echipamente electronice (tastaturi, detectori, contacte magnetice, butoane sau pedale de panica, bariere IR si MW, etc.).
  • Modul de extensie si alte echipamente suplimentare
    Sunt folosite pentru a controla sau extinde diverse functii ale sistemului electronic, pentru extinderea parametrilor de functionare a centralei de alarmare, a numarului de zone, intrari sau iesiri, actionare automatizari, etc.