Niba Sistem - Certificate energetice Bucuresti

Certificat Energetic

...
Certificat Energetic

Certificatul energetic al unei cladiri este un document tehnic cu caracter informativ (denumirea sa oficiala este Certificat de Performanta Energetica) ce atesta performanta energetica a unei resedinte (apartament, vila), a unui imobil (ex. bloc de locuinte, gradinita, spital, etc) sau unei parti de imobil (ex.apartamente, scari/ tronsoane de bloc), unui spatiu comercial sau industrial.

Acest document reprezinta rezultatul evaluarii performantei energetice a unui spatiu, incluzand detaliile principalelor caracteristici ale constructiei si instalatiilor aferente acesteia, ca rezultat al analizei termice si energetice. Pe baza acestei evaluari respectivul spatiu este incadrat intr-o clasa de performanta energetica.

Astfel, in functie de energia consumata pentru incalzirea locuintei, climatizare, iluminat artificial, ventilatie si prepararea apei calde menajere, apartamentul va primi un calificativ de la A la G, unde A este o cladire cu eficienta energetica ridicata iar G este? o cladire cu eficienta energetica scazuta.

Certificatul energetic este intocmit de catre auditori energetici autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si are o perioada de valabilitate de10 ani de la data emiterii. Lista actualizata a auditorilor energetici autorizati este disponibila pe site-ul ministerului – aici.

Legea 372/2005 stabileste obligativitatea elaborarii unui Certificat de Performanta Energetica pentru toate cladirile noi sau vechi care sunt vandute sau inchiriate incepind cu data de 01.01.2011.

Categorii
Date de contact
0216673979; 0722232793
Sos. Chitilei, nr.58, sector 1
Distribuie