Smile Dental Spa - Cabinet stomatologic Bucuresti

Tratamente estetice

...
Tratament cu acid hialuronic

Unul dintre principalele tratamente estetice este tratamentul cu acid hialuronic. Acesta are ca scop îmbunatatirea imediata si vizibila a semnelor de îmbatrânire si a ridurilor de expresie. Este o interventie neinvaziva, nedureroasa si reda în mod discret aspectul natural, tânar al pielii. Procedura este de scurta durata si se adreseaza persoanelor care au mai accentuate ridurile dintre sprâncene, pometii obrajilor lasati, ridurile periorale vizibile si buzele îmbatrânite.

...
Tratament Botox

Doza de botox variaza în functie de zona tratata. Tratamentul se repeta la un interval stabilit împreuna cu medicul specialist, de obicei cuprins între 3 si 6 luni.

...
Plasmolifting - terapia vampir

Plasmolifting sau terapia vampir este o metoda de injectare a plasmei trombocitare în tesuturile umane (PRP technology), o metoda naturala de întinerire si modelare a proceselor de regenerare a tesuturilor. Actiunea ei se bazeaza pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injecteaza în zonele afectate. Avantajul Plasmoliftingului este inofensivitatea acestuia, deoarece substanta injectata este “produsul propriu” al omului; nu este toxic si nu prezinta reactii de respingere, alergice sau posibilitatea infectarii.

Câteva dintre efectele folosirii plasmoliftingului în dermato-estetica sunt:

  • Reducerea ridurilor de expresie si a cronoîmbatrânirii. Înlaturarea hiperpigmentarii si a semnelor fotoîmbatrânirii.
  • Tratamentul acneei si atenuarea cicatricilor postacneice. Îmbunatatirea culorii fetei.
  • Reducerea edemelor, cearcanelor.
  • Cresterea elasticitatii pielii, îmbunatatirea reliefului cutanat.
  • Reducerea caderii parului, reducerea fragilitatii si despicarii firului de par.
  • Îndepartarea matretei, deshidratarii si pruritului, normalizarea glandelor sebacee. 

...
Coroana dentara de ceramica pe suport de zirconiu

Coroana dentara este un tip de lucrare de restaurare care acopera un dinte (natural sau unul implantat) pe portiunea lui vizibila.

Recomandam pacientilor care au nevoie de reconstituirea unui dinte afectat coroana dentara de ceramica pe suport de zirconiu, deoarece aceasta raspunde cel mai bine solicitarii la care este supus un dinte în timp, prin beneficiile oferite:

  • Rezistenta – Coroana ceramica pe zirconiu dureaza mai mult decât orice alt tip de coroana, fiind rezistenta la uzura.
  • Estetica – Aceste coroane au o culoare translucida, care nu se deosebeste de culoarea dintilor naturali.
  • Biocompatibilitate – Sunt adoptate foarte usor de organismul uman, nu apar reactii de respingere.

Pentru ca o coroana dentara sa reziste în timp, este esential ca pacientii sa pastreze igiena orala corecta.

Restaurarea dintilor afectati (devitalizati, fracturati sau a celor mai mici decât cei alaturati) cu coroane dentare duce la recapatarea zâmbetului natural, reda încrederea de sine, putând fi aplicata atât în cazul dintilor frontali, cât si a premolarilor si molarilor.

Tehnologii

Realizarea coroanelor de ceramica necesita tehnologia CAD-CAM, care este implementata în laboratorul de tehnica dentara a Dr. Fischer. Tehnologia CAD presupune vizualizarea coroanei dentare în diferite moduri, testând compatibilizarea prin simulari multiple.Tehnologia CAM ajuta la productia propriu-zisa, folosindu-se de datele oferite de tehnologia CAD. Coroanele dentare din ceramica pe suport de zirconiu vor capata aspectul si functiile unui dinte natural.

Cum se “îmbraca” dintii în coroanele de ceramica pe suport de zirconiu?

Procedura este similara cu cele aplicate si pentru alte tipuri de coroane dentare.Aceasta presupune doua etape: pregatirea coroanei si montarea ei.

În prima etapa se examineaza si masoara dintii. Medicul va explica pacientului toti pasii pâna la montarea coroanei în sine. Dupa aceea, dintele afectat va fi tratat, pregatit si slefuit. Astfel încât, atunci când coroana ceramica pe zirconiu este montata, dimensiunea noului dinte sa nu afecteze ocluzia, sa se potriveasca cu restul danturii.

Dupa ce se ia amprenta dupa dinte, capa coroanei va fi proiectata si realizata în laboratorul tehnic dentar, iar aceasta va fi suportul coroanei finale. Timpul de pregatire a coroanei este de aproximativ 10 zile, perioada în care pacientului i se fixeaza temporar o coroana dentara din acrilat pe bont, pentru a nu-i afecta estetica si confortul.

Dupa ce coroana este finisata în laborator, ea poate fi montata în cavitatea bucala a pacientului, unde se vor face ultimele retusuri, pentru a verifica daca aceasta se potriveste.

Durata medie a restaurarii unui dinte cu coroana de ceramica pe suport de zirconiu este de 3- 4 sedinte, deci poate ajunge la o luna pâna ce se definitiveaza.

 Fatete dentare

Fatetele dentare ceramice sunt învelisuri fine din portelan care se aplica pe suprafata vizibila a dintilor frontali, în special la cei superiori, restaurându-le fizionomia.Se confectioneaza dupa forma dintilor pe care se aplica, în culoarea si pozitia dorite si au rolul de a corecta estetic dintele sau dintii deteriorati.Sunt indicate în cazul cariilor si fracturilor sau în cazul diastemei (cunoscuta sub denumirea de strungareata) sau mici ciobituri, deformari sau coloratii persistente, dinti abrazati.Deoarece confectionarea lor implica experienta îndelungata, simt estetic, respectiv tehnologie deosebita, tratamentul de fatetare este considerat cea mai sofisticata procedura în materie de cosmetica dentara.

 Coroana din zirconiu

Coroana din zirconiu este extrem de rezistenta si de dura. Este practic cel mai rezistent material folosit în stomatologie pâna la aceasta ora. Datorita proprietatilor lui si necesitatii de prelucrare în conditii tehnologice sofisticate, are costuri mai ridicate.

Se foloseste din ce în ce mai mult pentru realizarea lucrarilor protetice – coroane dentare sau punti dentare. Este foarte usor de asimilat dintilor naturali, culoarea, transparenta si stralucirea fiind atuurile cele mai importante.De aceea, coroana din zirconiu este cea mai preferata de pacienti.