Ambulatoriul Spitalului Euroclinic-cabinet alergologie-Bucuresti

Banca Centrala de Celule Stem

...
Stocam celule stem si nu sange integral

Banca Centrala de Celule Stem, REGINA MARIA stocheaza doar celule stem si nu sange integral. Celulele stem din sangele cordonului ombilical au devenit unitatea de transplant preferata de majoritatea centrelor din lume, dupa ce evolutia noilor tehnologii medicale a facut din stocarea de sange integral o modalitate invechita.

Principalele motive pentru care  stocam celule stem si nu sange integral sunt:

A) Stocarea de celule stem necesita un volum mai mic de DMSO in comparatie cu stocarea de sange integral. DMSO este substanta cu care sunt tratate celulele pentru protectie in timpul procesului de congelare, care in cantitati mari este toxica.

B) Sangele procesat (unitatea de celule stem) contine mai putine celule rosii decat sangele integral. O parte din celulele rosii sunt distruse in timpul decongelarii si mai mult, DMSO distruge celulele rosii , iar hemoglobina eliminata de acestea este toxica pentru rinichii pacientului.

C) Prezenta unui nr scazut de celule rosii in unitatea de celule stem reduce riscul de incompatibilitate de grup sanguin intre donator si primitor in cazul unui transplant.(celulele rosii stau la baza determinarii grupului sagvin si a RH-ului.)

...
Nou! Stocam tesut de cordon ombilical

Nou! Stocam tesut de cordon ombilical - O nastere, 2 recoltari

O nastere, 2 recoltari pentru sanatatea copilului!

La nastere, dupa recoltarea sangelui din cordonul ombilical, se va preleva prin sectionare, un fragment de 15-20 cm din cordonul ombilical.

In tesutul de cordon ombilical se gasesc celulele stem mezenchimale cu aplicatii in medicina regenerativa pentru regenerarea tesuturilor si organelor.

Cercetarile recente au dovedit ca celulele stem mezenchimale, datorita plasticitatii lor crescute, se pot diferentia in celule osoase, cartilaginoase, nervoase, adipoase, cardiace, musculare, hepatice si celule tegumentare.

Studiile clinice arata ca folosirea simultana a celulelor stem mezenchimale si a celulelor stem hematopoietice (din sangele cordonului ombilical) in transplant, imbunatateste rata de grefare si reduce procentul de respingere al transplantului.

In prezent, doar mamele care nasc in Bucuresti pot recolta si stoca tesut de cordon ombilical.

  • Stocam celule stem si nu sange integral
  • Nou! Stocam tesut de cordon ombilical - (O nastere, 2 recoltari)
  • O stocare, 2 sanse la acelasi pret
  • Procesam si stocam in laboratorul din Bucuresti
  • Preturi adaptate pentru tine!
  • Maternitati REGINA MARIA

...
O stocare, 2 sanse la acelasi pret

Recipientul de crioprezervare a celulelor stem din sangele cordonului ombilical este compartimentat, cele 2 parti putand fi folosite individual in functie de nevoie, in cazul tratamentului cu celule stem.

De asemenea, este prevazut cu trei mici segmente suplimentare pentru realizarea testului de tipare HLA sau pentru alte teste necesare in cazul unui eventual transplant

...
Procesam si stocam in laboratorul din Bucuresti

In prezent, Banca Centrala de Celule Stem, Regina Maria este singura banca privata de celule stem ce transporta si proceseaza majoritatea unitatilor de sange din cordonul ombilical in 30 de ore, in laboratorul din Bucuresti. Iar cu cat acestea sunt procesate mai curand dupa nastere, cu atat ai garantia stocarii unui numar mai mare de celule stem viabile.

 

Laboratorul Bancii Centrale de Celule Stem, Regina Maria se afla in Bucuresti si beneficieaza de cele mai noi si sigure tehnologii in domeniu. Trebuie sa stii ca un laborator ce nu se afla in tara (Bucuresti) inseamna un timp de transport al probei recoltate mult mai mare de 48 de ore , facand ca numarul celulelor stem viabile sa se diminueze cu fiecare ora.

 De exemplu, in cazul unui transport al probei recoltate de 72 de ore (cum practica majoritatea bancilor de celule stem din Romania) 25% din celulele stem sunt deja pierdute. Iar acest lucru atrage dupa sine un numar final scazut de celule stem viabile. Acesta, la randul lui, scade dramatic posibilitatea unui transplant reusit. Noi incurajam parintii (si medicii) sa viziteze si sa se asigure de locatia noastra de stocare ce va pastra celulele stem ale bebelusilor lor timp de minim 18 ani. De aceea, te invitam sa ne vizitezi oricand, cu programare prealabila.