TQ Dent -clinica stomatologica-Bucuresti
Odontologie
Cariile dentare sunt unele dintre cele mai des intalnite afectiuni ale dintilor si apar datorita alimentatiei necorespunzatoare sau a igienei precare, factori care favorizeaza dezvoltarea microorganismelor si a acizilor ce ataca si distrug smaltul dintelui. In functie de gradul de dezvoltare si de pozitionarea acestora pe suprafata dintelui, exista mai multe tipuri de carii:
• Carii in santuri si fosete – se formeaza pe suprafata dintelui cu care mestecam alimentele. • Carii dentare aparute pe suprafetele netede – in partile laterale ale dintilor. • Carii aparute pe radacina dintelui – apar in special la persoanele cu boli parodontice si la persoanele varstnice acolo unde gingia se retrage lasand radacina dintelui expusa. • Carii secundare sau marginale – se formeaza intre dinte si obturatie. • Carii recurente sau recidive – sunt cele care apar sub obturatii si sunt descoperite in urma efectuarii unei radiologii.
Tratament Atunci cand nu este tratata, caria dentara poate conduce la aparitia unor complicatii grave plecand de la inflamarea si necrozarea nervului, distructie coronara si ulterior radiculara, putandu-se ajunge la extractie. Tratamentele odontologice au menirea sa amelioreze si sa vindece afectiunile coronare, de la carii simple pana la complicatii ale acestora care afecteaza pulpa si parodontiul dintilor. Medicii specializati in odontologie trateaza cariile in functie de gradul de complexitate si stadiul de evolutie al afectiunii dentare. In formele sale incipiente, procesul de degradare al dintelui poate fi stopat prin aplicarea unei solutii cu fluor pe suprafata vizata. In cazul in care cariile dentare au atacat smaltul dintelui si au creat fisuri in smaltul acestuia, tratamentul va consta in curatarea tesutului dentar infectat si umplerea cavitatii printr-o obturatie (plomba) ce va restaura suprafata dintelui si ii va reda functia si forma sa normala. Cazurile grave necesita un tratament mai odontologic mai amplu care poate include inlaturarea nervului, tratamentul de canal si sigilarea dintelui (ce previne raspandirea infectiei in organism) si refacerea suprafatei acestuia. Obturatiile (plombele) dentare au scopul de a reface structura naturala a dintelui si sunt realizate din materiale cu calitati estetice superioare modelate dupa morfologia dentara.
Prevenirea aparitiei cariilor Cel mai important lucru de care trebuie sa se tina cont atunci cand se doreste prevenirea cariilor dentare este igiena orala corespunzatoare. Un periaj corect realizat de 2 ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura va ajuta sa eliminati resturile alimentare si bacteriile care favarizeaza aparitia cariilor.
Serviciile noastre Echipa noastra de medici dentisti pe care o veti intalni la clinica noastra este foarte bine instruita pentru a va oferi servcii de cea mai buna calitate folosind cele mai noi tehnologii, intr-o atmosfera foarte confortabila si placuta.