Psychology Hub, psihologie, psihoterapie Bucuresti

Psihoterapie de grup

Psihoterapia de grup îi ajuta pe oameni sa-si îmbunatateasca capacitatea de a face fata dificultatilor din viata lor. Se concentreaza asupra interactiunilor interpersonale, astfel încât problemele de relationare sunt abordate foarte eficient.

Psihoterapia de grup este o forma speciala de terapie în care un numar mic de oameni se întâlnesc pentru a se ajuta singuri si unul pe celalalt sub îndrumarea unui terapeut specializat.

Psihoterapia de grup ajuta oamenii sa descopere lucruri noi despre ei însisi, sa-si îmbunatateasca relatiile interpersonale si sa faca schimbari semnificative, astfel încât calitatea vietii lor sa creasca si sa se simta bine cu privire la sine.

  • îti da posibilitatea sa relationezi cu persoane care împartasesc probleme si lupte similare
  • primesti sprijin de la ceilalti si oferi sprijin celorlalti, aspect ce-ti permite cresterea si învatarea
  • intri în contact cu perspective diferite
  • îti dezvolti abilitatile de comunicare si socializare si înveti cum sa-ti exprimi problemele si sa accepti critici de la ceilalti
  • îti cresti nivelul de constientizare de sine
  • îti ofera un cadru sigur în care persoanele nu ezita sa discute despre sentimentele lor, despre „slabiciunile” percepute etc.

Când sa apelezi la psihoterapia de grup?

Ca si în cazul terapiei individuale, de terapia de grup poate beneficia aproape oricine. Unele dintre problemele abordate în mod obisnuit sunt: timiditate, dificultati în relatiile interpersonale, divort, probleme de învatare sau de comportament etc.

Multe grupuri sunt concepute pentru a viza o anumita problema, cum ar fi depresia, obezitatea, tulburarea de panica, anxietatea sociala, durerea cronica sau abuzul de substante. Alte grupuri se concentreaza în general pe îmbunatatirea competentelor sociale, ajutând oamenii sa se ocupe de o serie de probleme cum ar fi furia, timiditatea, singuratatea si stima de sine scazuta. Grupurile îi ajuta deseori pe cei care au suferit pierderi, fie ca este vorba de sot, de un copil sau de cineva care a decedat prin sinucidere.

Galerie foto
  • ...