Psychology Hub, psihologie, psihoterapie Bucuresti

Consiliere psihologica

Consilierea psihologica este un proces ce se desfasoara într-un mediu sigur si confortabil, care îti asigura confidentialitatea, unde, alaturi de un terapeut specializat:

  • vei explora o anumita problema si vei elabora un plan pentru depasirea acesteia;
  • vei învata cum sa îti cresti bunastarea generala;
  • vei învata cum sa îti gestionezi mai bine stresul si sa reduci din comportamentele dezadaptative;
  • vei gasi solutii pentru iesirea dintr-o criza;
  • vei reusi sa functionezi mai bine, din toate punctele de vedere.

Consilierea psihologica are ca scop facilitarea functionarii personale si interpersonale. Acest proces se concentreaza pe aspecte emotionale, sociale, vocationale, educationale si care tin de sanatate si dezvoltare. Un alt aspect important pe care consilierea psihologica se poate concentra este aria organizationala.

De regula, problemele sunt abordate la timpul prezent, fara a se discuta foarte mult despre trecut si despre contextele în care aceste probleme au luat nastere initial.

Când sa apelezi la consilierea psihologica?

Consilierea psihologica este pentru tine daca doresti sa îmbunatatesti un aspect specific al vietii tale, daca ai nevoie de feedback si îndrumare într-o zona anume sau daca în general esti satisfacut (a) cu viata si relatiile tale, iar ceea ce cauti este sa lucrezi pe o problema specifica. În schimb, daca observi ca exista un pattern al problemelor, daca doresti sa te angajezi într-un proces mai îndelungat si mai profund sau daca te tulbura probleme extinse pe mai multe arii ale vietii (ex. depresie), îti recomandam psihoterapia individuala.

Galerie foto
  • ...