Sigmatek Analytics - Consultanta in domeniul tehnologiilor verzi

Consultanta si Certificare conform ISO 14064

Acordurile globale si atentia tot mai mare acordata impactului schimbarilor climatice conduc la planuri de actiune cuprinzatoare si la obiective agresive de reducere.

Ca parte a impulsului global de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), guvernele, investitorii, bursele de valori si organizatiile au implementat cerinte de raportare si fac presiuni asupra întreprinderilor pentru a reduce emisiile în întregul lor lant valoric.

Validarea si verificarea emisiilor de GES pot fi urmarite de o companie din mai multe motive, cum ar fi:

 

  1. Contributia la raportul anual
  2. Comunicarea cu clientii, respectarea cerintelor de raportare ale autoritatilor de reglementare sau ale investitorilor
  3. Publicarea realizarilor în materie de reducere a emisiilor.

 

Standard de referinta, ISO 14064 detaliaza principiile si cerintele pentru proiectarea, dezvoltarea, gestionarea si raportarea emisiilor de GES pentru o organizatie sau o companie. Standardul ISO 14064 este format din trei parti. Prima parte, (ISO 14064-1:2019) specifica cerintele pentru cuantificarea si raportarea emisiilor si a cantitatilor îndepartate de gaze cu efect de sera la nivel de organizatie sau entitate. A doua parte, (ISO 14064-2:2019) detaliaza cerintele pentru cuantificarea, monitorizarea si raportarea reducerilor de emisii sau a îmbunatatirii gradului de îndepartare a gazelor cu efect de sera la nivel de proiecte. A treia parte, (ISO 14064-3:2019) ofera cerinte si îndrumari pentru efectuarea validarii si verificarii declaratiilor privind GES.

Conformitatea cu standardele din seria ISO 14064 va permite: cresterea credibilitatii, consecventa si transparenta cuantificarii, monitorizarii si raportarii GES, inclusiv reducerea emisiilor si cresterea eliminarii în proiectele legate de GES; dezvoltarea si implementarea strategiilor si planurilor de management al GES ale unei organizatii; dezvoltarea si implementarea proiectelor legate de GES; monitorizarea schimbarilor de performanta si progresul în reducerea emisiilor si/sau cresterea eliminarii GES; alocarea de credite pentru reducerea emisiilor sau de crestere a eliminarii GES.

Galerie foto
  • ...