Sigmatek Analytics - Consultanta in domeniul tehnologiilor verzi

Consultanta si Certificare in conformitate cu ISO 50001

Cresteti performanta energetica prin intermediul standardului ISO 50001 pentru sisteme de management al energiei.

Cu un sistem de management al energiei, companiile îsi îmbunatatesc bilantul energetic, reduc emisiile de CO2 si îsi reduc costurile cu energia utilizând energia mai eficient. Certificarea ISO 50001 va creste gradul de constientizare si motivatia angajatilor dumneavoastra fata de o utilizare mai eficienta a energiei, va va documenta eforturile de îmbunatatire a performantei energetice si va promova brandingul pozitiv al organizatiei dumneavoastra. De asemenea, abordarea provocarilor privind eficienta energetica si schimbarile climatice reprezinta o parte esentiala a obiectivelor de dezvoltare durabila din Agenda Natiunilor Unite pentru 2030. Scopul acestui standard este de a da posibilitatea organizatiilor sa-si stabileasca sistemele si procesele necesare pentru îmbunatatirea continua a performantei energetice, inclusiv a eficientei energetice, a utilizarii energiei si a consumului de energie. ISO 50001 specifica cerintele sistemului de management al energiei (SME) pentru o organizatie. Implementarea cu succes a unui SME asigura o serie de îmbunatatiri ale performantei energetice care depinde de angajamentul de la toate nivelurile unei organizatii, în special al managementului de la cel mai înalt nivel. În multe cazuri, aceasta implica schimbari ale ideilor, obiceiurilor si modificari comportamentale ale membrilor unei organizatii.

6 beneficii ale ISO 50001

  1. Structura unitara: Structura de nivel înalt (HLS) va va ajuta la certificarea în conformitate si cu alte standarde.
  2. Sustenabilitate: Îmbunatatirea echilibrului energetic si reducerea emisiilor de CO2.
  3. Profitabilitate: Profitabilitate crescuta si avantaje competitive mai mari datorita costurilor reduse de energie.
  4. Transparenta: Identificarea masurilor potentiale de optimizare a consumului de energie.
  5. Constientizare: Cresterea gradului de constientizare al angajatilor dvs. cu privire la o utilizare mai eficienta a energiei.
  6. Branding: Documentarea eforturilor dvs. de îmbunatatire a performantei energetice si promovarea unei imagini pozitive a organizatiei dvs. 

Cu un sistem de management al energiei certificat ISO 50001, organizatia dumneavoastra îsi va îmbunatati bilantul energetic si va reduce emisiile de CO2. Acest lucru duce la o rentabilitate crescuta si la îmbunatatirea avantajelor competitive prin costuri mai mici ale energiei. Prin identificarea potentialelor de optimizare, succesul organizatiei dumneavoastra va fi maximizat prin introducerea de noi tehnologii eficiente din punct de vedere energetic.

Galerie foto
  • ...