Signature Smile -clinica stomatologica- Bucuresti

Endodontie

Endodonția este specialitatea dentară care se ocupă cu tratamentele de canal. Este o specialitate extinsă și extrem de necesară, întrucât așa se rezolvă majoritatea durerilor dentare provocate de procese complicate. Aceste procese pot fi reprezentate fie de carii foarte extinse care au ajuns până la nerv sau în imediata sa vecinătate, fie de inflamații pulpare ireversibile provocate de diverse cauze (agresiuni infecțioase, termice, chimice, traumatice). De asemenea, tratamentele de canal pot fi realizate și în scop protetic, atunci când dorim îmbrăcarea dinților cu coroane de inveliș pentru reabilitare estetică, sau în cazul punților sprijinite pe dinți vitali, se indică tratamentul de canal de cele mai multe ori, fie pentru prepararea cât mai exactă a dinților, fie pentru a evita neplăcerile ulterioare cauzate de posibila afectare pulpară.

Etapele tratamentului endodontic constau în extirparea nervului, spălare și prepeararea mecanică a canalelor din interiorul rădăcinilor (lărgirea lor) și, ulterior, obturarea acestora cu materiale special destinate. Datorită dificultății accesului pe canalele radiculare, cea mai bună variantă de realizare a tratamentului endodontic este sub microscop. Microscopul endodontic oferă o vizibilitatea extrem de bună în interiorul dintelui, precizia cu care se trece prin fiecare etapă îmbunătățind considerabil rata de reușită a tratamentului și calitatea acestuia.

Tratamentul endodontic, însă, trebuie să fie însoțit obligatoriu de tratamentul protetic, respectiv orice dinte tratat pe canal trebuie îmbrăcat cu o coroană de înveliș. Acest fapt este necesar pentru ca dinții devitali (fara nerv) devin casanți, fiind expuși riscului de fractură, respectiv extracție . Pentru a evita toate acestea, după finalizarea tratamentului de canal se impune punerea unui pivot pe una sau mai multe din rădăcinile dintelui, dupa care realizarea unei coroane.

Galerie foto
  • ...
  • ...