SIV'TEL Bucuresti - Solutii integrate de telecomunicatii

Solutii de retele structurate cu garantie extinsa

Cablarea structurata este fundatia unei retele de comunicatie performante precum si investitia principala de care depind celelate echipamente care compun reteaua. De ce retea structurata? O retea de cabluri de comunicatie sau o retea wireless reprezinta o parte integranta a infrastructurii si drept urmare trebuie sa aiba o durata de viata de cel putin 15 ani. Fiind independenta de aplicatie, ea trebuie sa ofere suportul necesar obtinerii unei performante maxime pentru fiecare aplicatie, fie ca avem de-a face cu voce, date sau imagini.Sistemul de cablare structurata va reduce simtitor costul pe termen lung al cablarii pentru comunicatii a cladirii prin eliminarea necesitatii de a instala noi cabluri si echipamente de fiecare data cand utilizatorul isi schimba locul de munca. In plus este furnizata o interfata utilizator asemanatoare cu priza electrica, usor de folosit. Transmiterea datelor si informatiilor intre diversele departamente este esentiala pentru implementarea unui sistem managerial eficient. Un factor esential in performanta unei cablari structurate il reprezinta mediul de transmitere a suportului informational. Acesta poate fi:      1. Cablu distribuit pe baza unei structuri bine definite in cladire sau in spatiul in care va desfasurati activitatea. Acesta poate fi pe cupru (cel mai folosit) cu diverse categorii de perfomanta (cat 5e, cat 6 sau cat 7) sau fibra optica (din ce in ce mai uzual datorita performantelor mult mai mari fata de cupru si a scaderii continue a preturilor).       2. Elemente conectica (module, etc.)      3. Elemente de retea pasive (patch paneluri, patch coard-uri, prize, etc.)      4. Elemente de retea active (switch-uri, routere, etc.)      5. Dulapul de telecomunicatii.In cazul unei retele wireless, structura acesteia este formata din:      1. Acces Point-urile       2. Antenele       3. Switch-urile (care pot fi alimentate direct la 220 V sau se poate alege solutia de POE - Power Over Ethernet)      4. Celelalte elemente pasive enumerate la punctul anterior.

Pasii urmati in identificarea si implmentarea unei solutii de networking au la baza urmatoarele:

1. Pentru retele bazate pe Cupru sau FO:      - Identificarea cu exactitate a necesarului prezent si viitor al clientului.      - Proiectare retea, intocmire documentatie.      - Alegere echipamente pasive si active (switch, router, cablu, prize si accesorii).      - Instalare canal de cablu (daca se solicita) sau alt tip de pat de cablu, montare cablu UTP/FTP/FO.      - Montare prize.      - Montare rackuri pentru echipamente.      - Instalare patch panel, echipamente active si patch cord.      - Executarea conexiunilor in dulapul de telecomunicatii si in prize.      - Testare cabluri si conectica (daca se solicita garanatie extinsa pe sistem pana la 20 ani, se emite un buletin de teste).      - Receptie lucrare si predare documentatie.

2. Pentru retele Wireless:      - Identificarea cu exactitate a necesarului prezent si viitor al clientului.      - Stabilirea pozitionarii echipamentelor si antenelor in functie de necesitatile clientului.      - Proiectare retea.      - Intocmire documentatie.      - Alegerea echipamentelelor, pasive si active (Acces Points, Routere wireless, antene, cabluri, mufe si acesorii).      - Pozitionare acces point, montare si orientare antene.      - Instalare si configurare echipamente client.      - Testarea conexiunii si a ariei de acoperire.      - Securizare retea, instalare si configurare server securitate (la cererea clientului, optional).      - Receptie lucrare si predare documentatie.

Avantajele cablarii structurate:      - minimizarea costurilor de administrare;      - mentenanta simplificata a retelei de calculatoare si a retelei de telefonie;      - atasarea de noi utilizatori se face usor;      - schimbarea pozitiei calculatoarelor nu necesita munca suplimentara;      - cablarea structurata este independenta de aplicatie si are un design flexibil si modular;      - reconfigurare si administrare facila a retelei de date;      - un sistem de cablare structurata furnizeaza o platforma universala peste care se poate construi apoi orice sistem informational.Ai nevoie de o solutie de cablare structurata? Completeaza formularul de consultanta on-line si expertii nostri vor gasi solutia potrivita pentru tine!

Va invitam sa deveniti clientii nostri si parte a unui succes comun!

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...