Tania Deac - Birou Avocat Mediator Bucuresti

Onorariu

Onorariile practicate in cadrul Cabinetului de avocatura Tania Deac vor fi stabilite în raport cu dificultatea, amploarea sau durata cazului.

  Astfel, stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre următoarele elemente:

    - timpul şi volumul de muncă;

    - notorietatea, titlurile, vechimea în muncă, experienţa, reputaţia şi specializarea avocatului;

    - obiectul, complexitatea şi dificultatea cazului;

    - avantajele şi rezultatele obţinute pentru profitul clientului ca urmare a muncii depuse de avocat.

  Onorariile pot fi stabilite astfel:

    a) onorarii orare;

    b) onorarii fixe (forfetare);

    c) onorarii de succes;

    d) onorarii formate din combinarea criteriilor prevăzute la lit. a)-c).

  Onorariul orar este stabilit pe ora de lucru, respectiv o sumă fixă de unităţi monetare cuvenită avocatului pentru fiecare oră de servicii profesionale pe care le prestează clientului.

  Onorariul fix (forfetar) constă într-o sumă fixă cuvenită avocatului pentru un serviciu profesional sau pentru categorii de astfel de servicii  profesionale pe care îl prestează ori, după caz, le prestează clientului.

  Onorariul orar şi fix (forfetar) se datorează avocatului indiferent de rezultatul obţinut prin prestarea serviciilor profesionale.

  Avocatul poate să primească de la un client onorarii periodice, inclusiv sub formă forfetară.

  Avocatul are dreptul ca în completarea onorariului fixat să solicite şi să obţină şi un onorariu de succes, cu titlu complementar, în funcţie de rezultat sau de serviciul furnizat. Onorariul de succes constă într-o sumă fixă sau variabilă stabilită pentru atingerea de către avocat a unui anumit rezultat. Onorariul de succes poate fi convenit împreună cu onorariul orar sau fix.

  Pentru firme oferim si servicii juridice pe abonament. Abonamentul consta intr-o suma fixa platita lunar, care difera in functie de tipul de abonament pe care il alegeti dumneavoastra.

 

ONORARII MEDIERE

 

  Mediatorul are dreptul la plata unui onorariu stabilit prin negociere cu părţile, precum şi la restituirea cheltuielilor ocazionate de mediere

Galerie foto
  • ...