Magic Star Instalatii - Instalatii sanitare, termice Bucuresti si Ilfov
Panouri solare
Energia solara este captata in prezent si folosita in domenii diverse, incepand cu fermierul modern si terminand cu cele mai sofisticate sisteme de comunicatie. In mare insa, exista doua tipuri de panouri solare: cele ce produc energie termica (incalzirea apei manajere, incalzirea locuintei, piscinei, etc) si cele ce produc energie electrica.
Pentru panourile solare folosite la producerea de energie termica (incalzirea apei), garantia practicata de firme este de 2-8 ani, iar durata de functionare poate depasi 20 de ani. In cazul panourilor fotovoltaice de ultima generatie, garantia se poate ridica pana la 10 ani, iar perioada de utilizare spre 25 de ani. Randamentul panourilor va scadea in timp, insa nu cu mai mult de 20-30% de procente in peste 20 de ani.
Lucrare realizata de catre noi unde am montat instalatie cu panouri solareCamera tehnica unde avem montate distribuitoare pentru incalzirea in pardoseala, incalzirea radiatoare si vane deviatoare pentru incalzirea in pardoseala, montate pe diferite zone de incalzire living.
Dupa cum observam avem montat si chitul butelie de egalizare si pompa pentru instalatia cu panouri solare ce asigura apa calda menajera la un boiler de 500 l.
Coloanele tur retur pentru instalatia de radiatoare este executata cu pexal de tip Valssir, cu izolatie conexiunile facandu-se in caseta de distributie evitandu-se montarea de fitinguri in sape si pardoseli.
De la distribuitor pana la radiator avem teava diametru intreg. Montajul unor casete ingropate cu distribuitoare si capete termostatate si coloanele din teava de cupru izolata montata prin sapa pardoselii, ce alimenteaza radiatoarele de pe un nivel al cladirii. Optional se poate monta capete termostatate pe fiecare coloana avand astfel o temperatura ambient comandata de un termostat de camera.
Tehnica cu distribuitoare pentru o incalzire in pardoseala cu zone incalzite si temperature ambient diferite. Modificarea temperaturii se face automat cu ajutorul unor vane deviatoare montate in partea superioara a distribuitoarelor.