Total Solid Construct - Constructii si renovari case, Bucuresti

Izolatii termice fatade

Îti construiesti o casa sau o renovezi pe cea în care locuiesti si îti doresti un confort termic sporit? Atunci, atentie la izolatia termica.

 

  • Informatii generale despre izolarea termica
  • Calitatea principalelor materiale termoizolante folosite
  • Montarea corecta a materialelor
  • Rolul ferestrelor si usilor în termoizolarea constructiilor
  • Tipurile principale de materiale folosite
  • Costurile procesului de izolare termica

 

  • Informatii generale despre izolarea termica

Prin izolare termica întelegem procesul prin care se diminueaza, se atenueaza, transferal de caldura între doua medii (adesea, în cazul constructiilor între mediul interior si  cel exterior).

Cu ajutorul unei izolatii termice bune, se ajunge ca zilele de vara toride sa fie mult mai usor de suportat, iar în  iernile reci schimbul de caldura sa fie atenuat astfel încât locuinta sa fie confortabila (cu implicatii directe asupra costurilor privind încalzirea).

 

  • Calitatea principalelor materiale termoizolante folosite

Datorita conditiilor meteorologice specifice tarii noastre, apare necesitatea unei anevelopari termice a locuintelor. Indiferent de materialele structural folosite, apare necesitatea unei izolatii termice care sa îmbunatateasca comportarea la transfer termic a peretilor exteriori.

Cele mai folosite materiale, cu proprietati bune de termoizolare, folosite în tara noastra, sunt polistirenul expandat si vata minerala bazaltica.

 

  • Montarea corecta a materialelor

Cei mai importatni factori în realizarea cu succes a unei anvelope sunt calitatea materialelor folosite precum si calitatea montajului acestora. Daca în privinta materialelor, proprietarul se poate informa asupra caracteristicilor acestora si poate alege solutia optima, în privinta  realizarii montajului trebuie sa se respecte indicatiile tehnice ale produselor, sa existe profesionalism si pricepere în vederea realizarii unui proces complex corect, cu rezultate bune si comportare optima în timp îndelungat.

 

  • Rolul ferestrelor si usilor în termoizolarea constructiilor

Ferestrele si usile exterioare au un rol extrem de important în izolarea termica a fatadelor. Motivul este simplu, tâmplaria si sticla de calitate, reduc transferul termic prin ferestre si usi.

 

  • Tipurile principale de materiale folosite

Polistirenul

Cel mai utilizat, datorita pretului cel mai scazut, comparativ cu alte materiale, precum si montajul relativ simplu.

Vata minarala bazaltica

Al doilea cel mai folosit material de izolare termica. Cu proprietati superioare polistirenului, vata minerala bazaltica  prezinta câteva avantaje semnificative:

–          Izolare termica  foarte buna

–          Protectie împotriva zgomotelor, izolare acustica superioara

–          Vata e incombustibila, adica nu arde

–          Rezista la apa.

Spuma poliuretanica.

E un material bun izolator recomandat în special pentru izolarea subsolurilor, peretilor, acoperisurilor si teraselor.

Celuloza

Poate fi considerat un material inedit pentru realizarea termoizolatiilor. Celuloza e disponibila vrac sau panouri, si se foloseste de regula la interior pentru izolarea mansardelor. Dezavantajul major al celulozei este ca nu rezista bine la conditii de umiditate crescuta.

 

Lâna

Obtinuta sub forma de panouri si role, lâna se poate folosi cu succes la termoizolarea caselor, în special a mansardelor, cu marele avantaj ca absoarbe umiditatea din aer (fiind un material higroscopic).

Cânepa, inul, pluta, panourile din aschii de lemn preudate, sunt de asemenea materiale cu care se poate realiza o termoizolatie

Galerie foto
  • ...